Sportille ensimmäinen vierasvoitto

LIIGA / Raportti
Tuomas Vänttisen uhrautuvaisuus varmisti pisteet Vaasaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport haki Porista ensimmäisen vierasvoiton kuluvalla kaudella. Mika Järvisen loistava esitys tolppien välissä siivitti kotkapaidat kolmen pisteen suoritukseen.

Sport oli ennen illan ottelua jäänyt pisteittä jokaisessa pelaamassaan kuudessa vierasottelussa. Torstaina uhrautuvaisuus ja hyvä puolustuspeli käänsi kelkan parempaan suuntaan. Sportin maalivahti Mika Järvinen sai Isonmäen katsomot hiljenemään.

Joukkueiden taistelutahto ja voitonhimo nousi kunniaan myös molempien päävalmentajien mielessä. Sekä Pekka Rautakallio että Tomek Valtonen kunnioittivat omiaan.

− Meiltä oli eka erä tahmeata. Ylivoima oli hidasta. Toinen ja kolmas erä taisteltiin ja taidettiin päästä ihan tolppaan asti. Mutta ei voi syyttää äijiä, tämä on jääkiekkoa. Seuraavasta pelistä otetaan sitten vielä pisteet mukaan, sanoi ässävalmentaja Rautakallio.

− Tänään oli meiltä kypsä ja hyvä esitys vieraissa. Vaikka ensimmäinen erä oli Ässien, taisteltiin toinen ja kolmas erä ja saatiin hyvään paikkaan maali toisen erän alkuun. Järvisen Mika pelasi loistavan matsin. Hatunnoston pojille, ilmoitti Sportin peräsimessä häärivä Valtonen.

Sportin hahmoja oli tämän päivän ottelussa Tuomas Vänttinen ja Mika Järvinen. Vänttinen peitti laukauksia toisensa perään ja maksoi tästä ensimmäisen erän lopulla hintaa saamalla kiekon pään alueelle. Järvinen sen sijaan ryösti Ässien tilanteet, ja sai suosiota omiltaan.

Charles Bertrand täydensi Sport-onnistujia tarjoamalla molempiin joukkueensa maaleihin loistavat syötöt takakulmalle.

Ässillä sen sijaan oli vaikea ilta. Syötöt pomppivat alusta asti ja avaaminen ontui, mikä näkyi erityisesti ylivoimalla. Ässien ylivoima tarjosi pitkiä kiekkoja ja kiekonmenetyksiä keskialueella. Viimeistely oli ikävää katsottavaa. Laukaukset oli seinillä tai ne epäonnistuivat surkeasti.

Ottelussa nähtiin myös dramatiikkaa, kun molemmilta joukkueilta loukkaantui yksi puolustaja. Toisen erän puolivälissä Ässien Tapio Sammalkangas joutui poistumaan pukusuojan uumeniin saatuaan Sport-pelaajan laukauksesta.

Sportilta taas Niko Peltola joutui Semir Ben-Amorin kyseenalaisen taklauksen kohteeksi ja poistui kaukalosta saman tien. Ben-Amor selvisi tilanteesta kakkosella.

Ässät yritti ottelun viime sekunneille asti ja pääsi tolpan päähän tasoituksesta. Viimeistelyn ontuminen kuitenkin ratkaisi pelin Sportille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo