HPK ja Ässät hakivat ratkaisua viimeisille minuuteille

LIIGA / Raportti
Eetu Tuulola teki kaksi maalia ja oli joukkueen tehomies.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa nähtiin erikoisen kaksijakoinen ottelu. HPK aloitti napakasti, päästi Ässät karkumatkalle ja lähti takaa-ajoon. Loppunumerot kertovat tasaisesta, mutta joskin harvemmin nähdystä ottelun kulusta.

HPK:n ja Ässien iskiessä yhteen oli molempien joukkueiden ketjuissa huomattavissa pientä elämistä. Osittain syynä olivat loukkaantumiset ja osittain jäällä nähdyt ensiesiintymiset.

HPK oli ottelun alussa pirteämpi ja sai paineen kerta toisensa jälkeen Ässävahti Ari Ahosen maalille. Kotiyleisö pääsikin hurraamaan maalia jo ottelun alkuminuuteilla.

Kakkosketjun laidassa pelannut nuori Eetu Tuulola pääsi lyömään ylivoimalla kiekon maaliin. Maalin syöttäjinä kunnostautuivat konkarit Riku Hahl ja Antti Miettinen. Maalissa oli mukana HPK-kasvatteja eri vuosilta.

Ottelun alussa kotijoukkue sai pidettyä tiiviin keskialueen karvauksen, josta Ässät pääsivät pystysyötöillä vain ajoittain läpiajoon.

Ässät saa pelistä otteen

Ottelun vanhetessa Ässät pääsivät tehokkaammin puolustusmuurin läpi ja ajoittain näytti siltä, että mentiin jopa yli.

Läpiajon mallia näytti ensimmäisen erän puolivälissä vierasjoukkueen Niko Ojamäki, joka karkasi puolustajien välistä ja laukoi kiekon verkkoon.

Ässät pääsi erän lopussa vielä uudelleen maalin tekoon, kun Jarno Kärki ohjasi Mikko Viitasen siniviivavedon maaliin. Ylivoimamaalia edelsi tilanne, jossa Kerhon Teemu Kaislehto pisti Ässien Semir Ben-Amorin jäähän jäähyn arvoisesti.

Toisessa erässä kiekkoa pidettiin HPK kenttäpuoliskolla. Joukkue sai mahdollisuuden tulla tasoihin, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa Troy Vancen istuessa jäähyllä poikittaisesta mailasta. Kiekkoa ei kuitenkaan saatu kunnolla liikkeelle ja Ässien ote kesti.

Ässät karkasi jo kahden maalin johtoasemaan Aleksi Saarelan maalilla, joka syntyi terävän hyökkäyksen päätteeksi.

HPK pääsi tekemään tärkeän kavennuksen ainoastaan neljä sekuntia ennen erän loppua. Otto Paajanen laukoi maalille nollakulmasta ja kiekko kimposi Ahosen luistimesta maaliin.

HPK kovalla tunteella päätöserään

Kolmannen erän alku oli kuin toisinto ottelun alusta. Kotijoukkue pyöritti kiekkoa ässäpäädyssä tehokkaasti lähes puolitoista minuuttia, kunnes Tuulola laukoi kiekon verkon perille ja teki näin illan toisen osumansa.

Ottelu jatkui kotijoukkueen hallinnassa. Kului vain hetki tasoitusmaalista, kun Patrick Hollandin pitkä syöttö tavoitti Vojtech Polakin, jolla oli helppo työ viedä joukkue johtoon.

Sakari Mannisen ylivoimaosuma näytti jo ottelun ratkaisulta, mutta Ässät tuli vielä maalin päähän viime minuuteilla. Jyri Marttisen kavennus sytytti vierasjoukkuetta, mutta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty.

Ässien urheilujohtaja Mika Toivola kommentoi ottelun jälkeen joukkueiden tekemisiä.

− Kaksijakoinen pelihän se oli. Kerholla oli omat hetkensä jolloin he painostivat ja meillä omamme. Ensimmäinen kymppi ja kolmannen erän alku oli kotijoukkueen.

Uusi pelaaja sai Toivolalta positiivista palautetta.

− Josh Gratton osoitti, että kyllä hän jääkiekkoa osaa pelata. Täytyy muistaa ettei häntä ykköskenttään meille hankittukaan, joten aika tyytyväinen olen ensimmäiseen esiintymiseen. Parantaa toki pitää, niin kuin kaikkien muidenkin tässä vaiheessa kautta.

Sairaslista tuo joukkueelle omat haasteensa.

− Neljä tosi tärkeää pelaajaa on nyt pois ja se ei tietenkään naurata. Hyvä tietysti, että toipuvat nyt eivätkä keskellä kautta.

» Lähetä palautetta toimitukselle