Runkosarjan viimeinen yhteinen valssi Lukon nimiin

LIIGA / Raportti
Nollapelin pelannut Ryan Zapolski varmisti hyvin puolustaneen Lukon voiton.
Kärpät ja Lukko kohtasivat lauantaina neljännen ja viimeisen kerran toisensa runkosarjan osalta. Molemmat maalivahdit nousivat vauhdikkaan ja tasaisen ottelun sankareiksi.

Kärpät ja Lukko kohtasivat lauantaina viimeisen kerran runkosarjaotteluiden osalta. Joukkueet pelasivat vastakkain myös Champions Hockey Leaguen välierissä, jolloin Kärpät oli lopulta yhden maalin Lukkoa parempi.

Kärpät olivat ennen illan ottelua onnistuneet viemään voiton jokaisesta keskinäisestä liigaottelusta, mutta tänään Lukko onnistui nollaamaan Kärppien maalintekoyritykset täysin.

Kovaa vauhtia loppuun saakka

Ensimmäinen erä sujui erittäin tasaisissa merkeissä. Tilastomerkinnät olivat muutamaa torjuntaa vaille identtiset, ja molempien joukkueiden pelaaminen oli alusta saakka hyvin aktiivista.

Kärppien Mika Niemen ja Jesse Puljujärven hyökkäys oli lähellä poikia avausmaalin erän loppupuolella, mutta Lukon maalivahti Ryan Zapolski veti tilanteessa pisimmän korren. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen ylivoimalle, mutta tilanteet eivät poikineet maaleja. Tämän myötä avauserä taputeltiin tasatilanteessa 0-0.

Toinen erä oli kuin kopio avauserästä. Ottelu jatkui tasaisena tilastoja myöten, eikä kumpikaan joukkue antanut ollenkaan löysää vastustajalle. Maalivahdit molemmissä päissä esittelivät huikeita otteita ja pitivät kiekon poissa selän takaa komeilla torjunnoilla.

Ottelun avausmaali nähtiin päätöserässä, kun Lukon Jesse Virtanen onnistui maalinteossa ylivoimalla. Kärpät sai välittömästi loistavan mahdollisuuden kavennukseen Peter Tiivolan otettua jäähyn, mutta ylivoima ei tuottanut tulosta.

Tilanne säilyi Lukon 1-0 johtoasemassa loppuun asti, eikä Kärppien vimmattu yrittäminen ilman maalivahtia poikinut kavennusta. Tämän myötä Lukko onnistui viimein kukistamaan Kärpät kuluvan kauden aikana.

Ylivoima tasaisen ottelun ratkaisijana

Ottelu säilyi tasaisena alusta loppuun, eikä kumpikaan joukkue joutunut pitempään altavastaajan asemaan missään vaiheessa. Kenttäpelaajien lisäksi myös molemmat maalivahdit lukeutuivat illan ehdottomiin onnistujiin. Lukon Zapolski pelasi nollapelin, eikä Kärppien Sami Rajaniemen esitys jäänyt virkaveljensä otteita heikommaksi.

Molemmat joukkueet hoitivat puolustamisen moitteetta ja juurikaan rikkomatta, joten ottelun ratkaisu ylivoimalla ei varsinaisesti yllättänyt. Onnistuneen ylivoiman jälkeisen 2+2 minuutin jäähyn tappaminen osoitti Lukon erikoistilannepelaamisen olleen piirun verran Kärppien vastaavaa edellä.

Sarjataulukon osalta Lukko otti merkittävän voiton, sillä varsinaisella peliajalla voitetun ottelun myötä se nousi Pelicansille samalla kierroksella hävinneen TPS:n ohi kuudennelle sijalle. Lukko on tällä hetkellä viisi pistettä viidentenä majailevan SaiPan perässä.