Mestis-viikko: sarjakärki IPK kävi ryöstöretkellä etelässä ja TUTO jatkoi kovaa virettään

MESTIS / Artikkeli
TUTO on ollut viime viikkoina yksi Mestiksen parhaista joukkueista.
Kuva © Timo Savela
Mestiksessä nähtiin vuoden ensimmäisellä viikolla loppuhetkien maaleja, tiukkoja vääntöjä ja yhdet päävalmentajan potkut.

Vuoden ensimmäisen Mestis-viikon aikana pelattiin 12 ottelua. KeuPa ja KOOVEE saivat torstaina pelattua viime viikolla peruuntuneen ottelunsa Keuruulla, jossa kotijoukkue oli parempi maalein 7−2. IPK jatkaa sarjan kärjessä ja Ketterä seuraa neljän pisteen päässä toisena. TUTO on noussut jo kolmanneksi ja eroa toiseen sijaan on 11 pistettä. Tosin Ketterä on pelannut neljä ottelua turkulaisjoukkuetta enemmän.

Viime viikkoina useamman tappion kärsinyt IPK kävi ryöstöretkellä etelässä, kun se kaatoi ensin jatkoajalla Jokerit maalien 2−3 Helsingissä lähes 6000 katsojan edessä. Seuraavana päivänä IPK vei pisteet Espoosta, kun Kiekko-Espoo kaatui numeroin 1−3.

Sarjataulukko säilyi viikon tulosten myötä erityisesti keskikastin osalta erittäin tiiviinä.

Viikon onnistuja

Mestiksen kuntopuntarin kärkipäässä porskuttava TUTO nappasi viikon molemmista otteluistaan täydet pisteet. Voittojen myötä joukkue nousi sarjataulukon sijalle kolme, ohittaen Jokerit pisteen turvin. Päävalmentaja Jonne Virtasen luotsaama TUTO on pelannut jo useamman kierroksen ajan todella hyvin ja on tällä hetkellä vaikea voitettava.

Viikon pettymys

Hokki on tällä hetkellä vaikeuksissa. Kokenut päävalmentaja Pasi Räsänen vapautettiin tehtävistään keskiviikkona 3.1. ja hänen paikalleen nousi kakkosvalmentajana toiminut entinen Hokki-pelaaja Antti Halonen.

Vaihdos ei ainakaan heti näkynyt voittosarakkeessa, sillä uuden päävalmentajansa johdolla Hokki hävisi viikon kaksi otteluaan. Päästettyjä maaleja kertyi yhteensä 11 ja tehtyjä vain kaksi. Kymmenentenä oleva RoKi on päässyt jo 13 pisteen etumatkalle, joten tulevina viikkoina otteiden on syytä kohentua.

Viikon yllättäjä

Emil Järventie oli tehnyt tällä kaudella 26 ottelussa neljä maalia. Perjantaina KOOVEE kohtasi Outokummussa JoKP:n ja Järventie paukutti ottelussa komean hattutempun. KOOVEE on saalistanut viimeisimmistä otteluistaan heikosti sarjapisteitä, joten voitto oli erittäin tervetullut ja piti tamperelaiset iskuetäisyydellä pudotuspeliviivaan.

Viikon erikoisuus

RoKi ja Ketterä ottivat otteluidensa viimeisistä hetkistä ilon irti perjantaina ja lauantaina. Perjantain taistossa vierasjoukkue Ketterä otti kuudennen kenttäpelaajan jäälle, kun ottelua oli jäljellä hieman alle kolme minuuttia. Ketterä tasoittikin ottelun, ja Miku Ronkainen teki Ketterän voittomaalin vielä viimeisellä minuutilla. 

Parivaljakon seuraavan päivän keskinäinen ottelu pelattiin myös Rovaniemellä ja jälleen ottelun loppu oli tapahtumia täynnä. Ketterä tasoitti ajassa 57.37 ilman maalivahtia ja siirtyi johtoon ajassa 58.24 Mikko Haaparannan maalillla. Joonas Alanne puolestaan tasoitti ottelun viimeisellä sekunnilla, kun RoKi pelasi ilman maalivahtia.

Jatkoajalla Ronkainen nousi Ketterän sankariksi edellisen päivän tapaan ja teki voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelaamatta 43 sekuntia.  

Tulevan viikon mielenkiintoisin ottelu

Joensuussa pelataan lauantaina 13.1. ulkoilmaottelu, kun Mehtimäen pesäpallostadionilla kohtaavat JoKP ja Jokerit. Erikoisolosuhteet luovat pelille poikkeukselliset lähtökohdat ja panoksiakin on. JoKP on hyvän syyskauden jälkeen joutunut aikamoiseen tappiokierteeseen ja Jokerit puolestaan on vain pisteen päässä sarjataulukon kolmannesta sijasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle