Siipirikkojen tiukka vääntö pisteistä

MESTIS / Raportti
Sport tuuletti tänään neljään kertaan
Kuva © Samppa Toivonen
Vaasan keskiviikkoillassa iskivät yhteen Sport ja LeKi. Kumpikin joukkue joutui otteluun vahvasti varamiehisenä, sillä Sportilla oli poissa peräti yhdeksän pelaajaa ja LeKi oli liikkeellä kolmella ketjulla. Sport hallitsi isoa osaa pelistä saadessaan miehiä paremmin kierrätettyä ja LeKillä näkyi paikoin selvästi miesten vähäinen lukumäärä. LeKi ei suostunut kuitenkaan luovuttamaan edes kahden maalin takaa-ajoasemassa, vaan rynnisti väkisin rinnalle ja vei pelin jatkoajalle. Jatkoajalla karkea virhe päästi Sportin 2-0-hyökkäykseen, josta Mika Halava napautti voittomaalin. Pisteet jäivät täten Vaasaan lukemin 4-3 (1-0, 1-0, 1-3, 1-0).

Peli alkoi hyvin vauhdikkaissa ja tasaisissa merkeissä. LeKi oli paikoin hallitsevampi osapuoli ja esimerkiksi Olli Palola oli pelipäällä saaden aikaan hämmennystä Sport-puolustajissa. Ruuti oli kuitenkin kummallakin joukkueella märkää vielä tässä vaiheessa ja maalivahtien hyvien torjuntojen siivittämänä niin LeKin Palola ja Roope Nikkilä, kuin Sportin Tomi Pekkala ja Eetu Heikkinenkin saivat jäädä pyörittelemään päätään maalipaikkojensa jäljiltä.

Kummankin joukkueen pelistä paistoi varsinkin ensimmäisessä erässä se, että kokoonpanoja oli jouduttu muokkaamaan paikoin rankallakin kädellä, sillä yhteinen sävel oli paikoittain pahasti hukassa. Pelin taso laski erän puolivälin tienoilla ja peli puuroutui, eikä maalipaikoille meinattu päästä. Sport sai hallintaa silminnähden itselleen erän loppua kohden ja palkinto tästä saatiin ajassa 19.07, kun Mika Halava pääsi lyömään maalin takaa syötetyn kiekon maalin edestä sisään. Syötöt kirjattiin Mika Kujanpäälle ja Jesse Virtaselle. Tämä maali takasi 1-0-johdon kotijoukkueelle ensimmäiselle erätauolle.

Sport hallitsee toista erää

Sport palasi erätauolta hyvällä liikkeellä ja LeKi oli paikoin hätää kärsimässä. Tämä kulminoitui ajassa 24.13, kun lempääläläisten Joonas Kalliola löi kiekon yli reunuksen ja Sport rankaisi armotta hetkeä myöhemmin ajassa 25.00. Petri Meri pääsi laukomaan b-pisteiden välistä ja kiekko otti kaksi onnekasta pomppua, joiden kautta se meni ohi hölmistyneen Mikko Pätsin. Syötöt maaliin merkittiin Eero Elolle ja Matti-Pekka Pelkoselle.

Tästä sisuuntuneena LeKikin sai peliinsä otetta. Maalipaikat hukattiin kuitenkin tehokkaasti ja esimerkiksi Janne Laakkonen hukkasi avopaikkansa. Ylivoimakaan ei ottanut onnistuakseen kummallakaan joukkueella. Sport palautti marssijärjestyksen erän puolivälin tienoilla ja jatkoi hallintaansa. Viimeistely ei ottanut heilläkään onnistuakseen ja muun muassa Juuso Mörsky hukkasi läpiajonsa. Kisan maalivahti Pätsi piti joukkueensa hyvin mukana torjunnoillaan ja ilman häntä tilanne olisi voinut olla hyvin ruma.

LeKin kone piiputti erän lopussa jo todella pahasti ja Sport pääsi kokeilemaan jälleen ylivoimaansa, mutta erätauolle lähdettiin silti lukemista 2-0.

Sport tuntuu jo ratkaisevan, mutta LeKi on eri mieltä

Kolmanteen erään LeKi sai itsensä taas paremmin liikkeelle ja alku kiekkoiltiin tasaisissa merkeissä. 2-1-kavennuksen lempääläläiset saivat ajassa 46.40. Olli Palola ja Nestori Lähde karkasivat 2-1-hyökkäykseen ja Lähde jatkoi Palolan syötön verkon perukoille. Kauaa ei Kisa saanut kavennustaan juhlia, kun verkko soi jo toisessa päässä. Ajassa 48.01 Mika Kujanpää tykitti 3-1-maalin maskin takaa Jesse Virtasen syötöstä.

Vaasalaisten harmiksi LeKi ei tästä lannistunut, vaan toisti vaasalaisten tempun heti ajassa 49.03 Janne Laakkosen toimesta, jonka tarkalla vedolla tulleeseen maaliin syötöt kirjasivat Jaakko Pellinen ja Lassi Mattila. Tämän myötä ote kääntyi LeKille ja tasoitus nähtiin ajassa 51.45. Sportin maalivahti Jonathan Iilahti saa ottaa maalin pitkälti omiin nimiinsä, sillä veto kimposi mailakäden hanskasta helposti sisään. Tekijä oli Jesse Jyrkkiö ja syöttäjät olivat Roope Nikkilä ja Joonas Kalliola.

Erän loppu pelattiin LeKi-painotteisesti ja molemmat loivat vielä pari herkullista maalipaikkaa. Kisan hienon kirin johdosta peli venyi jatkoajalle lukemissa 3-3.

Karkea virhe ratkaisee pelin

Jatkoaika pelattiin tasaisissa merkeissä hieman Sport-painotteisesti. Kiekko pyöri kuitenkin poissa maalipaikoilta, kunnes ajassa 63.49 nähtiin ratkaisu. Kisan Olli Palola antoi hankalan syötön viivaan, jossa ollut mies kaatui mahdollistaen 2-0-hyökkäyksen Sportille. Mika Halava ja Tomi Pekkala hassuttelivat aikansa Kisan maalin edessä, kunnes Pekkala passasi ja Halava tykitti kiekon yläpesään. Lisäpiste jäi täten Vaasaan lukemin 4-3.