Kilpeläinen kesti TPS:n rynnistyksen − Ruohomaa jatkoi pisteputkeaan

LIIGA / Raportti
Kilpeläinen oli yksi KalPa-voiton takuumiehiä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KalPa otti voiton TPS:stä paremman viimeistelynsä turvin. Vierasjoukkue hallitsi ottelun loppua, mutta ei ollut maalipaikoissa riittävän huolellinen.

Vähän yli 2000 katsojaa oli tullut paikan päälle KalPa-TPS-otteluun. Niiralan montussa ei nähty ikimuistoista liigapeliä, mutta kotijoukkue nappasi 3−1-voiton.

KalPan hahmo oli nuorten MM-kisajoukkueesta viimeisten joukossa pudonnut Jonne Tammela. Taitava ja liukasliikkeinen hyökkääjä oli syöttäjänä kaikissa kotijoukkueen maaleissa ja haki aktiivisesti tekopaikkoja itselleenkin.

Varamiehisenä pelannut TPS oli myös aktiivinen hyökkäyspäässä ja varsinkin ottelun jälkimmäisen puoliskon aikana rakensi vaarallisia maalipaikkoja. Eero Kilpeläinen KalPa-maalilla torjui hyvin, ja toisaalta TPS-pelaajat haparoivat viimeistelyssä.

KalPa aloitti vahvasti

Kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa jo ensimmäisellä minuutilla. Vaarallisin tilanne oli kuitenkin, kun TPS-puolustaja Jani Forsström heittäytyi Santeri Lukan laukauksen eteen ja sai kiekon niskaansa.

Tammelan johdolla KalPa kuitenkin painosti TPS-alueella, ja puolustajana pelannut Saku Kinnunen laukoi Tammelan rakentaman tilanteen paluukiekosta kotijoukkueen johtoon. TPS-valmentaja Ari-Pekka Selin reagoi tilanteeseen ottamalla aikalisän.

TPS:llä oli hyviä tasoituspaikkoja, mutta Harri Tikkanen ei onnistunut läpiajosta, ja Ilkka Pikkarainen laukoi avopaikasta päätyverkkoon. 

Toisen erän alussa KalPa otti pelin täydellisesti hallintaansa. Hyvin luistelevat hyökkääjät pyörittivät peliä TPS-päädyssä, ja lopulta Mikael Ruohomaa laukoi isännät kahden maalin johtoon pidentäen pisteputkensa jo kuuden pelin mittaiseksi.

Kotijoukkueen kultakypärä Janne Keränen esitteli luisteluvoimaansa ja laukoi aktiivisesti, mutta ei onnistunut hyvistä tekopaikoista huolimatta maalinteossa.

TPS nosti tasoaan

Toisen erän puolivälin jälkeen vierasjoukkue nappasi otteen pelistä ja vyörytti jatkuvasti vaarallisia hyökkäyksiä KalPa-maalille. Viimeistely kuitenkin jatkui huolimattomana.

Kolmannessa erässä TPS jatkoi hallintaansa, ja KalPa tyytyi kiekkokontrollin vastaisesti vain purkamaan kiekkoa päätyyn. TPS-kavennus syntyi, kun KalPa lähti alivoimalla hyökkäämään rohkeasti. Vastahyökkäyksestä Julius Vähätalo yllätti Kilpeläisen rannelaukauksella puolittaisesta läpiajosta.

TPS:n kiriä sotkivat jäähyt, eikä aivan huippupaikkoja lopulta nähty. Jesse Mankinen pääsi iskemään loppulukemat tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo