Suomalaistaustainen norjalaispuolustaja myönsi Slovakian paremmuuden: "He pelasivat nopeaa peliä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Norjan joukkue taistelee sarjapaikastaan. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
Tiistain ensimmäisessä ottelussa nähtiin murskajaiset, kun Slovakia voitti Norjan peräti 11−1. Norjan joukkueessa pelaava suomalaistaustainen Marius Määttänen tiedostaa, mitä heidän pitää tehdä karsintaottelussa.

Marius Määttäsen vanhemmat ovat suomalaisia, joten suomalainen sukunimi on siten siirtynyt Norjan maajoukkuepaidan selkään. Hän liittyi joukkueeseen muita myöhemmin korvaamaan loukkaantunutta Andreas Petterseniä.

Slovakia ratkaisi ottelun Norjaa vastaan heti pelin alussa. Slovakit tarvitsivat vähintään kolmen maalin voiton välttyäkseen karsinnoilta, ja se ero oli saavutettu jo ennen neljän minuutin täyttymistä.

− Slovakialaiset pelasivat todella nopeaa peliä, ja he olivat yksinkertaisesti parempia kuin me tässä pelissä.

Jääkoneen ongelma viivästytti ottelun kolmannen erän alkua ja siirsi sen lopulta harjoitushalliin. Kun tilanne oli jo siinä vaiheessa 1−8, monilla olisi varmasti toiveissa pelin nopea päättyminen. Määttänen ei lähtenyt tätä spekuloimaan.

− Tiedämme, että sellaisia asioita voi sattua, ja silti pitää pystyä keskittymään peliin.

Norja pelaa sarjapaikasta torstaina Kazakstania vastaan. Vastus ei ollut vielä haastatteluhetkellä tiedossa, mutta joukkueessa tiedostetaan pelin tärkeys.

− Meidän pitää tehdä työt siltä osin, että nollaseiskat ja nollakasit pelaavat ylimmällä tasolla ensi vuonnakin. Se on meidän tehtävämme, itsekin nuorempaan ikäluokkaan kuuluva Määttänen korostaa.

Määttäsen lisäksi nollaseiskoja Norjan joukkueessa edustavat Mikkel Eriksen ja Tinus Luc Koblar. Niklas Aaram Olsen voi puolestaan pelata tämänkin jälkeen vielä kahdet kisat.

» Lähetä palautetta toimitukselle