Selinin erikoinen herättely-yritys ei auttanut - Pelicansille täysi potti TPS:ltä

LIIGA / Raportti
Vili Sopanen vastasi ottelun avausmaalista.
Pelicans onnistui voittamaan TPS:n kauden kaikissa keskinäisissä kohtaamisissa. Kolmannen kerran eroa oli vain yksi maali, kun Pelicans nappasi kotonaan 2−1-voiton.

Pelicans onnistui hyödyntämään hienosti sen ajan, minkä se oli ottelussa parempi. Joukkue teki molemmat maalinsa jo ottelun alkupuolella. TPS-valmentaja Ari-Pekka Selin oli komentanut joukkueen juoksemaan hallin parkkipaikalla erätauolla petyttyään avauserän esitykseen.

− Ulkona on tänään raikas ilma. Ensimmäinen erä oli sellaista liskoilua, että se meininki hirvitti, Selin totesi.

Pelicans oli selvästi parempi ottelun avauserässä ja laukaukset kohti maalia olivatkin pussinokkien hyväksi 14-5. Ainoa maali syntyi 13 minuutin jälkeen, kun Nico Maneliuksen laukaus kimposi Tomi Kallion mailan kautta Vili Sopaselle, joka latasi kiekon ohi Oskari Setäsen.

TPS:n kanadalaishyökkääjä Francis Paré aiheutti joukkuelleen lisää harmia erän loppusekunneilla turhautumalla ensin Hannes Björniseen ottaen kakkosen. Perään Paré paukutteli rangaistusaition ovea kymmenen minuutin käytösrangaistuksen arvoisesti.

TPS:n taukojumppa ei toisen erän alkuun näyttänyt tehoavan, sillä toisesta aallosta noussut Juha-Pekka Pietilä vei Pelicansin kahden maalin johtoon erän alkupuolella.

TPS heräsi peliin paremmin erän loppupuolella, osin kahden Pelicansin rangaistuksen myötä. Konkaripelaajat näyttivät esimerkkiä, kun Eric Perrin onnistui ylivoimalla Kallion nappisyötöstä.

Kolmannessa erässä kumpikaan ei onnistunut maalinteossa, joten pisteet jäivät Lahteen. Pelicans osasi puolustaa loppuhetkillä hyvin. Joukkue haki varsin innokkaasti osumia tyhjiin myös omalta alueelta, mutta ei onnistunut siinä, joten lopputulokseksi merkittiin 2-1.

− Sen verran Pelicans pääsi eteen, ettei pystytty rutistamaan hyvistä paikoista huolimatta, Selin totesi.

Selin ei sen kummemmin halunnut eritellä, miksi Pelicans voitti kauden kaikki kohtaamiset.

− Turun pelit olivat täyttä kohellusta, niitä ei voi ottaa mittariksi. Lahdessa pelit ovat olleet maalin pelejä ja Hovinen on ollut iskussa.

Pelicansin leirissä oltiin tyytyväisiä joukkuepeliin.

− Eilen tehtiin ne toimenpiteet, tänään tuli sielusta sitä peliä mitä halutaan. Joukkue toimi yhteisesti, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen kiitteli.