Ässät jalkapallovoittoon aneemisessa ottelussa

LIIGA / Raportti
Andreas Bernard pelasi varmoin ottein.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tiistai-illan taisto Ässien ja Sportin välillä ei karvan yli 2500-päiselle yleisölle suurta viihdettä tarjonnut. Kummallakaan joukkueella ei puolustuspäässä suuria ongelmia ollut, eikä erikoistilannepelaaminen ottanut toimiakseen kummallakaan osapuolella.

Ässät sai ottelun ainoan täysosuman varhain, kun Antti Kerälä sai huitaistua ilmasta pikkumustan ohi Mika Järvisen. Varsinaisia maalintekopaikkoja ei siunaantunut paljoa tämän jälkeen. Kumpikin joukkue sai ottelun tuoksinnassa pari kertaa ylivoimahyökkäyksen, mutta puolustus ja maalivahtipeli eivät olleet pulassa.

− Tyytyväinen positiiviseen ja kurinalaiseen otteeeseen, mikä meillä oli. Täytyy pelata paras peli täällä, että saa edes pisteitä. Ennen kaikkea pienen notkahduksen jälkeen hyvä ryhtiliike, tiivisti Pekka Rautakallio

− Nollalla maalilla harvoin voittaa. Alivoima erinomainen, ylivoima luokaton. Ensimmäinen kymmenminuuttinen huono meiltä, Tomek Valtonen tuumi. 

Ässät-veskari Andreas Bernard pelasi todella varman ottelun, pelaten kauden kolmannen nollapelinsä. Myös Järvinen oli erinomaisessa iskussa, eikä ainoaa maalia voi langettaa veskarin syyksi. Jokaisessa tilanteessa Bernard oli kuin viilipytty, eikä liikkeissä näkynyt yhtään hädän merkkiä.

− Tämä oli sarjataulukkoon nähden todella tärkeä ottelu meille. Tällä viikolla vielä IFK:ta vastaan, eli joka piste on nyt tärkeä. Olen tyytyväinen omaan peliaikaani, tänään oli 28.ottelu minulle kauden aikana, viime kaudella niitä tuli vain 17, tiivisti porilaisten italialaisveskari. 

Avausmaalin jälkeen maalin eteen ei pääsyt helpolla.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Ylivoimallakin siunaantui tilaisuuksia muuttaa tulostaulua, mutta kummankaan joukkueen etulyöntiasema ei ottanut toimiakseen. Ässien ylivoima näytti paremmalta, mutta vaaranpaikkoja ei ilmaantunut, kuten ei myöskään päinvastoin.

Semir Ben-Amor oli yksi ottelun näkyvimpiä kenttäpelaajia.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Sportin painostus toi unelmatilaisuuden lyödä lukemat tasoihin kahden miehen ylivoimalla, mutta kuten Valtonenkin tunnusti, ylivoima oli luokatonta. Kotkapaidat hakivat liian vaikeita syöttöjä, eikä laukaisut löytyneet osin maalia kohden, sillä patapaitojen puolustus peitti laukaisupaikat todella tehokkaasti.

Näin ollen Sport löi päätään Ässät-alakertaan ja porilaisvieraat lähtivät kotia kohden kolme pistettä taskussaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo