Vähämaalista vääntöä Espoossa?

LIIGA / Ennakko
Sarjakärki JYP saapuu kauden ensimmäiselle vierailulleen Espooseen. Ottelut ovat olleet usein tiukkoja, ja Blues onkin ollut usein JYPille vaikea vastus.

Kuntokäyrät

Tauon jälkeen molemmilla oli otteluissaan sama kohtalo: tappio voittomaalikilpailussa. JYP kärsi tappion HIFK:ta vastaan, ja se oli samalla joukkueen ensimmäinen kotitappio tämän kauden aikana. Joukkue päästi kolme pelitilannemaalia, mitä se ei aikaisemmissa kotiotteluissaan ollut tehnyt.

Blues johti pitkään ottelua KalPaa vastaan, ennen kuin kuopiolaiset tulivat tasoihin ja veivät lopulta 2-1-voiton. Voittomaalikilpailut ovat olleet muutenkin suuri ongelma Bluesille. Viisitoista yritystä on tuonut vain yhden maalin, ja yrittämässä on sentään käynyt yhdeksän eri pelaajaa, joten ei ainakaan voi syyttää sitä, etteikö eri pelaajia olisi kokeiltu.

JYPin tehokkaimmat pelaajat viime aikoina ovat olleet Juha-Pekka Hytönen sekä Ossi Louhivaara. Bluesilta on huomioitava se, että hyökkääjät eivät ole osuneet tolppien väliin kahdessa viime ottelussa, sillä Ässiä vastaan joukkue jäi maaleitta ja KalPaa vastaan ainoasta osumasta vastasi puolustaja Ville Varakas.

Kauden aikaisemmassa kohtaamisessa Jyväskylässä JYP vei 3-0-voiton. Viimeinen osumista syntyi tyhjään Blues-maaliin.

Ratkaisun paikat


Koskinen pelaa pääosin Sami Vatasen parina
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Molemmat joukkueet ovat puolustuspäässä erittäin vahvoja, joten odotettavissa on vähämaalinen ottelu. JYP on päästänyt selvästi vähiten osumia, kaiken kaikkiaan 26, eikä Bluesinkaan 49 päästettyä ole huono saldo.

Espoolaisten saldoa tahrivat muutamat huonot pelit, mutta niiden vastapainoksi tilillä on viisi nollapeliä, kaikki Iiro Tarkin pelaamina. JYP-vahdit Joni Myllykoski ja Pekka Tuokkola ovat pitäneet nollan yhteensä seitsemän kertaa.

Maalivahtien lisäksi on annettava ansio myös joukkueen puolustajille, ja erityisesti puolustaville sellaisille, kuten Bluesin Oskari Korpikarille ja JYPin Kalle Koskiselle.

Kokoonpanot

Blues-kokoonpanosta poissa ovat hyökkääjät Jarkko Immonen, Tomi Sallinen ja Joonas Nättinen. Kaikki kolme ovat keskushyökkääjiä, joten sille osastolle Blues on joutunut tekemään hieman poikkeusjärjestelyjä.

JYPin poissaolijat ovat Miika Lahti ja Jani Tuppurainen. Pekka Tuokkola on aloittanut kolme viimeisintä ottelua, mutta edellinen ottelu oli hivenen hapuileva, joten torjuntavuoro voi hyvinkin olla Myllykoskella.

» Lähetä palautetta toimitukselle