Kouvolassa kamppailtiin ilman koiruuksia

MESTIS / Raportti
Olli Julkunen oli ottelun johtohahmoja
Kuva © Teemu Eirtovaara
Kouvolassa kamppailtiin kolmesta pisteestä, kun KooKoo sai vieraakseen Mikko Haapakosken luotsaaman Jokipojat. Reilu ja tasaväkinen taistelu kääntyi kuitenkin KooKoon voitoksi luvuin 5-2. (1-1, 3-1, 1-0)

Kouvolassa nähtiin keskiviikkona laadukasta Mestis-viihdettä, kun KooKoo ja Jokipojat mittelivät tasaväkisen ja kovan kamppailun. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran syyskuussa niinikään Kouvolassa – silloin nyhjättiin sekava flipperiottelu, mutta kahdessa kuukaudessa joukkueiden peliesitykset olivat kehittyneet radikaalisti.

– Mielestäni tämä oli hyvä jääkiekko-ottelu. Oli kaksi joukkuetta, jotka keskittyivät pelaamiseen. Siellä ei ollut mitään koiruuksia, vaan oli hienoja suorituksia. Tällaisia vaan lisää Mestikseen, niin saadaan varmasti yleisöä halleille, tiivisti Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

KooKoo ansaitsi pisteensä, sillä se oli avauskymppiä lukuun ottamatta niskan päällä ja hallitsi myös erikoistilannepelaamisen. Myös KooKoo-luotsi Juha Juujärvi intoutui kehumaan mittelön tasoa.

– Syksyn kohtaamisesta molemmat joukkueet ovat menneet hirveästi eteenpäin. Se syksyinen peli oli puolin ja toisin hakemista, mutta nyt oli hyvää jääkiekkoa, kuten Mikkokin jo edellä sanoi, Juujärvi summasi.

– Jos katsotaan SM-liigan kärkikamppailuja, niin eilen Jokerit-Kärpät-ottelussa oli kyllä Kärpiltä todella hengetön esitys. Sitä kun vertaa tähän, niin nämä jätkät vetävät nälkäpalkalla, mutta paljon isommalla sydämellä. Ollaan ylpeitä näistä pelaajista ja peleistä.

Jokipojat aloitti vahvasti

Vierasjoukkue Jokipojat tuli otteluun hyvällä liikkeellä ja se hallitsikin kenttätapahtumia ottelun alussa. Mitä pidemmälle pelikello kuitenkin juoksi, sitä paremmin kotijoukkue pääsi peliin sisään.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin  Jokipoikien toimesta. Miihkali Teppo ei tavoittanut puolustajapariaan pakki-pakki -syötöllä, minkä seurauksena joensuulaisten Ville Halonen sai kiekon lapaansa ja syötti sen Joona Karevaaralle, joka pääsi yksin peippailemaan KooKoo-maalille ja ujutti pikkumustan sisään.

– Me tulimme otteluun hyvin ja valmistautuminen onnistui siinä suhteessa kunnolla, kehui kamppailua ja joukkuettaan Mikko Haapakoski.

KooKoo oli avauserässä hyökkäyspäässä ongelmissa, mutta päätösminuutilla joukkue nousi kuitenkin tasoihin. Joona Mannisen rangaistus kostautui vain kolmen sekunnin jälkeen, kun Olli Julkunen tykitti kiekon maaliin suoraan Nick Dineenin aloitusvoiton jälkeen.

– Vastustaja puolusti hyvin eikä päästänyt laukauksia ollenkaan ja meidän hyökkäykset tyrehtyivät hyökkäyssiniselle. Julkusen maali oli ainoita paikkoja mitä me saatiin koko erään, KooKoo-valmentaja Juujärvi näki.

Maalirikas toinen ja hiljainen kolmas erä

Toisen erän alussa Kouvolan jäähalli heräsi jälleen eloon, mutta turhaan. Tommy Wingels suti kiekon maalivahdin suojuksista sisään, mutta päätuomarikaksikko Jani Luoma-Aho – Jari Suorsa ei näyttänytkään maalia vaan jäähyboksia, jonne Wingels ohjattiin huitomisesta.

KooKoo kesti kuitenkin joensuulaisten ylivoiman ja Wingelsin päästessä takaisin kentälle kouvolalaisten Aatu Hämäläinen taiteili itsensä hyökkäysalueelle ja napautti rannelaukauksella KooKoon johtoon.

– Maksettiin vähän kova hinta siitä, että välillä innostuttiin. Pelissä on kriittisiä alueita muunmuassa jäähyjen jälkeiset tilanteet ja siinä pelattiin hieman ylioptimistisesti. KooKoon tasoinen joukkue rokottaa näistä aika kovalla kädellä, Haapakoski totesi.

Maalista KooKoo sai voimaa ja momentumia, jonka seurauksena oranssimustat pääsivät kahden maalin karkumatkalle, kun Mikko Alikoski tajusi, että joensuulaisten alivoimanelikko yrittää vaihtaa miehiä. Alikoski syötti kiekon Pasi Saloselle, joka otti Jussi Nättisen mukaan kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Ylivoimahyökkäys tuotti tulosta ja kiekko löysi tiensä Antti Rautiolan selän taakse Nättisen ylävartalon kautta.

Oranssimustat eivät kahta minuuttia kauempaa maalia ehtinyt juhlia. Markus Västilä ei saanut pidettyä kiekkoa hyökkäysalueella, minkä seurauksena käynnistyi joensuulaisten vastahyökkäys. Sen päätteeksi Joona Manninen ohjasi kiekon maaliin.

– Toiseen erään nostettiin tunnetaso vähän korkeammaksi ja joissain tilanteissa oli ehkä ylihyökkäämisen riskiäkin, mutta oikealla tavalla otettuna. Tosin se näkyi siinä, että 3-1 -maalin jälkeen vastustaja rokotti meidän ylirohkeasta viivapelaamisesta välittömästi, Juujärvi pohdiskeli.

Takaiskumaalista KooKoo ei masentunut. Erän lopulla keskialueen katkon myötä Wingels-Julkunen -tutkapari ampaisi 2-1 -hyökkäykseen ja tekaisivat illan komeimman osuman. Wingels antoi loistosyötön poikittain ja Julkunen odotti Rautiolan tekevän liikkeen ennen kuin nosti kiekon maalin kattoon.

– Toinen erä koitui meille kohtaloksi. Mielestäni loimme hyviä paikkoja, mutta kylmempi viimeistely ja KooKoo-maalivahti Mikko Rämölle hieman huonompi päivä, niin olisimme pystyneet pitämään pelin tasaisena, harmitteli Haapakoski.

Viimeisessä erässä maaleja ei nähty kuin yksi, vaikka oranssimustat pääsivätkin pyörittämään 5-3 ylivoimaa täydet kaksi minuuttia, mutta tolppaa lähemmäksi ei KooKoo päässyt. Kolmannen erän ainoaan maalin sai kunnian viimeistellä KooKoon kultakypärä Jan-Mikael Juutilainen, vaikka ehkä tarkoittikin viimeisen kosketuksensa syötöksi Jussi Nättiselle. Nättinen kuitenkin pelimiehenä antoi kiekon lipua tyhjiin loppulukemiksi 5-2.

Molemmilla joukkueilla pelit jatkuvat perjantaina kotihalleissaan. Kiekko-Vantaa asettuu Jokipoikien vieraaksi ja Peliitat astelee Kouvolan pyhättöön.