Lukon vuoro jäädä maaleitta - Kilpeläisen nollaputki sai jatkoa

LIIGA / Raportti
Eero Kilpeläinen pysäytti ottelussa 30 kiekkoa eikä antanut Lukolle mahdollisuutta maalintekoon
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Eero Kilpeläisen nollaputki venyi jo kolmen ottelun mittaiseksi, kuten myös KalPan voittoputki. KalPa niisti Lukolta vieraspisteet lopulta 0−1-jalkapallolukemin.

Lukon ja KalPan väliset ottelut eivät perinteisesti ole olleet aivan sitä kauneinta Liiga-kiekkoa ja maaleillakaan ei ole tapana ollut juhlia.

Torstai-illan vääntö ei tehnyt poikkeusta sääntöön. KalPan kiekkokontrolli tylsytti Lukon terän täysin ja nappasi huippuvireessä olevan Eero Kilpeläisen avulla makean vierasvoiton.

Ottelun ainoa maali nähtiin kolmannen erän alussa. KalPan pitkä pyöritys tuotti tulosta ja siirretyn rangaistuksen aikana kultakypärä Mikael Ruohomaa laukoi tarkalla laukauksella ottelun ainokaiseksi jääneen osuman.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva jakoi tunnustusta miehistölleen, vaikka tappio tulikin.

- KalPa taisteli leijonan lailla, mutta niin taisteltiin mekin. Alku oli meille hankala, jouduttiin tappamaan siinä pari jäähyä ja KalPa pääsi heti niskan päälle.

- Suurimmat ongelmat olivat tänään maalinteossa. Jos noista paikoista ei maalia tee, niin kaikki kunnia vastustajalle, Dufva tiivisti.

Vierasjoukkue aloitti vauhdikkaasti

KalPa aloitti ottelun vauhdikkaasti ja Lukko oli liukasliikkeisten savolaisten kanssa välittömästi ongelmissa. KalPa pääsi ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana pelaamaan kahdesti ylivoimaa, mutta ilman onnistumisia.

Kuopiolaisten parhaasta tekopaikasta ensimmäisessä erässä vastasi ylivieskalaislähtöinen Jonne Tammela, jonka Ruohomaa avasi oivaltavalla syötöllä puolittaiseen läpiajoon. Jälleen hyvän ottelun pelannut Ryan Zapolski oli kuitenkin tilanteen tasalla ja teki Tammelan aikomukset tyhjiksi.

Erän lopussa KalPa oli kokea ikävän takaiskun, kun puolustaja Joonas Lyytinen loukkasi itseään painiessaan Lukko-hyökkääjä Filip Riskan kanssa. Lyytinen piteli alaselkäänsä ja poistui välittömästi pukusuojaan, mutta oli jo toisessa erässä mukana kaukalossa.

Toisen erän alussa Lukko pääsi paremmin otteluun mukaan KalPan jäähyilessä. Kilpeläinen jatkoi hyviä otteita maalilla ja nollasi Lukon yritykset yksi toisensa perään.

KalPa lisäsi liikettä erän loppua kohti edetessä ja otti jälleen hallinnan itselleen, mutta Lukko tukki tehokkaasti keskialuetta eikä päästänyt kuopiolaisia lähietäisyydelle.

Viimeiselle kolmannekselle KalPa tuli päättäväisesti. Pitkät hyökkäykset olivat myrkkyä Lukon puolustukselle ja KalPan työ tuotti hedelmää maalin muodossa.

Kotijoukkue pääsi ottelun lopussa hakemaan tasoitusmaalia ylivoimalla, mutta maaleja se ei onnistunut tekemään ja KalPa poistui Äijänsuolta täyden pistepotin kera.

Lukko jatkaa otteluitaan lauantaina Kärppien vieraana ja KalPa kohtaa kotonaan HIFK:n juhlaottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo