Sveitsin turnaus päättyi puolivälierätappioon: "Tietysti menimme peliin ajatuksella, että voitamme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Janis Weberin ja Sveitsin turnaus päättyi tappioon.
Kuva © Tiia Mahkonen
Yhdysvallat voitti Sveitsin puhtaasti 4–0 ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Ottelu päättyi kenties tiukemmilla lukemilla verrattuna ennakko-odotuksiin, mutta Sveitsin hyökkääjä Janis Weber joukkueineen tavoitteli silti parempaa tulosta.

Yhdysvallat oli voittanut jokaisen alkulohkon ottelunsa vähintään viidellä maalilla, ja kun vastaan tuli toisen lohkon neljänneksi sijoittunut Sveitsi, oli lähtökohta selvä.

– Totta kai menimme peliin sillä ajatuksella, että voitamme. Emme kuitenkaan tehneet maaleja tässä pelissä, ja kun ei tee maaleja, ei ole mahdollisuuksia voittaa. Olen silti sitä mieltä, että pelasimme hyvin, mutta se ei riittänyt, hyökkääjä Janis Weber kommentoi.

On selvää, että pienten ja keskikastin maiden on onnistuttava maalintekotilanteissa todella hyvin, jotta he voivat taistella voitosta isoja vastaan. Sen myönsi myös Weber.

– Meillä oli maalinteon kanssa ongelmia koko turnauksen ajan. Yhdysvaltojen kaltaista joukkuetta vastaan täytyy pitää pää kylmänä ja käyttää kaikki mahdollisuudet.

Yksi Sveitsin isoimmista tilaisuuksista oli toisessa erässä pelin ollessa Yhdysvalloille 1–0, kun Sveitsille avautui tilaisuus pelata minuutin verran kahden pelaajan ylivoimaa. Yhdysvallat teki toisen maalinsa alle minuutti sen jälkeen, kun molemmat rangaistukset olivat ohi.

– Kun ei tee maalia viisikolmosella, momentum vaihtuu, mutta en silti näe, että peli ratkesi siinä, Weber lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle