Mestiksessä viiden ottelun kierros - Siipirikkoista kiekkoilua Vaasassa

MESTIS / Ennakko
Vaasassa on tiedossa tiukka vääntö pisteistä. Onnistuuko Sport jatkamaan voittoputkeaan, vai saako LeKi lisää energiaa uudesta päävalmentajastaan ja onnistuuko se parantamaan laihaa pistesaldoaan?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
Keskiviikkoiltana nähdään Mestiksessä viiden ottelun kierros. Vaasassa vastakkain asettuvat Jatkoajan kierroksen ottelussa Sport ja LeKi. Joukkueet kohtasivat toisensa jo kertaalleen alkukierroksilla, jolloin LeKi oli vahvempi Lempäälässä lukemin 2-0.

Sport-LeKi

Vaasassa kohtaavat keskiviikkoiltana Mestiksessä sijoilta neljä ja yhdeksän löytyvät Sport ja LeKi. Joukkueet lähtevät otteluun hyvin erilaisista lähtökohdista. Sportilla on allaan neljän ottelun voittoputki ja sijoitus sarjataulukossa on aivan kärjen kannassa, kun taas LeKi on syöksynyt lujaa alaspäin loistavan alkukauden jälkeen. Joukkue turvautui jo valmentajanvaihdokseen, kun joukkuetta toista kautta valmentanut Marko Keskinen sai väistyä ja tilalle nostettiin kakkosvalmentaja Miikka Kuusela ja hänen aisaparikseen tuli SM-liigasta tuttu Pasi Saarinen. Vaihdos on tuonut jo valonpilkahduksia peliin (osoituksena tästä muun muassa 3-1-voitto JYP-Akatemiasta) ja Kuusela odottaakin tulevaisuudessa vielä parempaa.

- Meillä on ollut kolme hyvää peliä päävalmentaja-aikanani. Nousemme vielä varmasti tästä tilanteesta ylöspäin, kommentoi päävalmentaja Kuusela LeKi-TUTO Hockey-pelin lehdistötilaisuudessa.

Kokoonpanon suhteen LeKillä on hienoisia ongelmia, sillä jalkeille saadaan vain kaksi maalivahtia, viisi puolustajaa ja 11 hyökkääjää. Maalilla aloittaa Mikko Pätsi ja puolustaja Riku Dufva palaa kokoonpanoon. Sivussa ovat sen sijaan puolustajat Jarkko Näppilä ja Vili Palola.

Sport taas saa apua loukkaantumissumaansa SM-liigan Lukosta, kun sieltä saapuu lainalle puolustaja Jesse Virtanen ja hyökkääjät Jere Laaksonen ja Eero Elo. Loukkaantuneiden lista Sportilla on mittava, yhteensä kahdeksan miestä. Joukosta löytyvät muun muassa puolustaja Antti Uitto ja hyökkääjä Samuli Virkkunen.

Vaasassa on siis odotettavissa todella mielenkiintoinen vääntö sarjapisteistä kummankin joukkueen ollessa vahvasti siipirikkoinen. LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela lähtee silti joukkueineen matkaan luottavaisin mielin.

- Lähdemme kovin odotuksin Vaasaan hakemaan kolmea pistettä. Meillä on jonkin verran poissaoloja, mutta saamme silti jalkeille iskukykyisen joukon, toteaa päävalmentaja Kuusela.

Muut kierroksen ottelut

HCK-Jukurit

Keravan keskiviikkoillassa kohtaa kaksi tappion edelliskierroksella kärsinyttä joukkuetta. HCK taipui Joensuussa Jokipojille ja Sport katkaisi Mikkelissä Jukureiden kuuden ottelun voittoputken.

Lauantaisesta tappiosta huolimatta HCK on viime otteluissaan esittänyt pirteitä otteita. Erityismaininnan ansaitsee etenkin jatkoaikavoitto Kajaanin Hokista perjantaina. Perjantain taistelu veikin voimia siinä määrin, että lauantaina joukkue ei onnistunut laittamaan kunnolla Jokipojille kampoihin.

- Neljä päivää, kolme peliä, rotsi tyhjä. Meillä ei ollut tankissa yhtään bensaa, kun lähdimme tähän otteluun. Tämä on välillä tällaista ja turha tätä on liikaa murehtia. Keskiviikkona on seuraava peli, sanaili HCK:n päävalmentaja Sami Ranta lauantain ottelun jälkeen.

Jukurit on ottanut tukevan otteen sarjan kärkipaikasta. Sport aiheutti mikkeliläisille lauantaina vasta kauden toisen tappion varsinaisella peliajalla ja ensimmäisen Jukureiden kotikentällä. Lauantaisessa ottelussa eivät rankan viikon rasitukset näkyneet kummankaan joukkueen pohkeissa.

Sekä Jukurit että HCK ovat saaneet nyt levätä muutaman päivän. Läpi kauden loukkaantumishuolista kärsineen HCK:n tuska ei sairasosaston osalta helpottunut lauantaina, kun Miikka Lindholm, Robert Nyholm ja Mikko Jortikka loukkaantuivat. Heidän pelaamisensa keskiviikkona on epävarmaa. Jukurit lähtee Keravan vierailulle vailla loukkaantumishuolia.

K-Vantaa-TUTO Hockey

Sarjataulukon kärkipäässä viihtyvä TUTO ja kahdeksanneksi jämähtänyt K-Vantaa ottavat keskiviikkona yhteen toisen kerran tällä kaudella. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Kupittaalla syyskuun lopulla päättyi lukemin 3-5 K-Vantaalle. Poistuuko TUTO keskiviikkona Tikkurilasta kolme pistettä rikkaampana vai ovatko vantaalaiset liian kova vastus turkulaisille?

Kolmen peräkkäisen tappion jälkeen K-Vantaa on palannut voittojen tielle lyötyään viime viikon peleissä niin SaPKon, kuin Peliitatkin. TUTO on puolestaan viime aikoina pelannut vaihtelevasti napsien vuoron perään sekä voittoja että tappioita. Perjantaisen tappion jälkeen turkulaisten onnistui lauantaina voittaa LeKi Lempäälässä lukemin 1-2.

TUTO lähtee taistoon mukanaan jälleen yksi uusi NHL-vahvistus. Maanantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa ilmoitettiin Columbus Blue Jacketsien hyökkääjän Jared Bollin liittymisestä TUTOn riveihin. 345 NHL-ottelun Boll nähdään todennäköisesti keskiviikkona samassa ketjussa Aki Keinäsen ja Tuukka Pulliaisen kanssa. Sormivamman takia lauantaina sivussa olleen Juha Virtasen paluusta kokoonpanoon ei ole vielä varmuutta. Ville-Vesa Vainiola on myös ollut poissa kahdesta viimeisimmästä ottelusta.

Keskiviikon kotijoukkue K-Vantaa puolestaan kärsii huomattavasta pelaajakadosta. Sairastuvalla ovat edelleen Roy Philström, Toni Pulkkinen, Tomi Ståhlhammar ja Aleksi Rekonen. Lisäksi lauantain pelissä loukkaantuivat puolustaja Sami Kautto ja hyökkääjä Jere Karjalainen, joiden sairaslomien pituudesta ei ole tietoa.

SaPKo-Peliitat

Heinolan Peliitat suuntaa keskiviikkona Savonlinnaan sarjan hännillä majailevan SaPKon vieraaksi. Heinolalaisten päävalmentaja Petri Karjalainen sanoo SaPKon lähtevän kaikesta huolimatta ennakkosuosikkina otteluun.

- Turha meidän on mitään luulla. Lähdemme lyömään kiilaa heidän kiekolliseen peliinsä. Tässä sarjassa yksittäisessä ottelussa voi käydä mitä tahansa. Haastajina me lähdemme keskiviikon otteluun.

Peliittojen kokoonpanosta sivussa ovat aivotärähdyksen jälkioireista kärsivä Jukka Sompi, lonkkavaivainen Aki Nurminen ja olkapäätään poteva Pekka Saittakari. Heinolalaisten kokoonpanosta puuttuu myös pelikieltoaan vielä yhden ottelun sovittava Henri Manninen. Antti Iivari ja Kimi Koivisto ovat tällä hetkellä Pelicansin A-junioreiden mukana. Pelaava maalivahti löytyy kaksikosta Rasmus Rinne-Janne Juvonen.

SaPKo lähtee otteluun kaksi perättäistä tappiota niskassaan. Lauantaina joukkue kärsi 2-4-kotitappion Vaasan Sportille. Savonlinnalaisten kokoonpano tuskin muuttunee suuresti lauantaisesta, vaikka joukkueessa on flunssa-aallon poikasta ollut havaittavissa. Maalilla saatetaan nähdä pitkästä aikaa Niko Kaulio Anssi Pesosen sijaan.

KooKoo-Jokipojat

KooKoo on pelannut viime aikoina runsasmaalisia otteluita. Siinä missä oma pää on vuotanut, niin hyökkäyspään tehotkin ovat olleet kiitettävällä tasolla. Keskiviikkona Mestiksen klassikko-ottelussa kouvolalaiset saavat vieraita Joensuusta.

KooKoo jatkoi hyökkääjä Pasi Salosen try-out-sopimusta vielä viidellä ottelulla, vaikka alun perin koeajan oli tarkoitus päättyä jo maajoukkuetaukoon. Keskiviikkona Salonen jatkanee Nick Dineenin ja Aatu Hämäläisen ketjussa.

- Yhdessä Pasin kanssa katsoimme, että tämä on paras ratkaisu. Nyt katsotaan vielä viisi peliä ja tehdään päätöksiä sitten, KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa perusteli seuran verkkosivuilla.

KooKoon maalilla aloittaa suurella todennäköisyydellä Mikko Rämö. KooKoon kokoonpanossa saatetaan jo keskiviikkona nähdä tuore lainahankinta, Pelicansista Kouvolaan saapuva Juha-Pekka Pietilä.

Jokipojat lähtee otteluun haastajana, mutta kouvolalaiset saavat olla tarkkana vakuuttavia otteita viime ottelussa HCK:ta vastaan esittäneiden joensuulaisten kanssa.

Jokipoikien kokoonpanoon nousee viikonloppuna A-nuorten mukana ollut Oula Uski. Jesse Paukun on vuoro jäädä ärjyjen kokoonpanon ulkopuolelle. Joensuulaisten maalilla aloittanee Antti Rautiola.

» Lähetä palautetta toimitukselle