Brennanilla tunteikas debyytti – ’’Haluan antaa kaikkeni’’

LIIGA / Haastattelu
Brennan on äärimmäisen innoissaan mahdollisuudesta pelata Sportin kannattajien edessä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Mike Brennan teki perjantai-iltana ensiesiintymisensä Vaasan Sportin paidassa. 28-vuotias puolustaja eli pelissä mukana hurjalla tunteella ja esiintyi poikkeuksellisen tyylikkäästi ja ammattimaisesti median edessä ottelun jälkeen.

Lahdessa pelatussa Pelicansin ja Sportin välisessä ottelussa nähtiin tappelu, viisi maalia, kovaa nahistelua, taklauksia ja raivoisaa kamppailua. Iltaan mahtui myös yksi ulosajo. Mike Brennanin debyytti Liigassa päättyi kesken kaiken, kun tuomarit komensivat hänet suihkuun toisen erän loppuminuuteilla Niko Tuhkaseen kohdistuneesta taklauksesta.

− Olen pettynyt itseeni. En ole tullut tänne sikailemaan ja lentämään ulos otteluista. En halunnut vahingoittaa vastustajaa tahallani. Koetin vain taklata kovaa ja puhtaasti, mutta se epäonnistui. Pelissä oli niin valtavasti tunnetta, että tein tyhmän virheen, harmitteli Brennan pelin jälkeen.

Tyylikkäästi puku päällä haastatteluun saapunut Brennan ei halunnut ottaa kantaa tuomareiden ratkaisuun.

− En ole ikinä ollut sellainen pelaaja, joka kyseenalaistaa tuomareita. He ovat pelin auktoriteetti ja heitä pitää kunnioittaa. Tuomarin sana on laki. He tekevät ratkaisut ja niiden mukaan pitää elää.

Ulosajostaan huolimatta Brennanin esitys oli lupauksia herättävä. Mies merkkautti tililleen yhden syöttöpisteen, eikä antanut tuumaakaan periksi jäällä. Ottelun tuoksinassa yhdysvaltalaispakki loi kovalla äänellä uskoa joukkuekavereihinsa ja pyrki tekemään kaikkensa voiton eteen.

− Haluan tuoda tähän joukkueeseen energiaa ja jämäkkää, positiivista asennetta. Sen kanssa on kuitenkin oltava myös varovainen. Jos annat tunteen ottaa liialti vallan, löydät itsesi jäähypenkiltä. Minulle tärkeintä on se, että annan kaikkeni joukkueelle, enkä halua missään nimessä satuttaa joukkuettani ottamalla jäähyjä, totesi New Yorkista kotoisin oleva suoraselkäinen Brennan.

''Edessä on mahtava seikkailu''

Brennan on aidosti innoissaan mahdollisuudesta edustaa Vaasan Sportia. Hän kertoo pitävänsä joukkueessa vallitsevasta hurjasta työmoraalista, eikä malta odottaa pääsevänsä esiintymään vaasalaisyleisön edessä Kuparisaaressa. Sportin Jarkko Immonen kuvaili Brennania vahvaksi hengenluojaksi ja äänekkääksi pukukoppipersoonaksi.

− Täällä tehdään paljon pelireissuja bussilla ja se on mahtava juttu! Olen pelannut neljä kokonaista kautta AHL:ssä, joten olen tottunut bussimatkoihin. Mielestäni ne ovat loistava tapa joukkueelle hitsautua yhteen, ja pääsen itsekin niiden avulla joukkueeseen sisään nopeammin, naurahti Brennan kysyttäessä vieraspelimatkoista.

Viime kaudella Eurooppaan ja Saksan DEL-liigan saapunut Brennan odottaa pestistään Sportissa mahtavaa ja värikästä seikkailua. Mies puhkuu innosta edustaa sarjanousijaa.

− On kerrassaan mahtavaa saada tilaisuus pelata tällaisessa joukkueessa. Tämä on upea joukkue, ja nautin varmasti täällä pelaamisesta. Näen näistä kundeista, että he ovat valmiita paiskimaan töitä, ja se on todella hyvä merkki. Täällä on tekemisen meininkiä!

Tavoitteiden suhteen Brennan ei hyssyttele tai nöyristele laisinkaan. Kunnianhimoisuus paistaa esiin miehen olemuksesta. Mikään muu kuin voitto ei kelpaa tälle soturille.

− Olen tullut tänne voittamaan. Jos jääkiekkoilijan tavoitteena on joku muu kuin voittaminen, hän on väärällä alalla. Olen kilpailijaluonne, haluan menestyä. Haluan päästä pudotuspeleihin tämän joukkueen kanssa. Haluamme kehittyä joka ikinen päivä, enkä itse ainakaan tingi tavoitteistani tippaakaan. Uskon tähän joukkueeseen!

» Lähetä palautetta toimitukselle