Onko kotikaukalo jälleen valttia KooKoon ja Kärppien kohtaamisessa?

LIIGA / Ennakko
Tomi Peltonen iski viime lauantaina kauden toisen maalinsa.
Kuva © Timo Savela
KooKoo saa tiistaina Kouvolassa vastaansa Kärpät. Kyseessä on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa on kotijoukkue poistunut kaukalosta voittajana.

Edelliset ottelut 

KooKoon ja Kärppien kauden ensimmäisen kohtaamisen voitti KooKoo. Syyskuun lopussa Kouvolassa pelattu ottelu päättyi 2-1 isäntien hyväksi. Ottelun hahmo oli Frederic Cloutier, joka torjui ottelussa 33 laukausta. Muutama viikkoa myöhemmin joukkueet kohtasivat jälleen. Tuolloin Kärpät maksoivat kouvolalaisille potut pottuina ja nappasivat 3-0 kotivoiton.

KooKoo on yltänyt neljässä edellisessä ottelussaan pisteille. Tapaninpäivän taistossa se kohtasi Ässät Porissa, ja isännät väänsivät ottelusta jatkoaikavoiton lukemin 2-1. Kouvolalaiset ovat pelanneet kotonaan viime aikoina hyvin, sillä kahdeksasta viimeisestä ottelusta KooKoo on saalistanut kuusi voittoa. 

Kärpät puolestaan porskuttaa sarjan kärjessä. Viimeisestä kahdeksasta ottelustaan se on voittanut peräti seitsemän, ja niistä kuusi on tuonut täydet kolme pistettä. Viime lauantaina Blues pisti isännät Oulussa tiukille, sillä vierailijat johtivat ottelua 2-1. Kärpät kuitenkin kampesi rinnalle ja ohi. Isäntien hahmo oli kaksi maalia iskenyt ja vahvaa kautta pelaava Julius Junttila, joka johti Kärpät 4-2-voittoon. 

Ratkaisukohdat 

KooKoon peli parantunut kauden edetessä. Alkukaudesta monessa ottelussa vastustajalla oli paljon enemmän laukauksia kuin KooKoolla, mutta tilanne on tasoittunut. Nyt joukkue pelaa tasaisempia otteluita ja kykenee hallitsemaankin niitä. Erityisesti erikoistilannepelaaminen on parantunut huimasti.

Kärpillä on erittäin vahva jakso menossa. Kokeneessa joukkueessa on paljon ratkaisuvoimaa ja oululaiset pystyvät perusrutiinillaan kääntämään tasaisia otteluita voitoksi. Jos Kärpät keskittyy pelaamiseen, saattaa vieraiden voittoputki hyvinkin saada jatkoa. Jos vierailijat puolestaan sortuvat jäähyilyyn, on KooKoolla mahdollisuus saalistaa kauden toinen kotivoitto oululaisista. Kouvolalaisten ylivoiman näkyvimmät hahmot ovat Jarkko Malinen, Josh Green ja Ryan O´Connor

Vauhtia ottelussa varmasti riittää.

Seuraa Heitä

Tomi Peltonen #14 |

Keskushyökkääjä

KooKoon neloskenttä taistelee ottelusta toiseen hyvin. Tomi Peltonen, Aki Kangasmäki ja Tuomas Huhtanen tuovat kiekkoa hyvin ylös ja aiheuttavat vastustajalle jäähyjä.

Kim Hirschovits #44 |

Keskushyökkääjä

Kesken kauden Bluesista tullut keskushyökkääjä on aloittanut Kärpissä hyvin. Seitsemästä ottelusta saldona kuusi tehopistettä. Nähdäänkö mies tiistaina Kouvolassa entistä näkyvämmässä roolissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle