Max Plante sitoutui isänsä valmentamaan yliopistojoukkueeseen − sitten Derek saikin töitä NHL:stä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuva © Tiia Mahkonen
Yhdysvaltojen joukkueessa kiekkoileva Max Plante on toisen polven kiekkoilija. Sen takia hän oli lähellä syntyä eksoottisessa kiekkomaassa, ja myöhemmin isästä piti tulla pojan valmentaja yliopistossa, mutta suunnitelma muuttuikin nopeasti.

Derek Planten NHL-vuodet pelaajana olivat jo takana päin siinä vaiheessa, kun perhe kasvoi. Peliura vei miestä niin Saksaan, Sveitsiin kuin Japaniin, jossa hän pelasi vuosina 2005−07. 

− Oli lähellä, että olisin syntynyt Japanissa, mutta äitini palasi Minnesotaan, missä synnyin. Vietin sitten joitakin vuosia Sveitsissä, kun isäni pelasi siellä, näissä kisoissa Yhdysvaltoja edustava Max Plante toteaa.

Aikanaan 450 NHL-ottelua pelannut Derek Plante toimii nykyään Chicago Blackhawksin apuvalmentajana. Jonkin aikaa näytti kuitenkin siltä, että isä valmentaisi poikaansa, sillä Derek valmensi ennen NHL-pestiään yliopistossa.

− Isäni valmensi Minnesota-Duluthissa, kun sitouduin sinne, ja noin viikko sen jälkeen hän sai töitä Blackhawksista. On hienoa mennä sinne veljeni kanssa, mutta isäni ei tarvitse olla siellä.

Maxin vuonna 2004 syntynyt isoveli, Pittsburgh Penguinsin varaama Zam aloittaa yliopistouransa ensi kaudella, siinä missä Maxin pelit siellä alkavat vuotta myöhemmin. Tulossa on myös kolmas veli Victor, joka pelaa Yhdysvaltojen 17-vuotiaiden maajoukkueringissä ensi kaudella.

Max Plante pitää itseään enemmän peliä tekevänä pelaajana. Norjaa vastaan hän syötti kaksi Yhdysvaltojen maalia avauserässä, ja myös avausottelussa Slovakiaa vastaan hän keräsi saman saldon.

− Tämä ei ollut paras pelini. Minulla oli joitakin tilanteita, jossa minun olisi kannattanut laukoa. Olen enemmin pelaaja, joka haluaa luoda syöttämällä paikkoja joukkuetovereille, mutta on kiva tehdä myös maaleja.

Suosikkipelaajikseen Plante nostaa tämän hetken amerikkalaisia huippuja, mutta myös hieman erityylisiä pelaajia.

− Patrick Kane ja Matthew Tkachuk ovat suosikkejani. Clayton Keller on myös todella hyvä pelaaja. On myös kiva katsoa Johnny Gaudreaun otteita, kun hän on pienikokoinen pelaaja, itsekin vain 177-senttinen Plante toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle