Kumpi jatkaa voitokkaana tauon jälkeen?

LIIGA / Ennakko
Lauantaina on odotettavissa iso annos porilaisia katsojia.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport isännöi kauden ensimmäisen kerran Ässiä lauantai-illassa. Molemmat osapuolet jatkoivat kauttaan vahvoin ottein; Ässät kukisti IFK:n tostaina Porissa ja Sport nollasi Ilveksen Vaasassa.

Edelliset ottelut

Porin torstai-illassa nähtiin harvinaista herkkua, kun Josh Gratton ja viime kaudella Sportista IFK:hon siirtynyt Matt Generous järjestivät tappelun Pohjois-Amerikkalaiseen malliin. Molemmille pelaajille tuomittiin kahden ottelun pelikielto, joten kanadalaista nyrkkisankaria ei nähdä hokkarit jalassa Kuparisaaressa.

Patapaidat pelasivat helsinkiläisvieraita vastaan mainiosti. Ässät kampesi itsensä kahdesti tasoihin ja lopulta nousi täyteen pistepottiin. Ykkösketjun lisäksi Ässät-maalivahti Andreas Bernard pelasi loistavan ottelun, johon mahtui mukaan kauden parhaimpia torjuntoja, ja peittosi kaksinkamppailussa IFK:n virkalveli Ville Husson.

Sport puolestaan puolusti Ilveksen aseettomaksi torstaina. Sportin ykköskenttä Sami Blomqvist-Jarkko Immonen-Tuomas Vänttinen oli todella tehokas kolmikko tupsukorvia vastaan hyökkäyspäässä että oman pään puolustuksessa.

Sport-maalivahti Mika Järvinen oli otettu joukkueen uhrautuvasta ja yritteliäästä puolustuksesta, kun veskari nappasi kauden toisen nollapelinsä 31 torjunnalla. Vaikka vetoja tulikin paljon, varsinaiset maalipaikat olivat Ilvekseltä hukassa, eikä Järvinen joutunut tekemään vaikeita haamutorjuntoja.

Ratkaisukohdat

Jos molemmat joukkueet jatkavat torstain temmolla, ottelusta tulee todella tasaväkinen ja fyysinen. Edellinen kamppailu Porissa oli juurikin sitä, jonka lopulta Sport vei lukemin 2-1.

Molempien osapuolien painopisteet ovat puolustuksessa. Sport on pitänyt hyvin maalinedustan kiinni ulkopuolisilta pelaajilta ja niin myös Ässät.

Erikoista

Joukkueiden viimeisessä harjoitusottelussa ennen kauden alkua Semir Ben-Amor sai suihkukomennuksen taklattuaan Lassi Kokkalaa rumasti keskialueella. Edellisessä kamppailussa Porissa voimahyökkääjä niittasi Sport-puolustaja Niko Peltolaa niin lujaa, että Peltola joutui jättämään ottelun kesken. Nähdäänkö jälleen yhden Sport-pelaajan poistuminen pukukoppiin Ben-Amorin toimesta?

Seuraa Heitä

Jarno Kärki #7 |

Keskushyökkääjä

Joukkueensa tehokkain pistemies, joka on puhaltanut yhteen hiileen hyvin mm. Niko Ojamäen kanssa.

Sami Blomqvist #17 |

Laitahyökkääjä

Nähdään vielä ainakin loppu kuukausi Sportin nutussa. Sai Ilves-ottelussa maalitilin auki ja oli erittäin aktiivinen kentällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle