Jalkapallolukemat tulossa?

LIIGA / Ennakko
Tiistaina Jyväskylässä kohtaavat JYP ja Blues lähtevät kumpainenkin otteluun kolme voittoa alla. Vastakkain ovat samalla myös kaksi selkeästi vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta.

Kuntokäyrät

Neljän pelatun ottelun jälkeen sarjan kärkipäähän itsensä hilanneet JYP ja Blues ovat aloittaneet kautensa hyvin samankaltaisesti. Avauskierroksella molemmat joutuivat taipumaan tappioon, mutta sen jälkeen tilastoihin on kirjattu kolme peräkkäistä voittoa. Jyväskyläläiset ovat keränneet pari sarjapistettä enemmän, koska ainoa tappio tuli vasta voittomaalikilpailussa. Lisäksi Espoolaiset ovat kertaalleen joutuneet hakemaan täysiä pisteitä jatkoajalta, siinä onnistuen.

Kummankin joukkueen saldoon kuuluu edelliskevään mestarin TPS:n jättäminen nollille ja molemmat ovat myös kellistäneet Kärpät lukemin 2-1. Näin ollen väljiä yhtäläisyyksiä joukkueiden alkutaipaleesta löytyy useampia.

Ratkaisun paikat

Tilastollinen tosiasia on, että Jyväskylässä kohtaavat kaksi selkeästi vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta. JYPin verkkoon on tehty ainoastaan neljä osumaa, eikä Blues jää kuin yhden ainoan takaiskun heikommaksi.

Jo näillä perustein on helppo povata vähämaalista peliä, jossa jo kolme tehtyä maalia saattaa riittää hyvin pitkälle. Varsinkin JYP on pelannut todella vähämaalisia pelejä. Omissa ei ole kolissut juuri yhtään, mutta myös hyökkäystehossa on pientä toivomisen varaa.

Blues puolestaan on tehnyt keskimäärin lähemmäs neljää maalia pelissä, mutta pientä harhaa tuohon tilastoon tuo seitsemän maalin pommitus, jonka kohteeksi joutui TPS. On myös muistettava, että Blues on ehtinyt jäädä kertaalleen nollillekin. Tuo tapahtui avauspelissä HIFK:ta vastaan.

Espoolaiset ovat perinteisesti olleet vaikeita vastustajia JYPille ja vieneet monet kerrat täyden pistepotin Jyväskylästä. Mitään uutta ei ole luvassa, sillä Blues on Petri Matikaisen komennossa edelleen erittäin ikävä ja loppuun asti taisteleva vastustaja.


Antti Virtanen tekee seuraavalla tehopisteellään seurahistoriaa.

Melkein samat sanat pätevät myös JYPiin. Odotettavissa onkin, että tiistain kohtaaminen ei poikkea joukkueiden aikaisemmista peleistä juurikaan. Ennakolta kaukalossa tullaan näkemään paljon kaksinkamppailupelaamista ja tiukkaa vääntöä, mutta vähemmässä määrin hienouksia. Tapahtumaa voisikin luonnehtia alustavasti jonkinlaiseksi äijäkiekon spektaakkeliksi.

Merkittävä asia pisteiden kannalta on jälleen kerran erikoistilannepelaaminen. JYP on tehnyt yli puolet maaleistaa ylivoimalla, mutta ei ole päästänyt ensimmäistäkään alivoimin pelatessaan. Myös Bluesin maaleista puolet on tullut erikoistilanteissa, sillä espoolaiset ovat iskeneet kuudesti vastustajan lusiessa jäähyaitiossa ja kertaalleen pelatessaan itse miesvajaalla.

Kokoonpanot

JYPin kokoonpanoon tuskin tulee kovin suuria muutoksia voitollisten otteluiden jälkeen. Vaihtuvuus lienee yksi-kaksi pelaajaa liigajoukkueen ja D Teamin välillä. Loukkaantuneena olleet Kalle Kaijomaan pelikunto on arvoitus. Maalilla jatkanee Joni Myllykoski. Pitkäaikaispotilas Miika Lahti on varmuudella sivussa ainakin joulun tienoille asti.

Espoolaisten sairastupaa miehittää edelleen Joonas Nättinen. Paluun loukkaantumisen jäljiltä pakkikalustoon tekee Santeri Heiskanen. Reservistä pelaavaan kokoonpanoon saapuvat Roope Ranta ja Pentti Nöyränen.

» Lähetä palautetta toimitukselle