Nuorten Leijonien turnaus jatkui tuskallisena – Saksa otti MM-historiansa ensimmäisen voiton Suomesta

MAAJOUKKUE / Raportti
Veit Oswald oli Saksan sankari kahdella maalillaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Saksa onnistui voittamaan Suomen ensimmäistä kertaa historiassa nuorten MM-kisoissa. Tasaisen ottelun ratkaiseva hetki oli Suomen synkkä kaksiminuuttinen ottelun toisessa erässä. Sinä aikana Saksa iski ensin tasoituksen ja lopulta ottelun ratkaisumaalin

Avauserän alku oli Suomelle haastava, kun Saksa sai kovalla paineistuksella sekoitettua Suomen peliä ja luotua sitä kautta paikkoja heti ottelun alkumetreillä. Saksa onnistuikin lopulta saamaan palkinnon pirteästä alusta, kun Veit Oswald laukoi ottelun avausmaalin.

Suomi sai vapauttavan tasoitusmaalin hetkeä myöhemmin, kun läpiajoon polkeneen Tommi Männistön laukaus ohitti Saksan maalivahdin Philipp DIetlin. Suomi ei saanut kuitenkaan momentumia käännettyä toivotulla tavalla, kun Saksa pääsi kokeilemaan ylivoimaa kahdesti pian maalin jälkeen, mutta Suomen onneksi tuloksetta.

Suomi sai toiseen erään unelma-alun, kun Kasper Halttusen terävä laukaus vei Leijonat ensimmäistä kertaa johtoon. Saksa sai katkaistua juhlat nopeasti Niklas Hubnerin onnistuttua maalinteossa, mutta kauaa ei tasalukemissakaan viihdytty, kun hetkeä myöhemmin Samu Bau vei Suomen uudelleen johtoon.

Jere Lassilalle tuomittiin rangaistus laitataklauksesta vaarallliselta näyttäneen tilanteen jälkeen. Suomen onneksi tilanteesta tuomittiin videotarkistuksen jälkeen lopulta vain kahden minuutin rangaistus. Taklauksen kohteena ollut Luca Hauf pystyi lopulta jatkamaan ottelun loppuun.

Toisen erän loppupuolella Suomi onnistui hallitsemaan peliä, mutta Saksa rokotti paikoistaan tehokkaasti ja iski nopeasti kaksi maalia, kun ensin Roman Kechter ohitti Niklas Kokon ja hetkeä myöhemmin samassa onnistui illan toisen maalinsa iskenyt Oswald. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty ja Suomi joutui lähtemään kolmanteen erään maalin takaa-ajoasemassa.

Suomen tasoitusyritykset eivät ottaneet päätöserässä toivotusti tuulta alleen, vaikka Suomi pääsi yrittämään maalintekoa kahdesti ylivoimalla. Tasoitusta haettiin vielä toisen ylivoiman aikana ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Ottelu päättyi lopulta Saksan voittoon loppulukemin 3–4.

Vaikeasti alkanut turnaus jatkuu Suomen osalta perjantaina 29. joulukuuta kello 15.30, kun Suomi saa vastaansa Latvian. Suomi ja Latvia voivat ratkaista kamppailussa sen, kumpi joutuu pudotuskarsintaotteluun.