Kuka pystyisikään porilaishurmoksen hiljentämään

LIIGA / Ennakko
Andreas Bernard toivottaa vaasalaiset tervetulleeksi.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Porilaisyleisö saa torstai-iltana vieraita Vaasasta, kun Vaasan Sport saapuu kaupunkiin. Joukkueet taistelevat ennakkoon arvioituna runkosarjassa samoista sijoituksista, joten ottelussa saatetaan hakea jo tietynlaista henkistä yliotetta vastustajasta.

Edelliset ottelut

Ässät on löytänyt peliinsä piristysruisketta, eikä joukkue ole jäänyt lokakuun otteluissaan kuin kertaalleen ilman pisteitä. Parhaillaan porilaiset ovat kahden ottelun voittoputkessa, kun kotona ovat kaatuneet SaiPa ja TPS.

Vierailijajoukkue Sport on pelannut viime aikoina osin loistavia, osin todella heikkoja otteluita. Viime ottelussaan keskiviikkona joukkue taisteli hyvin Tapparaa vastaan, mutta kärsi niukan 1−2-tappion.

Sitä edeltävissä otteluissaan Sport on voittanut Kärpät ja SaiPan selvin lukemin, mutta ottanut puolestaan Lukolta ja TPS:ltä köniinsä rumin lukemin 0−5 ja 0−4.

Ratkaisukohdat

Sportin olisi hyvä löytää otteisiinsa hitusen lisää tasaisuutta, sillä ailahtelevalla pelillä ei tällä hetkellä Ässiä Porissa voita.

Ässät teki kymmenen ottelua kattaneen vieraskiertueensa aikana nihkeästi maaleja, kun taas kolmessa kotiottelussa on syntynyt osumia oikein urakalla. Tämä kertoo osin Ässien nihkeästä kauden alusta, mutta se ei vie mitään pois tehokkaalta kotivireeltä.

Sportin Charles Bertrand on nakutellut viime otteluissa syöttöjä hyvällä tahdilla. Joukkueensa toiseksi tehokkain hyökkääjä on alkanut pikkuhiljaa löytää tehojaan pienen suvantovaiheen jälkeen. Vierailijoiden kultakypärä Tuomas Vänttinen on myös alati vaarallinen.

Sportin ulkomaalaisvahvistus Jake Newton on myös ollut viime otteluissa vahva ja hän alkaa nousta siihen rooliin, mihin hänet on hankittukin. Viimeiset viisi ottelua ovat tuottaneet kovalla laukauksella varustetulle puolustajalle tehot 1+3.

Ässien puolelta on hyvä nostaa esiin muutama nimi. Jarno Kärki on tehnyt neljän ottelun pisteputkensa aikana huikeat tehot 5+2. Juha Kiilholma liitelee parhaillaan yhtä pitkässä putkessa tehoilla 1+5. Masi Marjamäki on puolestaan osunut toistaiseksi jokaisessa kotiottelussa.

Erikoista

Ässät on tehnyt kolmessa kotiottelussaan muikeat 14 maalia, eli saman verran kuin 11 vierasottelussa yhteensä.

Sport taas on toistaiseksi ainoa joukkue, joka ei ole voittanut otteluakaan vieraskaukalossa. Kuudessa vierasottelussa vaasalaiset ovat tehneet nihkeät kymmenen maalia.

Seuraa Heitä

Jarno Kärki #7 |

Keskushyökkääjä

21-vuotias Kärki on tehnyt viimeisessä neljässä ottelussaan viisi maalia. Huikean lokakuunsa ansiosta hyökkääjä on noussut pistepörssissä jo sijalle 10. Viime kaudella tehty maaliennätys (13 maalia) murenee tällä tahdilla kuin kuiva sokerikorppu.

Jarkko Immonen #23 |

Keskushyökkääjä

Immonen on koko Liigan ahkerimpia aloittajia, eikä yli 200 aloitusta ottaneista ole aloitusprosentissa hänen edellään kuin kolme pelaajaa. Aloitustaitojensa lisäksi Immonen on tehnyt kahteen viime otteluun yhteistehot 1+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle