Huhupuheille varmistus – NHL-pelaajat palaavat olympiajäille

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
NHL-pelaajat on nähty olympiajäällä viimeksi vuosikymmen sitten.
NHL, NHLPA ja IIHF vahvistivat, että NHL-kiekkoilijat palaavat talviolympialaisiin. Pelaajat ovat mukana ainakin vuosina 2026 ja 2030.

NHL-pelaajien pitkä odotus päättyy. NHL, NHLPA ja IIHF ilmoittivat tänään perjantaina suunnitelmistaan, joiden mukaan NHL-pelaajat osallistuvat vuosien 2026 ja 2030 talviolympialaisiin.

Vuoden 2026 talviolympialaiset järjestetään Milanossa ja Cortina d'Ampezzossa Italiassa. Vuoden 2030 talviolympialaisten isäntämaata ei ole vielä valittu, mutta kisojen jääkiekkoturnaus järjestetään Ranskan Nizzassa.

NHL-pelaajat olivat viimeksi mukana vuoden 2014 Sotšin talviolympialaisissa. NHL-pelaajien piti palata olympiajäille vuonna 2022, mutta osallistuminen peruttiin lopulta koronaviruspandemian vuoksi. NHL-pelaajat ovat päässeet osallistumaan olympialaisiin aiemmin viisi kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 1998.

Ilmoitus tehtiin NHL:n All-Star-viikonlopun lehdistötilaisuudessa Torontossa Kanadassa, johon osallistuivat NHL:n komissaari Gary Bettman, NHLPA:n toiminnanjohtaja Marty Walsh ja IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif.

– Unelmani on ollut jo pienestä pojasta asti päästä edustamaan Suomea olympialaisiin. Se olisi todella hieno kokemus. Meillä olisi Suomella todella hyvä joukkue kasassa. Tunnen suurimman osan jätkistä, ja olemme kasvaneet pelaten juniorimaajoukkueissa, Carolina Hurricanesin Sebastian Aho kommentoi.

Edellisen kerran parhaat pelaajat ovat pelanneet vastakkain vuoden 2016 World Cupissa.

Juttua muokattu kello 20.40 Lisätty varmistus NHL-pelaajien osallistumisesta olympialaisiin

» Lähetä palautetta toimitukselle