Blues jatkoi juhliaan vieraskiertueella

LIIGA / Raportti
Bluesin vaihtoaitiossa tunnelma oli korkealla.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Blues otti toisen vierasvoittonsa kahden päivän sisällä, kun KalPa kaatui kotikaukalossaan maalein 3−1.

Bluesin taloudellinen tilanne ei näkynyt joukkueen vieraskiertueella mitenkään, tai jos näkyi, niin vain joukkueen tiivistymisenä. Perjantaista JYP-voittoa seurasi KalPan kaataminen, ja näin kuopiolaisten kahdeksan ottelun mittainen voittoputki katkesi.

KalPa ei missään vaiheessa pystynyt joukkueelle tyypilliseen kiekolliseen peliin ja pyörityksiin Bluesin puolustaessa hyvin. Perjantaisen JYP-ottelun tapaan Blues hyödynsi maalipaikkansa erinomaisesti.

Sekoilut hyödynnettiin

Avauserässä KalPan puolustus sekoili pariin otteeseen, mikä johti Bluesin parhaisiin tilanteisiin. Peter Tiivola ei onnistunut omaa tilaisuuttaan käyttämään, mutta Eero Somervuori pääsi melko vapaasti maalille ja laukoi Bluesin johtoon. KalPan miesmerkkaus petti tilanteessa pahasti, sillä kiekollista Somervuorta puolustanut Balazs Sebok oli menettänyt mailansa hetkeä aiemmin.

Blues iski toisen erän ensimmäisellä minuutilla toisen osumansa. Siitä vastasi Antti Suomelan aloitusvoiton ja Mikko Kukkosen laukauksen jälkeen Ilmari Pitkänen. Kolmas osuma syntyi erän lopulla, kun Tiivola onnistui Samson Mahbodin nappisyötöstä.

Kolmannessakaan erässä KalPa ei saanut kunnon pyörityksiä aikaiseksi, vaan Blues puolusti aktiivisesti ilman suuria virheitä aina siihen asti, kun peliä oli jäljellä viisi ja puoli minuuttia. Tiivola antoi syötön viivaan juuri sillä hetkellä, kun Mikael Ruohomaa pääsi jäähyltä. Ruohomaa sai kiekon haltuunsa ja ampaisi läpiajoon ohittaen Christian Engstrandin. KalPa sai loppuun vielä ison tilaisuuden, kun Suomela otti 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Kuopiolaisryhmä ei onnistunut kuudella neljää vastaan, eikä kiekko mennyt myöskään Bluesin toimesta KalPan tyhjään maaliin.

Perjantaina liigadebyyttinsä tehnyt 16-vuotias Urho Vaakanainen pelasi tällä kertaa huomattavasti vähemmän, ja Robert Rooba pelasi ajoittain puolustajan paikalla. Vaakanainen oli yhdessä vaihdossa pahoissa vaikeuksissa, mutta selvisi kentällä ilman takaiskua. 

Edellisen ottelun tapaan Bluesin joukkue palasi pukukopista jäälle kiittämään kannattajiaan, mikä osoittaa joukkueen yhteisöllisyyden vaikeassa tilanteessa.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo