Tosi kyseessä, JYP

LIIGA / Ennakko
Välierät eivät lähteneet jyväskyläläisittäin liikkeelle lainkaan niin kuin oli suunniteltu. Luistin ei kulkenut kahdessa ensimmäisessä pelissä ja kun Blues luotti sotasuunnitelmaansa, huomasi JYP olevansa yhtäkkiä oudon paikan edessä.

Muuta

Voitaneen sanoa maanantain pelin olevan JYPille elintärkeä. Mikäli Blues onnistuu ottamaan ottelusarjassa jo kolmannen voiton, on runkosarjan voittaneen joukkueen tilanne enemmän kuin hankala. Kolmesta tappiosta JYPin on vielä mahdollista nousta, mutta vaikeaa se tulee olemaan. 0-3-tappioasemasta ei SM-liigan historiassa ole koskaan noustu ottelusarjan voittoon.

Blues on osoittanut olevansa JYPiä vastaan kiekollisesti taitava. Se on juoksuttanut innokasta ja yliyrittävää JYPiä pitkin kaukaloa ja toistanut kaavaa niin kauan, että ennakkosuosikki on avannut väylät maalintekoon itsestään. Epävarmuus näkyy tällä hetkellä myös maalin suulla - ovatko maalivahtiosaston Pekka Tuokkola ja Joni Myllykoski rakoilevan puolustuksen edessä sittenkään niin hyviä kuin runkosarjan tilastot osoittavat?

Joukkueiden ainoat sairastupalaiset ovat tällä hetkellä JYPin Sami Vatanen ja Bluesin Roope Ranta. Pelikieltonsa kärsineet Filip Riska ja Ville Varakas ovat jälleen valideja pelikentille.

Elinehtona JYPillä on ettei se lähtisi juoksemaan kiekon perässä. Jos JYP lähtee höntyämään, hosuu joukkue itsensä samalla suoraan pronssiotteluun.


Risto Dufvan on keksittävä keinot Bluesin kaatamiseksi, ennen kuin alkaa olla liian myöhäistä.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Ottelusarjan aiemmat jutut

Ottelu 2: Nelosketju johti Bluesin toiseen voittoon

– Haastattelu: ”Pallit on kunnossa”

– Kuvakooste: Blues jatkoi voittojen tiellä

Ottelu 1: JYP yllätettiin housut kintuissa

– Kuvakooste: Blues vei ensimmäisen

Ennakkojutut:

Analyysi: Levänneempi välieräpari

– Dialogi: Taistelua maalien edustoilla ja muilla rintamilla

– Haastattelu: ”Äärirajoilla ja äärimmäisen tehokkaasti”

– Erikoista: Kohtaamiset jokaisessa ikäluokassa

– Kuvakooste: JYP vai Blues finaaleihin?

» Lähetä palautetta toimitukselle