Vuoden 2025 NHL-maajoukkueturnauksesta lisätietoa – kaikki ottelut pelataan Pohjois-Amerikassa

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Mikko Rantanen ja muut suomalaiset NHL-tähdet pukeutuvat leijonapaitaan helmikuussa 2025.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

Kanadassa ja Yhdysvalloissa pelattava turnaus kantaa nimeä NHL 4 Nations Face-Off. Tarkempia isäntäkaupunkeja ei vielä ilmoitettu, mutta tarkoitus on pelata vain yhdessä kaupungissa kummassakin maassa. 

Aiemmin World Cup -nimellä spekuloituun turnaukseen osallistuvat Suomi, Ruotsi, Kanada ja Yhdysvallat. Turnaus järjestetään 12.-20. helmikuuta. Joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan, jonka kaksi parasta kohtaa loppuottelussa.

Ottelut pelataan muuten NHL-säännöillä, mutta pisteytyksessä käytetään kansainvälisistä turnauksista ja Liigasta tuttua järjestelmää, jossa varsinaisen peliajan voitosta saa kolme pistettä kahden sijaan. Alkusarjan otteluissa käytetään kolmella kolmea vastaan pelattavaa 10 minuutin jatkoaikaa ja voittomaalikilpailua. Loppuottelussa pelataan 20 minuutin jatkoeriä täysin kentällisin ratkaisumaaliin saakka.

Joukkueisiin nimetään 20 kenttäpelaajaa ja 3 maalivahtia. Kaikkien pelaajien tulee olla NHL-sopimuksen alaisia. Kukin joukkue ilmoittaa ensimmäiset kuusi pelaajaansa jo tulevana kesänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle