Maalijuhlaa videotarkistuksilla höystettynä

LIIGA / Raportti
Tuomas Vänttinen oli jälleen iskussa.
Kuva © Emil Hansson Emil.Hansson@jatkoaika.com
Lähes 3900-päinen yleisö sai nauttia viihdyttävästä kiekko-ottelusta, kun Sport otti kolmannen peräkkäisen voittonsa lukemin 5−3.

Ässät sai vahvan alun, ja patapaitojen paras syke kestikin ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia. Pat Mullanen ja Jake Hansenin alustuksista Aleksi Saarela sai kunnian iskeä videotarkistuksen kautta ottelun avausmaalin.

Sportin saatua ottelun ainoan rangaistuksensa kotkapaidat pääsivät kokeilemaan kahdella yhtä vastaan, ja Lassi Kokkala tykitti lukemat tasan.  Tämän jälkeen Sport siirtyi kuskin paikalle viimeisen erään saakka.

− Viidellä viittä vastaan pelaamisessa olisimme voineet nostaa tasoa, mutta erikoistilannepelaaminen oli ala-arvoista. Momentum kääntyi alivoimaosuman jälkeen Sportille. Korjattavaa jäi silläkin puolella, Ässät-luotsi Pekka Rautakallio tiivisti ottelun.

Rautakallio antoi myös rakentavan palautteen tuomaritoiminnasta.

− Liigassa ei ole mikään joukkue niin fiksu, että sille vihellettäisiin vain yksi rangaistus ottelussa. Toivoisin että tuomarilinja palaisi alkukauden tasoon.

Todella kauniin ylivoimakuvion päätteeksi Sport siirsi itsensä johtoon Erik Riskan onnistuttua kauden ensimmäisen kerran.

Toinen erä meni Sportin kelkassa

Ässille merkattiin toisessa erässä neljä ranagistusta, mikä rikkoi heidän pelaamisen suurimmaksi osaksi. Samassa ajassa Sport sai kahden miehen ylivoiman, jonka lopulta Joonas Komulainen onnistui hyödyntämään ujuttaen pikkumustan etukulmasta heikohkosti pelanneen Ari Ahosen ohi. Myös Tuomas Vänttinen onnistui komealla tahtomaalilla.

− Ei tässä kannata ruveta henkseleitä paukuttamaan. Oli todella mahtavaa pelata. 5−1-tilanteessa himmattiin liikaa ja se meinasi kostautua. Harvoin huudettu katsomossa nimeäni muutenkin kuin lisäämällä "suksi helvettiin", naurahti kaksi maalia ja syöttöpisteen napannut Vänttinen.

Ässien Saarela aloitti joukkueensa kirin päätöserässä komealla rannelaukauksella ja Masi Marjamäki sai Ässät vielä kahden maalin päähän. Jälkimmäistä osumaa tarkasteltiin videolta pitkän aikaa.

− Ei mennyt aivan nappiin. Yritimme jatkaa samaa tappamisen meininkiä, mitä IFK:ta vastaan, mutta se jäi jotenkin piippuun. Eipä nuo omat osumat paljoa lämmitä, tiivisti Saarela.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo