Sykkiikö patasydän Kuparisaaressa?

LIIGA / Ennakko
Riittääkö "porilainen hulluus" kantamaan vierasjoukkueen voittoon?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Uuden vuoden ensimmäisen ottelun kunniaksi Vaasassa kohtaavat Sport ja Ässät. Nämä kasitien samalla varrella majailevat joukkueet kohtaavat kauden kolmannen kerran, joista edellisessä kahdessa Sport on vetänyt pidemmän korren.

Edelliset ottelut

Sport on lähtenyt joulun jälkeen Liiga-kaudelle todella puolustuspainoitteisesti. Vaasalaisten oma verkko on heilunut edelliseen kolmeen otteluun vain neljästi ja voittoja Sport on kaapinut kaksi. Ässät puolestaan on saanut yhden voiton, ja sekin tuli kotona KooKoosta pidemmän jatkoajan kautta.

Edelliset kaksi ottelua Liigan runkosarjassa ovat päättyneet Sportin hyväksi. Viimeksi Aleksi Saarela oli todella suuressa roolissa Ässien hyvässä kirissä, joka nyt on nuorten Leijonien matkassa. Konkarihyökkääjä Matti Kuparinen on kuitenkin onnistunut paikkaamaan hyvin Saarelan poissaoloa, ja yhdysvaltalaishyökkääjä Jake Hansen on ottanut roolia pisteiden teossa.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa oli tasaväkisyyttä tehookkudessa, joka lopulta päättyi vaasalaisten hyväksi. Näin ollen Sport oli kauden ensimmäisenä napannut pisteet Porin Isomäen hallista. Seruaava koitos Vaasasta ei ollut niinkään tasaväkinen. Sport karkasi kolmannen erän alussa neljän maalin johtoon, mutta meinasi päästää Ässät tasoihin liiallisella jarruttelulla.

Ratkaisukohdat

Joulun jälkeisissä otteluissa Ässät on päästänyt lähes jokaisen maalinsa samoilta paikoilta, b-pisteen tienoilta. Porilaispuolustuksen täytyy pelata aktiivisemmin Sportia vastaan, ja karvata kovaa, sillä Sportilla on ollut vaikeuksia hyökkäyksiin lähdöissä, kun yksikin vieraspelaaja on hämmentämässä soppaa.

Sport-puolustuksen pitää olla tarkkaavaisempi laukauksien peittämisissä ja purkukiekoissa. Sekä IFK että -Pelicans-ottelussa vierasjoukkueen ensimmäiset täysosumat alkoivat huonosta purkuyrityksestä ja joko oman pelaajan takaa tai kimmokkeena.

Seuraa Heitä

Jake Newton #22 | Storhamar

Puolustaja

Sportin yhdysvaltalaispuolustaja on ottanut isoa roolia joukkueessa, sekä alakerrassa- että hyökkäyspäässä.

Jake Hansen #28 |

Oikea laitahyökkääjä

On ollut tehokas Sportin ja Ässien aiemmissa kohtaamisissa ja viimeiseen kolmeen otteluun on kertynyt kolme tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle