Nelosketju johti Bluesin toiseen voittoon

LIIGA / Raportti
Blues otti toisen voittonsa JYPistä SM-liigan välieräsarjassa. Blues meni johtoon neljä kertaa, joista viimeiseen osumaan JYP ei enää pystynyt vastaamaan.

Voittomaalista vastasi Bluesin nelosketjun Roope Talaja. Valtteri Virkkunen karvasi kiekon maalin takana ja syötti maalin eteen yksin jääneelle Talajalle, joka sai toisella yrittämällä kiekon ohi JYP-vahti Joni Myllykosken.

Louhivaara osui väärään maaliin

Avauserässä JYP iski kaksi maalia, joista ensimmäisen omiin. Bluesin pelatessa ylivoimaa Petri Lammassaari sai Juha-Pekka Hytösen koukkimisesta huolimatta laukauksen aikaiseksi ja Ossi Louhivaara siirsi maalin paluukiekon maaliin. Toisessa päässä Louhivaara vastaavasti tuhlasi erän aikana yhden hyvän maalitilanteen.

Muutenkin JYP oli tilanteissaan huolimaton avauserässä. Heti Bluesin maalin jälkeen Jyrki Välivaara pyyhki pölyt kiekon päältä vierasjoukkueen alivoimalla syntyneen vastahyökkäyksen päätteksi. Turo Asplundin syöttö Jani Tuppuraiselle suuntautui puolestaan luistimiin.

JYP tuli kuitenkin erässä tasoihin Virtasten toimesta. Antti laukoi ja Jonne nosti reboundista kiekon Blues-maaliin ohi Iiro Tarkin.

Toisen erän aluksi Blues meni jälleen johtoon. Talaja esitti komean taklauksen Jonne Virtaseen ja Jere Sallinen nappasi irtokiekon. Hän polki toiselle laidalle ja ampui lujan lämärin ohi Myllykosken. JYP tasoitti pian Arttu Luttisen typerän rangaistuksen aikana, kun Jyrki Välivaara löysi maalin etukulmalta Antti Pihlströmin, joka iski ranteella kiekon ohi Tarkin.


Blues johtaa sarjaa jo 2-0.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Seuraavan alivoimansa Blues kesti ja sitten odotettiinkin JYP-rangaistuksen astumista voimaan. Sitä ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, sillä tähän peliin kokoonpanoon nostettu Nathan Robinson sai lopulta kiekon JYP-maaliin. Maali oli helpotus kanadalaishyökkääjälle ja se näkyi tuuletuksista.

JYP tuli kuitenkin vielä kerran tasoihin. Muuten hienon ottelun pelannut Bluesin nelosketju oli tällä kertaa ottavana osapuolena, kun Valtteri Virkkunen oli hieman huolimaton omalla siniviivalla. Antti Virtanen sai valelaukauksella Tarkin jäihin ja laukoi 3-3-tasoituksen, joihin lukemiin toinen erä päättyi.

JYPin hallinta ei tuo tulosta

Kolmannen erän alussa JYP oli selkeästi hallitsevampi osapuoli, mutta Tarkki piti Bluesia pystyssä torjuen muun muassa Tuppuraisen ja Asplundin yritykset. Kun JYP ei onnistunut tilanteistaan, Talaja iski Bluesille voitto-osuman.

JYP yritti vielä ilman maalivahtia tasoitusta, mutta mahdollisuudet pilasi lopulta Pihlströmin ottama rangaistus.

JYPin päävalmentaja Risto Dufva pysyi rauhallisena toisesta tappiosta huolimatta:

– Nythän sarja vasta alkaa. Neljästä voitosta pelataan. Olisi tietysti mukava olla jossain muussa tilanteessa kuin 0-2-tappiolla.

– Tämä oli hyvä vieraspeli, mutta emme tehneet paikoista maaleja.

Bluesin Petri Matikainen oli myös rauhallinen:

– Voitto on hieno suoritus. Viimeisen kahdeksan minuutin pelaamiseen olen erittäin tyytyväinen. Joka erään sattui huonoja jaksoja, mutta ei täydellistä peliä pysty pelaamaan.

– Maltilla mennään ja maanantaina jatketaan. Ei meistä saa kuitenkaan suosikkia tekemälläkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle