Leijonat nollasi Ruotsin toisena iltana putkeen – matka jatkuu seuraavaksi kohti Tšekkiä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Hannes Björninen iski tiistain tapaan osuman Ruotsin verkkoon.
Leijonat oli jälleen ruotsalaisisäntiä tehokkaampia ja parempia, kun joukkueiden neljäs kohtaaminen päättyi suomalaisjuhliin maalein 3–0.

Suomi oli jälleen Ruotsia parempi Linköpingissä, kun tiistain 2–0-voittolukemien jälkeen keskiviikon tulos oli sinivalkoisten hyväksi 3–0. Tiistain tapaan joukkueen kapteeni Hannes Björninen onnistui maalinteossa ja tällä kertaa oli Emil Larmin vuoro torjua nollapeli.

Leijonilta kesti yli kymmenen minuuttia laukoa ensimmäisen kerran kohti Färjestad-vahti Carl Lindbomia, ja lopulta Ruotsi laukoi kohti Larmia seitsemän kertaa Suomen neljää laukausta vastaan. Suomi voitti aloitukset lukemin 9–7, ja kummallekin joukkueelle tarjottiin avauserässä myös ylivoimaa, mutta osumia ei nähty.

Toisen kaksikymppisen alussa Ruotsi pääsi jatkamaan ylivoimaansa, joka muuttui lopulta kahden miehen ylivoimaksi, kun Björninen nappasi koukkaamisjäähyn. Puolitoista minuuttia ei kuitenkaan tuottanut osumia, vaan Suomi nollasi laukaisuyritykset ja pääsi jopa Arttu Hyryn johdolla hyökkäämään ja kuluttamaan sekunteja Ruotsin alueella.

Tiistaina Suomi iski kaksi maalia avauserässä, mutta tällä kertaa verkkoa heiluteltiin toisen kaksikymppisen aikana. Peli vapautui ja Suomi sai momentumin, kun ensin Björninen laukoi kiekon sisään ja ajassa 35.11 Markus Nurmi toimitti kiekon verkkoon loistavan yksilösuorituksen päätteeksi. TPS-hyökkääjä käytti ruotsalaispuolustajia pujottelukeppeinään.

Ennen osumia Larmi oli pitkälti pitänyt Suomea pystyssä. Maalien jälkeen kenttäpelaajatkin pääsivät pelin päälle, vaikka ylivoima ei erässä toiminutkaan. Ruotsi hieman passivoitui takaiskujen jälkeen, eikä hyökkäyspeli ollut enää yhtä aggressiivista.

Kolmannen kaksikymppisen ensimmäinen neljännes oli täysin Leijonien hallintaa. Kotijoukkueen selkäranka oli katkennut, eivätkä sinikeltaiset juuri saaneet kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi. Suomi pelasi viisaasti johtoasemassa, eikä suurta hätää ollut muutamia harhasyöttöjä ja Ruotsin ylivoimaa lukuun ottamatta.

Tobias Winberg pääsi suoraan jäähyaitiosta viimeistelemään tyhjään rysään lukemiksi 3–0. Puolustaja sai syötön Iiro Pakariselta, joka juuri alivoiman päättymisen jälkeen syöksyen syötti kiekon Winbergille. Enempää osumia ei nähty, joten joukkueiden kohtaamiset Ruotsissa päättyivät Suomen hyväksi maalierolla 5–0.

Suomi voitti näin ollen neljästä joukkueiden kohtaamisesta kolme. Seuraavaksi Leijonat matkaa kohti Tšekkiä, jossa pelataan vielä yksi EHT-turnaus ennen 10. toukokuuta alkavia MM-kisoja.