Spartalaiset ja Hurrikaanit - taistelukiekkoa Jyväskylässä

LIIGA / Ennakko
Maaottelutauon pölyt luistimistaan pyyhkineet Blues ja JYP kohtaavat torstaina Jyväskylän Hippoksella. Ottelussa panokset ovat kovat, sillä espoolaiset hamuavat lisäpisteitä kuroakseen kiinni suoran pudotuspelipaikan. Jyväskyläläiset puolestaan metsästävät tosissaan jo kolmatta perättäistä runkosarjan voittoa.

Kuntokäyrät

Ennen maaottelutaukoa Bluesilla oli hyvä yleisilme, ja pisteitäkin espoolaiset napsivat tasaiseen tahtiin. Joukkue joutui tosin tyytymään tappioon sekä ennen että jälkeen tauon. Huolenaiheena oli jälleen maalinteko. Kahdessa edellisessä ottelussa siniset onnistuivat maalinteossa yhteensä vain kahdesti siitäkin huolimatta, että maalipaikkoja olisi ollut perinteiseen tapaan useampaankin täysosumaan.

JYPille puolestaan taukoa edeltävien otteluiden tulokset eivät olleet aivan niin suotuisia. Hurrikaanipaidat kärsivät kauden ensimmäisen tappioputkensa, joka jäi kolmen ottelun mittaiseksi. Elonmerkkejä Dufvan miehistö näytti kuitenkin niin ikään maaottelutauon molemmin puolin, kun jyväskyläläiset nappasivat voiton sekä Ässistä että Jokereista.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella neljä kertaa. Maaliero on sarjajohtajan eduksi 12-2. JYP lienee siis vihdoin karistaneen Blues-nimisen peikon harteiltaan, mutta torstai-iltana tuskin menneitä muistellaan, kun espoolaisvieraat tarvitsevat kipeästi lisäpisteitä edetäkseen kuuden parhaan joukkoon.

Ratkaisun paikat

Jos sinipaitainen vierasjoukkue aikoo hankkia kotimatkalleen pistevoiton, niin loistavasti pelannut Blues-vahti Iiro Tarkki joutuu jälleen kerran venymään parhaimpaansa. Tosin ihmeitä nuorempi Tarkkikaan harvoin saa yksin aikaan.

Myös sinisenpuhuvasta hyökkäyskaartista täytyy löytyä vihdoin ratkaisijoita JYPiä vastaan, sillä kotijoukkueen kokoonpanosta on löydettävissä Antti Pihlströmin, Eric Perrinin ja Sami Vatasen kaltaisia pelimiehiä. Bluesin siirtorajan tienoilla värväämät Nathan Robinson ja miehekkäästi NHL-kokemusta omaava Tyler Arnason ovat olleet mainio lisä Blues-hyökkäykseen, mutta heidänkin täytyy astua askel eteenpäin murtaakseen JYPin hallitun pelisysteemin.


Onko "The Chocolate Rocket" kykeneväinen pelastamaan vieraille pisteitä?
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Sininuttujen käskyttäjä Petri Matikainen on sekoittanut ketjujen koostumusta alituiseen kauden aikana. Peliaikaa saavat ainoastaan pelaajat, jotka sen ovat työnteollaan ansainneet. Mikäli palaset sattuvat loksahtamaan paikoilleen torstaisessa ottelussa, niin espoolaiset laittavat hurrikaaninuttuisen puolustuksen koville.

Molemmat valmentajat vannovat rehellisen työnteon nimeen, joka tarkoittaa viidennessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa jälleen sitä, että valokuvaajat saavat olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan löytääkseen senttiäkään ylimääräistä tilaa kaukalosta.

Jos JYP pystyy pitämään systeeminsä kasassa läpi ottelun, niin heitä on vaikea pysäyttää. Sitä tosin ovat järkyttäneet ennen maaottelutaukoa muun muassa Tappara, Lukko ja HPK, jolloin jyväskyläläiset pelasivat yli yhdeksän perättäistä erää maaleitta.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta sairastuvan puolella on tiettävästi ainoastaan pitkäaikaispotilas Kalle Koskinen, joka kuntouttaa murtunutta rannettaan.

Sinipaitojen poissaolijoihin kuuluvat niin ikään pidempään poissa olleet Valtteri Virkkunen ja Oskari Korpikari.

» Lähetä palautetta toimitukselle