Pudotuspelipaikkaa hamuava KooKoo päättää Tapparan tiiviin viikon

LIIGA / Ennakko
KooKoon maalivahtipelin on oltava huippuluokkaa tehokasta Tapparaa vastaan.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
KooKoo taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta ja lähtee ryöstämään pisteitä Hakametsästä. Vierasjoukkue pääsee otteluun levänneenä, kun Tappara taas pelaa jo viikon neljännen pelinsä.

Runkosarjan viimeisissä peleissä riittää panosta. Tappara hakee hyviä lähtökohtia pudotuspeleihin, ja KooKoo yrittää raivata tiensä pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Edelliset ottelut

Tappara pelaa jo viikon neljännen ottelunsa. Alla on perjantain paikallispelin lisäksi tuplapelit Ässiä vastaan. Kuluva viikko on sujunut Tapparalta mallikkaasti, kun kolmesta ottelusta on kertynyt kolme voittoa ja kahdeksan sarjapistettä.

KooKoo sen sijaan on pelannut kuluvalla viikolla vasta kerran. Keskiviikkona KooKoo nappasi kotivoiton JYPistä voittomaalikilpailun jälkeen. Kouvolalaisten kolme edellistä ottelua on venynyt voittomaalikilpailuun asti. Kahdesti KooKoo on onnistunut nappaamaan lisäpisteen.

Ratkaisukohdat

Kauden tärkeimmät pelit ovat käsillä, ja pelaajien kunto pitäisi olla parhaimmillaan. Pelin tasoon ja intensiteettiin ei kuitenkaan voi olla vaikuttamatta, että toinen joukkue on jo pelannut kolme ottelua neljässä päivässä ja edellisen kerran alle vuorokausi sitten.

Tappara on toki ennakkosuosikki, mutta KooKoo lähtee otteluun virkeämpänä. Vierasjoukkueen kannattaakin hyödyntää etulyöntiasemansa ja karvata aktiivisesti ottelun alusta lähtien. Tappara-puolustuksen taso on ailahdellut koko kauden ajan, ja kovan paineen alla virhealttius väistämättä lisääntyy.

KooKoon täytyy myös pitää oma viisikkopelinsä tiiviinä. Tappara on viime peleissä viimeistellyt tehokkaasti, ja ratkaisijoita on löytynyt leveältä rintamalta.

Tilastopoiminta

Tappara ja KooKoo ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kolmesti. Molemmat Kouvolassa pelatut ottelut ovat olleet tasaisia ja ratkenneet vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Sen sijaan lokakuussa pelattu peli Hakametsässä oli Tapparan dominointia ja päättyi kotijoukkueen selvään 6−1-voittoon.

Seuraa Heitä

Stephen Dixon #17 |

Keskushyökkääjä

Kanadalaissentteri on päässyt hyvään vireeseen pudotuspelien kynnyksellä. Neljässä viime pelissä on syntynyt kolme maalia.

Josh Green #12 |

Keskushyökkääjä

Kokenut keskushyökkääjä tuntee hyvin Hakametsän ja Tapparan. Siirtyminen Kouvolaan nosti kuitenkin kanadalaisen tehot vielä korkeammalle tasolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle