Hurrikaani keskeytti bluesfestivaalit

LIIGA / Raportti
Jyväskylän illassa nähtiin kaksi voittoputkessa seilaavaa joukkuetta. Mittelöä hehkutettiin kahden samantyylisen valmentajan yhteenottona. Tällä kertaa voiton pokkasi tililleen Risto Dufvan JYP. Voittolukemiksi valotaululle jäivät 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).

Ottelulla oli mielenkiintoiset lähtökohdat. Kamppailua povattiin jo ennakkoon vähämaaliseksi, sillä molemmat joukkueet olivat päästettyjen maalien sarakkeessa liigan ehdotonta kärkikastia. Myös maalivahdit Joni Myllykoski ja Iiro Tarkki olivat pelanneet loistavat alkukaudet.

Bluesilta äkillisiä poissaolijoita löytyi ensimmäisestä kentällisestä Petri Lammassaari ja Oskari Korpikari. Blues-valmentaja Petri Matikainen oli kuitenkin hänelle ominaiseen tyyliinsä löytänyt Lammassaaren tilalle nuoren paikkaajan. Tällä kertaa näytönpaikan ykkösketjussa sai 22-vuotias Roope Ranta.

Ennen varsinaista spektaakkelia luvassa oli Antti Virtasen palkitseminen JYPin kaikkien aikojen parhaana pistemiehenä. Palkinnon luovutti meriitin edellinen haltija, Jari Lindroos. Virtasen JYP-paidassa tekemillä pisteillä herkuteltiinkin erätauoilla hallin mediakuutiolla.

Puolustuspelin kautta

Juhlallisuuksien jälkeen vuorossa oli itse päätapahtuma.

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan varsin rikkonainen. JYP joutui ottamaan intensiivisesti pelanneen vierasjoukkueen edessä jopa neljä kaksiminuuttista. Näistä rangaistuksista JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen otti peräti kolme.

– Kun ei kerkeä jalalla enään, niin on pakko rikkoa, letkautti C-kirjainta rinnassaan kantava Hytönen.

Blues ei kuitenkaan hyödyntänyt JYPin kahdeksaa jäähyminuuttia, vaan erätauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

– Tällaista peliä on luvassa kun vastakkain ovat kaksi taistelukiekkoa pelaavaa joukkuetta, myönsi Hytönen.

– Ensimmäinen erä ei mennyt erikoistilanteiden jakautumisen takia ihan niin kuin suunniteltiin, manaili JYP-luotsi Risto Dufva.

Toiseen erään lähdettiin samoista asetelmista kuin ensimmäiseenkin. Ylivoimahyökkäykset ja läpiajot eivät kuuluneet kamppailun luonteeseen, vaan tilanteet rakennettiin puolustuksen kautta. Kumpikaan joukkue ei antanut senttiäkään ylimääräistä tilaa, ja joka tilanne taisteltiin loppuun asti.

Myllykosken räpylä jälleen tiellä.

Ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina toisen erän lopulle, kun JYPin Jussi Makkonen napautti punamustan kotijoukkueen yhden maalin karkumatkalle.

Makkonen kerkesi jo ensimmäisessä erässä tuulettaa kertaalleen maalia, mutta kiekko oli jäänyt visusti Tarkin suojuksiin. Tällä kertaa tuuletuksille oli aihetta, ja mies antoi sen näkyä.

Bluesfestivaalit ohitse

Blues sai vielä kolmanteen erään uuden vaihteen silmään. Vierasjoukkueen hyökkäykset vyöryivätkin kerta toisensa jälkeen kohti Myllykosken vartioimaa maalia. Espoolaisten harmiksi maalin sisässä kävi kiekon sijaan kertaalleen JYP-puolustaja.

Jääkiekkoilun hengen mukaisesti kotijoukkue tietenkin tuli ja kiitti.

Lammassaaren tuuraajan, Roope Rannan istuessa kaksiminuuttistaan, Hytönen käytti tilaisuuden hyväkseen. Mies rokotti ylivoimalla JYPin kotiyleisön iloksi kahden maalin johtoon.

Blues taisteli vielä ilman maalivahtia, mutta ei päässyt painostuksestaan huolimatta videotarkistusta lähemmäksi. JYPin Ossi Louhivaara kaunisteli vielä numeroita kotijoukkueelle suotuisemmaksi iskemällä JYPin kolmannen maalin.

Jos voittajasta ei ottelun lopulla ollut epäselvyyttä, niin vielä vähemmän epäselvyyttä oli siitä, etteikö Bluesin Camilo Miettisellä olisi tällä hetkellä liigan komeimmat viikset.

– Valmistauduttiin tänään hyvin, mutta ei se ihan putkeen mennyt, totesi Blues-käskyttäjä, Matikainen.

Näin toinen putki katkesi, toinen pidentyi yhdellä voitolla.

JYPin puolustus, sekä viimeisenä lukkona Joni Myllykoski petasivat hurrikaaneille jo kolmannen perättäisen nollan omassa päässä.

– Moraali on tärkeä. Se on tärkeämpi kuin mitkään systeemit, kertoi Dufva puolustuksensa pitävyydestä.

JYPillä on mahdollisuus jatkaa voittoputkeaan torstaina, kun jyväskyläläisremmi matkaa Jokereiden vieraaksi Helsinkiin. Blues etsii eväitä uuden voittoputken aloittamiseen niin ikään torstaina, kun Ilves saapuu Espooseen.