HCK yllätti sarjakärjen

MESTIS / Raportti
Jukurit pysähtyi Mika Norjaan.
Kuva © Miikka Mikkola
Keskiviikkona Keravalla toisistaan ottivat mittaa Mestiksen häntäpäässä majaileva isäntäjoukkue HC Keski-Uusimaa ja sarjakärki Jukurit. Yllättäen HCK kuitenkin oli vahvempi, ja mikkeliläiset kärsivät kauden kolmannen tappionsa varsinaisella peliajalla lukemin 2-1 (1-0, 0-1, 1-0).

Tappio oli samalla Jukureille jo toinen peräkkäinen, sillä lauantaina Sport oli sitä vahvempi Mikkelissä. Sarjan piikkipaikka on kuitenkin edelleen hallussa kahdeksan pisteen erolla toisena olevaan Hokkiin.

Maalinteon vaikeus

Isännät ottivat pelin haltuun heti alussa, kun Robert Nyholm vei joukkueensa johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Maaliin merkkasi syöttöpisteen Jukuriessakin alkukaudesta pelannut Micke Åsten.

Jukurit kuitenkin oli ensimmäisessä erässä hallitsevampi osapuoli, sillä keravalaisten veräjänvartialle Mika Norjalle merkattiin peräti 17 torjuntaa. Ensimmäiselle erätauolle kuitenkin mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisessä erässä mikkeliläiset saivat vihdoin aikaan tasoituksen. Asialla oli Mika Partanen, kun erää oli pelattu hieman yli puolet.

Toisessa erässä ottelu hieman tasaantui ensimmäiseen erään verrattuna. HCK sai enemmän maalipaikkoja, mutta ei vielä onnistunut tekemään johtomaalia.

Heti kolmannen erän alussa voittomaali kuitenkin syntyi. Maalin viimeisteli Niko Piiparinen, syöttöpisteen itselleen merkkasivat Jere Uronen ja Tomi Mustonen.

Jukurit yritti lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta turhaan. Norjan hyvä ottelu kesti loppuun saakka, ja HCK taisteli kaudn viidennen voittonsa varsinaisella peliajalla.

Mikkeliläiset pelaavat seuraavan kerran lauantaina kotikaukalossa, kun vastaan luistelee klassikko-ottelun merkeissä KooKoo. HCK puolestaan saa vieraakseen Vaasan Sportin.