Loukkaantumisilla lyödyt - Tapparan vai JYPin tappioputki poikki?

LIIGA / Ennakko
Veini Vehviläinen torjuntatöissä Tapparaa vastaan lokakuun alkupuolella.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP ja Tappara vaeltelevat molemmat tahoillaan tappioputkessa. Perjantai-iltana kärsityt 4-1-tappiot olisi syytä unohtaa nopeasti. Tampereella kohtaavat kaksi varmasti henkisesti väsynyttä joukkuetta. Jomman kumman kurssi kääntyy, mutta millä eväillä?

Kotijoukkue Tapparan perjantai 13. oli epäonninen. Joukkue hävisi rakkaalle viholliselleen Ilvekselle "vierasottelussa" Hakametsässä 4−1. Lisäksi sini-oranssien pistepörssin kärki, ja ehkä tärkein yksittäinen pelaaja Kristian Kuusela loukkaantui päähän kohdistuneen taklauksen johdosta. 

Tapparan valmennusjohto Jussi Tapolan johdolla on haastavan tilanteen edessä. Kuusela pitäisi korvata ykköskentässä, mutta kuka astuisi seinäjokelaisen saappaisiin? Pirteästi esiintynyt Jere Karjalainen voisi olla yksi vaihtoehto. Karjalainen on pyörinyt Tapparan ketjuruletissa milloin kenenkin kanssa, eikä nuori mies ottanut taka-askelia Tampereen paikallisottelussa. Toinen kokeilu voisi olla teinitimantti Patrik Laineen nosto ykkösketjun laidalle.

Kuuselan poisjäänti kirpaisee varmasti eniten Henrik Haapalaa sekä Jani Lajusta. Kuuselan ketjutoverit löysivät pelinsä vaikean alkusyksyn jälkeen nimenomaan hänen ansiostaan. Mailataiturin puuttuessa olisi Haapalan ja Lajusen nostettava tasoaan entisestään.

Puolustuspää Tapparalla on edelleen Liigan eliittiä, mutta varsinkin tämän viikon kuorma alkaa varmasti painaa. Tomi Karhunen ei ole väsyneenä esittänyt paraatipelastuksia, ja Tapolalta olisi oikea ratkaisu peluuttaa illan kohtaamisessa Dominik Hrachovinaa.

Jos on Tappara vaikeuksissa, niin sitä on toden teolla myös JYP. Hurrikaanilauman tappioputki on kolmen ottelun mittainen, eikä viitteitä paremmasta ole nähtävissä. Viimeisimpänä JYPiä kuritti Hippoksella Espoon Blues.

Raportit kertovat jyväskyläläisten pelin olevan sekaisin ja päämäärätöntä. Marko Virtasella on iso työ tämän kivireen kääntämisessä. Johtavat pelaajat ovat kärsineet loukkaantumisista, eikä nuorisokaarti kykene itsenäisesti otteluita kääntämään. Kolmessa viime ottelussaan JYP onkin onnistunut verkkoa heiluttamaan vaivaiset kaksi kertaa.

Janne Tavi ja Anssi Löfman ovat esiintyneet oivallisena tutkaparina syksyn mittaan. Tulosta kaivattaisiin kipeimmällä mahdollisella hetkellä.

Nuori tähti Veini Vehviläinen torjui loistavasti alkukauden, muttei kykene yksin kannattelemaan koko JYP-katrasta. Tuomas Tarkki puolestaan on hiipunut varjojen maille.

Käyttäjän vhyotyla kuva

Arvio ottelusta: Ville Hyötylä

Tappara ja JYP nyhjäävät ensimmäisen erän yrityksellistä, mutta tuloksetonta kiekkoa. Kirvesrintojen kokemus on valttia ja ottelun kulku siirtyy siirtymistään tamperelaisille. Jukka Peltola ratkoo ottelun ja JYPin syöksy jatkuu.

Seuraa Heitä

Jere Karjalainen #21 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Kiitää jäällä, taistelee peliajasta. Saanut loukkaantumisten runtelemassa Tapparassa myös ylivoimavastuuta ja sitä kautta uskoa kykyihinsä. Onnistuuko hellimään itseluottamustaan tehopisteiden muodossa?

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Nättisten kiekkoklaanin kultakutri. Juonikas, uskaltaa pelata vahvuuksillaan. Jatkuuko Topin pisteputki illan kohtaamisessa?

» Lähetä palautetta toimitukselle