Niklas Kokolta täydellinen debyytti lahtelaisten maalilla – "Mikään nollapeli ei ole itsestäänselvyys"

LIIGA / Haastattelu
Kärpistä tullut Kokko torjui Lahdessa heti nollapelin.
Pelicansin liito jatkuu vahvana Liigassa. Voiton takuuna Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan oli debytantti Niklas Kokko, joka torjui ottelussa nollapelin. Maalivahti meinasi kunnostautua vielä maalinteossa ottelun lopussa.

Pelicans jatkoi vahvoja otteitaan, kun se kaatoi HPK:n jo kolmannen kerran tällä kaudella. Lahtelaisten maalia vartioi tänään uusi tuttavuus kotiyleisölle, kun loppukaudeksi Pelicansiin siirtynyt Niklas Kokko debytoi maalilla.

Kokon debyytti oli käytännössä täydellinen. Nuori lahjakas maalivahti piti nollapelin heti uudessa seurassaan. Torjuntoja maalivahdillle kertyi ottelussa yhteensä 16. Nuorukainen jakoi kiitosta koko joukkueelle illan tuloksesta.

– Hieno voitto meiltä. Mikään nollapeli ei ole itsestään selvyys tässä sarjassa. Se vaatii paljon tukea muulta joukkueelta kanssa. Hieno startti tälle Pelicans-uralle, Kokko kiteytti perjantai-illan kamppailun.

Debyytin Kokko meinasi kruunata vielä maalilla, mutta kiekko lipui niukasti ohi HPK:n maalin. Maalin jääminen tekemättä ei liiemmin maalivahtia jäänyt vaivaamaan, mutta kova kilpailu jatkuu kuitenkin entisen joukkuekaverin kanssa edelleen.

– Toki vähän. Viime kaudella kokeilin jo. Meillä on Peter Tiivolan kanssa kova maalikilpailu keskenämme. Hän teki SaiPaa vastaan kauden avausmaalinsa, ja nyt ollaan yksi maali perässä. Se on ajan kysymys, että milloin itsellä napsahtaa maali tilille.

Edellisestä ottelusta Liigassa oli vierähtänyt jo tovi. Viimeksi Kokko oli aloittanut maalilla joulukuun alussa. Toki välissä hän kävi pelaamassa U20-nuorten MM-kisoissa Ruotsissa, josta tuliaisina oli neljäs sija. Kuitenkaan laakereilla ei ole tätä väliä huippulupaus viettänyt.

– Olen tuossa harjoitellut hyvin. Perusasiat, kun tekee hyvin, niin se peli kyllä löytyy sieltä. Voin kyllä myöntää, että alkuun oli hieman hakemista ottelussa.

Nuorten kisojen takia Kärpät hankki maalivahtíosastolle Tomi Karhusen. Seurajohto vakuuuttui kokeneen pelaajan työskentelystä, ja palkitsi hänet loppukauden sopimuksella. Kokolle se tarkoitti uuden osoitteen etsimistä. Lahdessa aukesi tilaisuus, kun Jasper Patrikainen loukkaantui. Uusi haaste on miellyttänyt kovasti maalivahtia.

– Toki, kun joku loukkaantuu se avaa toiselle mahdollisuuden. Hienoa, että Pelicansista oltiin kiinnostuneita. Todella innoissani tulin Lahteen. Oli monia negatíivisiä fiiliksiä, kun Kärpistä lähdin. Olen todella innoissani nyt arjesta täällä. Todella hyvin on otettu täällä vastaan vielä.

Vaikka Pelicans lentää tällä hetkellä korkealla ja suotuisissa tuulissa, niin arjessa ei ole varaa alkaa löysäillä. Uuden joukkueen tekeminen on vakuuttanut uuden tulokkaan.

– Tuolla painetaan arjessa todella kovasti hommia. Meillä on täällä hyvä meininki. Voitot tulevat pitkälti laadukkaan arjen työn kautta. Niin täällä kyllä hommia paiskitaan myös. Asiat tehtävän hyvin ennen jokaista ottelua. Mikään ei tule täällä itsestään.

NHL-unelma siintää nuorukaisen silmissä. Seattle Krakenin tulokassopimuksen ensimmäistä kauttaan Suomessa viettävä maalivahti tietää, että asioiden kanssa on mentävä kausi kerrallaan kohti tavoitetta.

– Seattlesta tullaan ensi kuussa jälleen tapaamaan. Tosi aktiivisesti ollaan viikoittain yhteyksissä sinne. On todella siistiä, että he huolehtivat sieltä myös pelaajistaan..Tässä mennään kuitenkin kausi kerrallaan. Se vaatii todella paljon hommia itseltäni. Näen sen kuitenkin todella kuitenkin realistisena saavuttaa. NHL on ollut minulle kuitenkin pitkäaikainen tavoite.

» Lähetä palautetta toimitukselle