TPS hakee kauden ensimmäistä voittoaan Pelicansista

LIIGA / Ennakko
Juhliiko Pelicans taas turkulaisten kustannuksella?
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Lahden Pelicans ja Turun Palloseura taistelevat pisteistä pysyäkseen eri viivojen paremmalla puolella. Turkulaiset kiristävät ruuvia pysyäkseen kiinni suorassa pudotuspelipaikassa. Lahtelaiset sen sijaan ovat valahtaneet taisteluun pääsystä pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Edelliset ottelut

Pelicans oli eilen perjantaina lähes koko ottelun ajan täysi vastaantulija sarjakärki HIFK:n luona häviten lukemin 3-1. TPS sen sijaan taisteli kotonaan pisteen sarjataulukon piikkipaikkaa jahtaavalta Kärpiltä. Joukkueiden aiemmat kolme keskinäistä kohtaamista on vienyt Pelicans puhtaasti pistein 9-0.

Joukkueiden tämän hetken voimasuhteista saa hyvän käsityksen tutkailemalla edellisiä otteluita. Mikäli laskuista pudotetaan pois joukkueiden eiliset kamppailut, edellisessä viidessä kamppailussa joukkueet ovat kohdanneet tismalleen samat vastustajat.

TPS napsi kyseisistä otteluista kuusi pistettä, Pelicansin kartutti pistepussiaan neljällä pisteellä. Lappeenrannan SaiPa antoi mojovan selkäsaunan Pelicansille viime viikon perjantaina ja heti seuraavana päivänä löylytti turkulaisia päätöserän viidellä maalilla.

Maalin teon vaikeus

TPS:n suurin huolen aihe, loukkaantumisten lisäksi, on eittämättä maalin teko. Edellisessä kahdeksassa ottelussa turkulaiset ovat onnistuneet varsinaisella peliajalla toimittamaan kiekon verkkoon vain 13 kertaa. Esimerkiksi sarjataulukossa pykälää ylempänä majaileva SaiPa on paukutellut kuudessa edellisessä ottelussa peräti 26 maalia.

Puolustus sen sijaan on riittänyt parhaimmillaan kärkijoukkueidenkin kanssa painimiseen Henrik Tallinderin johdolla.

TPS:n paluumuuttaja Francis Pare on hieman tahmean alun jälkeen ollut turkulaisten parhaimmistoa. Yhteensä 42 ottelua Liigaa lähes piste per peli -keskiarvolla tahkonnut keskushyökkääjä on tehnyt edelliseen neljään otteluun tehot 1+3.

Pelicansin toivo suorasta pudotuspelipaikasta on hiipunut viime otteluiden huonon menestyksen johdosta. Peräpään vuotaessa myös hyökkäyspeli on ollut melko tuskaisaa rämpimistä. Kolmen edellisen ottelun maaliero on murheellinen 4-14.

Kotijoukkueen pirteimpiä ilmestyksiä on viime otteluissa ollut nuorten maailmanmestari Sebastian Repo, joka on päässyt nuorten kisojen jälkeisen hieman vaisumman kauden jälkeen hyvään vireeseen. 13 maalia tällä kaudella iskenyt tulokaspörssin kakkosmies on neljässä edellisessä ottelussa onnistunut maalien teossa neljästi.

19-vuotiasta Repoa viisi vuotta vanhempi ketjukaveri Miika Roine on myös ollut mainiolla pelipäällä. Neljä edellistä ottelua ovat sujuneet piste per peli -tahdilla.

Eilisen ottelun jätti väliin puolustaja Juha Leimu sekä maalivahti Janne Juvonen loukkaantui pelin loppuhetkillä Muuten Pelicans pääsee haastamaan turkulaiset melko terveellä kokoonpanolla.

Seuraa Heitä

Ben Blood #7 |

Puolustaja

Viimeisimmän pelikieltonsa jälkeen Liigan "paha poika" on ottanut vain neljä minuuttia jäähyjä. Samalla miehen otteista on terävin särmä joka osa-alueella hioutunut pois

Ilkka Pikkarainen #84 |

Laitahyökkääjä

Entinen Pelicans-peluri on rauhoittanut pelaamistaan ja pisteitä on syntynyt hyvään tahtiin. Otti Ässät-ottelussa kauden ensimmäisen ison jäähynsä. 34-vuotiaalla on Liigassa kasassa nyt tasan 900 jäähyminuuttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle