Ässille kelpaa vain voitto, Kerho taistelee kunniastaan

LIIGA / Ennakko
Vahvaa miekkailua on luvassa Isonmäen lauantai-illassa.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Ottelun lähtökohdat ovat selvät. Pudotuspelijuna käytännössä jätti jo HPK:n asemalle, mutta silti Pallokerho on napsinut pisteitä sieltä täältä. Mikäli Ässät mielii mukaan kyytiin, vain kolmen pisteen voitto kelpaa.

Valmentajat ja pelaajat mainitsevat usein, että sarjataulukkoa ei katsota. Jos nyt kuitenkin sitä vilkaistaan, huomataan, että vaikka Ässien kiri kohti pudotuspelejä on kaikilla tuloksilla vielä joukkueen omissa käsissä, käytännössä vain suora voitto kelpaa.

HPK:n marginaali jatkopaikan viivaan on vielä matemaattisesti saavutettavissa, mutta aika umpeutuu lähikierrosten aikana.

Edelliset ottelut

Uuden päävalmentajansa aikana Ässät on kiistatta pelannut raikkaita jääkiekko-otteluja. Tulokset ovat edelleen vaihdelleet voitosta tappioon, mutta taisteluilme on ollut kohdallaan. Ja voittojakin on hieman enemmän kuin tappioita.

Tuplapelit Tapparaa vastaan olivat kaikkea, mitä viihdyttäviltä jääkiekko-otteluilta voi toivoa. Tamperelaiset veivät sarjapisteet 6−1, joten tuloksenteossa jäi patapaidoille parannettavaa.

HPK on heikosta tämän kauden tilanteestaan huolimatta kerännyt hajapisteitä pelaamistaan otteluista. KalPa ja Ilves kaatuivat suoralla voitolla, kun taas HIFK ja Lukko osoittautuivat liian koviksi vastuksiksi. Tosin raumalaisjoukkueeltakin HPK nipisti yhden pisteen.

Muutoksen tuulia

Molemmat joukkueet vaihtoivat päävalmentajaansa kesken kauden, joten tietyllä tavalla ottelusta on lupa odottaa vapautunutta kiekkoiltaa. Ässiä on vaivannut lievä loukkaantumissuma, mutta kolhuja kärsineistä pelaajista Matti Kuparinen on jälleen pelikunnossa.

Pelaavat kokoonpanot tuskin muuttuvat kovin paljon, mutta pientä viilausta on luvassa.

Arttu Ruotsalainen ansaitsee ison näyttöpaikan ylemmissä ketjuissa, kommentoi Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi ketjumuutoksia Satakunnan Kansalle.

HPK tyhjensi miehistöään siirtorajan tuntumassa, kun pudotuspelipaikka käytännössä karkasi käsistä. Kuten Ässissäkin, omat nuoret ovat saaneet runsaasti vastuuta. Ottelussa nähdään myös maailmanmestarien kohtaaminen, kun Joni Tuulola pelaa vierasjoukkueen puolustuksessa Aleksi Saarelaa vastaan.

Samu Perhonen on kantanut viime aikoina päävastuun Kerhon maalilla, ja vakuuttavasti esiintynyt Ari Ahonen jatkanee kotijoukkueen tolppien välissä.

Arvio ottelusta:

Ottelun panos voi luoda jännitystäkin, mutta kotijoukkueen esiintymistä niin peleissä kuin harjoituksissakin voi kuvailla melko rennoksi. Tämä luo hyvää kipinää pelille, kun vastustajankaan ei tarvitse suuresti stressata.

Uusien päävalmentajien mukanaan tuomat pienet muutokset eivät ole varsinaisesti heikentäneet kummankaan joukkueen suorittamista.

Joka tapauksessa on jääkiekon etu, että vielä runkosarjan loppukierroksillekin riittää Liigan otteluissa panosta.

Seuraa Heitä

Arttu Ruotsalainen #25 | AHL

Keskushyökkääjä

Nuori, pirteästi esiintynyt Ruotsalainen saa ison näyttöpaikan ykkösketjun laidassa. Hyökkääjä saattaa hyvinkin kiittää vastuusta tehopisteiden muodossa.

Severi Sillanpää #67 |

Keskushyökkääjä

Ässäkasvatti oli pitkään pelaamatta ja sen jälkeen lyhyen pätkän JYPin riveissä. HPK:sta löytyi pelipaikka loppukaudeksi. Onnistuuko sentteri vanhassa kotihallissaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle