Jatkuuko lintujen taistossa yhden maalin kiekkopeli?

LIIGA / Ennakko
Pelicansin puolustuksen täytyy olla tikissä.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Tiistai-illan viihdykkeeksi Lahdessa kohtaavat Pelicans ja Sport. Molemmilla joukkueilla on tappio takanaan. Sport kaatui saappaat jalassa IFK:ta vastaan. Pelicans taas sai oppitunnin SaiPalta.

Pelicansilla on ollut viime aikoina vaikeuksia puolustamisen lisäksi pitää johtoasemansa. Historiallisessa tykityksessä edellisessä JYP-ottelussa toisen erän neljä maaliakaan eivät riittäneet kuin yhteen pisteeseen. Lukon vierailussa lahtelaiset olivat kahdesti johdossa, kunnes pisteet lipesivät käsistä rangaistuksien myötä.

Sportin puolustus IFK:ta vastaan oli kovassa iskussa, mutta hyökkäys oli tehotonta, sillä vaasalaisten ainoan maalinkin iski puolustaja. Sportilla on myös ollut vaikeuksia pitää itsensä johdossa. Juuri ennen joulutaukoa Sport onnistui pitämään johtoasemansa Lappeenrannassa, mutta tämän illan ottelu näyttää, onko ongelma palaamassa pöydälle.

Sportin ja Pelicansin taistot eivät ole jättäneet kertaakaan kylmäksi. Jos itse ottelussa ei ole kovia tilanteita nähty, niin sen ulkopuolelta niitä on satanut. Viime kaudella Sportin vierailuissa oli suihkukomennuksia ja vierailijat saaneet vaihtoaitioihin jotain, mitä sinne ei kuulu.

Tällä kaudella sosiaalisessa mediassa puhutti Sportin ruokatarjoilu lahtelaisvieraille, josta puhutaan vieläkin.

Jos Pelicansin lähtö otteluun kestää yhtä kauan kuin SaiPaa vastaan, tulee pelikaanipaidoille kylmää kyytiä. Edellyttäen, että Sportin vire saapuu IFK-ottelusta kotkapaitojen mukana Lahteen.

Sportin hyökkäys sai hyvää aihiota helsinkiläisvieraiden päätyyn, mutta IFK:n puolustus maalivahtipelaamista myöten olivat liikaa.

Erikoista

Sitten Liiga-karsintojen jokainen ottelu näiden kahden välillä on päättynyt yhden maalin voittoon. Kuudesta kohtaamisesta puolet on ratkennut jatkoajan kautta. Tällä hetkellä voitot ovat 4-2 illan isäntien hyväksi.

Seuraa Heitä

Juha Leimu #9 |

Puolustaja

Yksi Liigan parhaita puolustajia. Vaarallinen ylivoimalla, ja puolustuksessa on Sportilla kova homma ohittaa kokenut toisen polven kiekkoilija.

Sami Blomqvist #17 |

Laitahyökkääjä

On löytänyt hyvän pistetahdin ja monipuolisuudellaan on hyvä palanen Sportin hyökkäyskalustoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle