Kärpät taipui jälleen Kouvolassa - KooKoo-luotsi Mattila harmitteli lyhyttä voittomaalikilpailua

LIIGA / Raportti
Josh Green onnistui ainoana pelaajana voittomaalikilpailussa.
3721 katsojaa saivat nähdä jännitysnäytelmän Kouvolan tiistai-illassa. Tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen voittoa haettiin voittomaalikilpailusta.

Ottelun alku oli vahvasti Kärppien hallintaa. Oululaiset pääsivät keskialueen yli helposti ja saivat pitkiä hyökkäyksiä KooKoon päätyyn. Kärppävahti Sami Aittokalliolle kertyikin ensimmäisessä erässä vain kaksi torjuntaa. Pelin kuluessa kotijoukkue kuitenkin ryhdistäytyi ja pisteistä nähtiin tasainen taisto. Lopulta kotijoukkue KooKoo oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Avauserä ottelussa mentiin maaleitta, mutta toisessa erässä nähtiin yhteensä neljä osumaa. Kotijoukkue KooKoo siirtyi Mikko Lehtosen kahdella maalilla jo 2-0-johtoon ja tuntui, että Kärpät olisi tippumassa kyydistä. Kärpät kuitenkin terästäytyi ja kampesi itsenä väkisin tasoihinn Mika Pyörälän ja Saku Mäenalaisen maaleilla.

− Erinomainen peliin tulo ja pelattiin todella hyvää jääkiekkoa ensimmäinen erä. Vähän sama tarina, kun viimeksi täällä, että ei saada tulosta aikaan, vieraiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi

− Toisen erän alussa hoidettiin hyvin alivoima, mutta sitten vastustaja saa ensimmäiset maalipaikat ja kiekko on verkossa. Hyvä nousu kuitenkin tasoihin vielä erän loppuun.

KooKoo blokkasi läpi pelin hyvin laukauksia ja se korostui myös ottelun kolmannessa erässä. Kärpät painoi peliä kouvolalaisten päätyyn, mutta uhrautuva puolustuspelaaminen säästi joukkueen takaiskuilta.

Molemmilla joukkueilla oli paikat ratkaista ottelu jo jatkoajalla, mutta ratkaisu venyi aina voittomaalikilpailuun asti. Lopulta sankariksi nousi ainoana onnistujana KooKoon Josh Green.

KooKoo-luotsi Petri Mattila oli tyytyväinen mies ottelun jälkeen.

− Hieno joukkue meillä. Pelaajat veny meiltä taas tänään aika äärimmilleen ja pelin sisällä pystyi vastaamaan haasteeseen. Toinen erä oli meiltä vahva ja kolmaskin, vaikka Kärpät pelasi kiekkoa meidän päähän niin puolustettiin sitkeästi.

− Lehtosen Mikko jäi sitten vielä rankkareissa käyttämättä. Harmi ettei päässyt koittamaan kolmatta maalia, Mattila kertoi pilke silmäkulmassa.

KooKoo on onnistunut voittamaan Kärpät jo kahdesti tällä kaudella. Päävalmentaja Marjamäki kertoi KooKoon olevan hankala vastustaja.

− KooKoo puolustaa keskustaa tosi hyvin. Kiekottomien miehien pitää mennä sinne paljon ronskimmin.

Kouvolalaisille tuli myös ottelussa huonoja uutisia. Sekä Toni Hyvärinen että Oscar Eklund törmäsivät laitaa päin olkapää edellä, jolloin molempien ottelu jäi kesken. Vammojen vakavuudesta ei ole tarkempaa tietoa.

Kärpät jatkaa kauttaan huomenna keskiviikkona Tampereella Ilvestä vastaan. KooKoo puolestaan isännöi kuluvan viikon sunnuntaina Espoo Bluesia.