Kärpät kaatoi TPS:n jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Kärppien ja TPS:n vuoden toisesta kohtaamisesta ei puuttunut vauhtia.
Oulun Kärpät ja Turun Palloseura kohtasivat Raksilassa jo toistamiseen tälle vuodelle. Vauhdikas ja tasainen ottelu ratkesi jatkoajalla isännille 2¬-1, samoin lukemin kuin edellisellä kerralla.

Tasaväkinen kamppailu ratkesi Kärppien Ryan Glennin maaliin, kun jatkoaikaa oli ehtinyt kulua vajaat neljä minuuttia. Kotijoukkue jaksoi jahdata voittoa loppuun asti, vaikka takana oli raskas peliviikko.

Pitkässä tappiokierteessä rämpinyt TPS tarjosi Kärpille kuitenkin todellista haastetta Raksilan illassa. Turkulaisten päävalmentaja Miika Elomo arvostikin suuresti joukkueensa esitystä sarjakärkeä vastaan.

− Erinomainen suoritus joukkueelta. Teemu Lassila pelasi huippupelin. Loukkaantumisia on ollut, joten vedettiin todellakin alimiehisenä tänään, mutta olen ylpeä tuosta joukkueen taistelumoraalista, Elomo arvioi.

Isäntien hallintaa

Ottelu alkoi selvässä Kärppien komennossa. Alkuvihellyksestä ehti kulua vain vajaat kaksi minuuttia, kun maalin kulmalle sijoittautunut Julius Junttila löi kiekon verkon perälle Joonas Donskoin syötöstä.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui joukkueensa vauhdikasta alkuvirettä, mutta täysin puhtaita papereita hän ei sille antanut.

− Erittäin hyvin tulimme peliin. Heti saatiin 1-0, ja oli paikkoja tehdä enemmänkin. Pelasimme tosi hyvää lätkää. Puolessa välissä erää meidän tekeminen lopahti sitten täysin. Viimeinen kymppi oli luokatonta pelaamista. Työmäärä tippui ja annettiin vastustajalle hyviä paikkoja, Marjamäki summasi ensimmäistä erää.

Kärpät hallitsi avauserässä kiekkoa reilusti turkulaisia enemmän, mutta vieraat löysivät itsestään uuden vaihteen erän loppupuolella. Kärppien puolustustyöskentely alkoi heikentyä erän edetessä, ja vieraat käyttivät tilaisuuden päästäkseen niskan päälle.

Erän toisella puolikkaalla TPS taisteli tiensä Kärppien maalille useamman kerran, mutta Kärppien takalinja ja Tomi Karhunen kestivät vierasjoukkueen vyörytyksen. TPS pääsi kertaalleen ylivoimalle Esa Pirneksen kampitusjäähyn vuoksi, mutta tasoitusmaalia ei vielä syntynyt.

− Tasaista vääntöä. Me pysyimme ihan hyvin suunnitelmassa, ja siitä saatiin ihan laadukas jääkiekkopeli. Joukkue ei antanut periksi. Miesmäinen suoritus, Elomo kiitteli omiensa asennetta.

Vaikeuksia ylivoimalla

Toisen erän Kärpät aloitti jälleen kuskin paikalta. TPS kärsi erän mittaan kolme kahden minuutin rangaistusta, mutta Kärppien ylivoimapeli ei ollut vireessä. Turkulaisten onnistunut alivoimapelaaminen piti Kärpät kaukana toisesta maalista.

− Selvästi näki, että meillä on ongelmia ylivoimapelin ja yleensäkin maalinteon kanssa. Ensi viikolla pääsemme jo vähän treenaamaankin. Mielestäni ylivoimapeli vaatii harjoitteluakin, että saisimme kokemuksia siitä. Nyt olemme pelanneet vaan, ja vaihdelleet kokoajan ylivoimia, Marjamäki kertoi.

Ottelu jatkui edelleen tasaisena, ja molemmat joukkueet kilauttivat kiekkoja jopa maalirautoihin. Kärpät tarjosi TPS:lle tasoitusta Ari Vallinin kiinnipitämisjäähyn muodossa, mutta vieraiden ylivoima ei tuottanut tulosta.

Turkulaisten tasoitus

Kolmannen erän toisella puolikkaalla TPS tasoitti Mikko Rantasen maalilla. Hienoa kautta pelaava hyökkääjälupaus oli jättänyt ottelun kesken jo kolmannen erän alussa, mutta kykeni palaamaan jäälle tuodakseen joukkueensa kamppailemaan jälleen voitosta.

- [Mikko Rantanen] antaa meille kaikille varmasti paljon nautinnollisia hetkiä tulevaisuudessa suomalaisessa jääkiekossa. Uskon, että kun on tuollainen talentti, moraali ja nöyryys, niin suunta on meren toiselle puolelle. Hän tulee olemaan kantava voima meidän A-maajoukkueessa. Niin lahjakas on poika, Elomo kehui joukkueensa kirkkainta nuorisolupausta.

Peli jatkui energisen vauhdikkaana kolmannen erän loppuun asti, kun kummatkin joukkueet hakivat voittoa. Sitä ei kuitenkaan synny ja ottelu venyi jatkoajalle.

Kaivattu ratkaisu

Ottelu sai vihdoin ratkaisun, kun Glenn sohi jatkoerän alkupuolella kiekon Lassilan ohi aivan maalin edestä. Glenn pääsi kuittaamaan kolmannen erän puolustusvirheensä, joka johti TPS:n silloiseen tasoitusmaaliin.

− 1-1-maaliin asti olimme pelanneet viisaasti, mutta sen jälkeen sattui pieni kiekonmenetys. Tekevälle niitä sattuu, mutta se tapa, jolla me tulimme sieltä, on hyvän joukkueen merkki. Hieno homma, että Glenn teki ratkaisumaalin. Noin sen pitääkin mennä, ettei noihin virheisiin jäädä kiinni, Marjamäki summasi ottelun ratkaisun.