Hurjavireinen hurrikaani testaa KalPan aktiivista alkua

LIIGA / Ennakko
Löytyykö JYP-leiristä pysäyttäjää kovavireiselle Tammelalle?
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Mahtavan loppuvuoden vireen löytänyt JYP metsästää kauden ensimmäistä savolaisten päänahkaa rakkaiden vihollisten kauden neljännessä yhteenotossa.

Järvi-Suomen herruudesta otellaan nyt neljättä kertaa kuluvan kauden aikana. KalPa on ollut tulosten valossa niskan päällä: se on voittanut joukkueiden kaikki kolme edellistä kohtaamista, tosin kaksi viimeisintä on ratkennut vasta voittomaalikilpailussa.

Tällä kertaa Kuopioon saapuu kovakuntoinen keskisuomalaisryhmä. JYP on pelannut marraskuun puolivälin jälkeen erittäin tuloksekkaasti ja on kerännyt pisteitä 11 viime ottelussaan. Edellisen kerran JYP on hävinnyt joulukuun alussa juuri KalPalle. KalPa-tappion jälkeen vyölle on kertynyt jo viisi voittoa peräjälkeen.

JYP-hyökkäykseen on löytynyt toivottua pysyvyyttä, mikä on helpottanut ketjukokoonpanojen vakiintumista. Tällä hetkellä kaikki 4 ketjua pystyvät hyökkäämään, vaikka Miika Lahden johtama ketju varsin puolustusvoittoinen onkin.

Todella moneen otteluun JYP on saanut räjähtävän alun, jonka jälkeen peli on mennyt enemmän tai vähemmän johdon suojeluksi. Tämä ei aina ole ollut valmennuksen toive: peli passivoituu ja aktiivisuus sekä pelaajien hyökkäysinto laskevat.

Pelin kulku riippuu jälleen paljon siitä, kuinka hyvin JYP pääsee riistoilla rikkomaan KalPan kiekottelua. Kaksi kertaa se on siinä onnistunut ja vienyt ottelun jatkoille.

KalPan pelissä alkoi näkyä väsymyksen merkkejä kokonaisuutena erinomaisen syyskauden lopulla. Joulutauolle lähdettiin kuitenkin voitokkaina, kun Tappara kaatui kotijäällä ja tapaninpäivänä sarjajumbo HPK joutui niin ikään poistumaan Kuopiosta tappio niskassaan.

Myös KalPa oli viime ottelussaan heti ottelun alusta aktiivinen: se karvasi rohkeasti ylhäältä ja pakotti HPK:n puolustuskannalle. Aggressiivinen aloitus kotikaukalossa tuotti tulosta ja haparoiden torjuneen Jere Myllyniemen avustuksella Kerho otti jo muutaman minuutin jälkeen lukua, kun taululla komeilivat 3−0-lukemat.

Sittemmin ote siirtyi vieraille, mutta savolaisten aloitus oli yhtä kaikki terävä ja positiivinen.

JYPin maalin suulta puuttuu vahvan alkukauden pelannut Veini Vehviläinen, joka edustaa Suomea nuorten MM-kilpailuissa yhdessä viime kesän Winnipeg Jets -varaus Sami Nikun kanssa. Myös KalPan takalinjoilla on vajetta maajoukkue-edustusten vuoksi Niko Mikkolan kantaessa Suomi-paitaa. 

Seuraa Heitä

Jonne Tammela #74 | Ässät

Laitahyökkääjä

Tammela putosi viimeisten joukossa lopullisesta nuorten MM-kisajoukkueesta, mutta toipui pettymyksestä nopeasti ja oli jo tapaninpäivänä todella terävä HPK-voitossa.

Joonas Nättinen # | Ilves

Keskushyökkääjä

Sentterin paikalta laidalle siirretty Nättinen onnistui pitkästä aikaa maalinteossa. Laiturin paikan voisi ajatella sopivan vähäisemmän puolustusvastuun vuoksi miehelle paremmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle