Blues harjoittelee vieraspelaamista Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Luvassa on tiukkaa taistelua.
Kuva © Jarno Hietanen
Blues on saanut pelata harvinaiset kuusi kotiottelua putkeen. Näistä saldoksi on kertynyt kolme suoraa voittoa, kaksi tappiota jatkoajalla, sekä yksi voitto voittomaalikilpailun jälkeen. Tapparan kolmen ottelun voittoputki katkesi JYPin käsittelyssä. Molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä päästäkseen kuuden parhaan joukkoon.

Tapparan on jo jonkin aikaa voinut mainita varteenotettavaksi ehdokkaaksi mestaruustaisteluun - ilman pelkoa keskustelukumppanin huutonaurusta. Ei Tapparan peli vielä valmista ole, mutta suunta on selkeästi ylöspäin.

Joulutauon jälkeen Tapparasta on muodostunut joukkue, lauman yksilöitä sijaan. Stephen Dixonin loukkaannuttua muut sentterit Josh Green, Jan-Mikael Järvinen ja Jarkko Malinen ovat kaikki pystyneet nostamaan tasoaan.

Tappara-puolustuksessa Aleksi Elorinne otti pelipaikan Atte Mäkisen pelatessa nuorten MM-kisoissa. Tapparan hankittua puolustukseen ruotsalaisen Henrik Tömmernesin kokoonpanosta putosikin amerikkalaispuolustaja David Kolomatis, eikä Elorinne.

Kolomatis onkin osoittautunut tyhjäksi arvaksi, vaikkei ihan jättipottia taidettu Tampereella odottaakaan.

Ilves-ottelussa päähän kohdistuneesta taklauksesta ulosajon saanut Markus Kankaanperä on kärsinyt pelikieltonsa ja palannee jämäköittämään kirvesrintojen puolustusta. "Kanki" on viime peleissä näyttänyt osaamistaan myös hyökkäyspelissä.

Bluesin riveistä sen sijaan on pelikiellon vuoksi sivussa Kai Kantola.  

Sarjataulukossa Blues on vain kolme pistettä Tapparaa perässä, ja molemmat joukkueet kamppailevat paikasta kuuden parhaan joukossa. Espoolaisten tehomiehet ovat viime aikoina olleet Stefano Giliati ja Kim Hirschovits. Kuudessa viime pelissä Giliati on iskenyt tehot 4+4 ja Hirschovits 3+4.

Bluesin maalia vartioi kauden sensaatio Eetu Laurikainen. 21-vuotias tulokas on napannut ykkösmaalivahdin paikan Jani Niemiseltä. Laurikainen on hyvissä asemissa maalivahtien tilastoissa: toiseksi paras torjuntaprosentti, sekä viidenneksi paras voittoprosentti ja päästettyjen maalien keskiarvo.

Ainoastaan nollapelien määrässä vastustaja Tapparan maalivahti Juha Metsola on Laurikaista edellä.

Tappara kävi perjantaina häviämässä Jyväskylässä. Blues taas pelasi viimeksi torstaina, jolloin espoolaiset taistelivat voiton HIFK:sta. Blues pelaa vasta toisen vieraspelin tämän vuoden puolella. Tappara on kuitenkin voittanut vain kymmenen pelaamastaan 19 kotiottelusta.

Blues on pelannut saman määrän vieraspelejä ja voittanut niistä seitsemän, vain kaksi varsinaisella peliajalla. Bluesin tämän kauden ensimmäinen vierasvoitto tuli nimenomaan Hakametsästä.

Blues on Liigan paras ylivoimajoukkue, Tappara taas huonoin. Edellisissä viidessä pelissä kirvesrinnat ovat kuitenkin osuneet ylivoimalla neljä kertaa. Erityisesti ylivoimapelissä näkyy Tappara-pelaajien korkeampi itseluottamus. Taitavat pelaajat uskaltavat käyttää osaamistaan, mikä on tuonut onnistumisia.

Alivoimapelissä Blues on ollut Tapparaa heikompi. Viime pelissä HIFK osui kahdesti ylivoimalla espoolaisten verkkoon. Tiukassa pelissä erikoistilanteissa on mahdollisuus ratkaista voitto.

Käyttäjän joinonen kuva

Arvio ottelusta: Juha Oinonen

Maalivahti vastaan maalivahti. Ylivoima vastaan ylivoima. Ykkössentteri vastaan ykkössentteri. 

Tilastojen valossa Blues vie nämä voiton kulmakivet itselleen. Tappara saa kuitenkin avukseen "kuudennen kenttäpelaajan" eli omiaan kannattavan kotiyleisön. Bluesin surkea vierassaldo huomioonottaen uskon Tapparan selviytyvän tiukasta taistelusta voittajana.

Seuraa Heitä

Pekka Jormakka #25 |

Laitahyökkääjä

Onnistui JYPiä vastaan maalinteossa yli kuukauden kestäneen maalittoman putken jälkeen. Vikkelältä laiturilta on lupa odottaa lisää maaleja.

Siim Liivik #72 |

Keskushyökkääjä

Virolaissyntyinen laituri on Liigan parhaita ärsyttäjiä. Vieraskaukalossa kovat taklaukset ja vastustajan hämmentäminen ovat tärkeitä aseita.

» Lähetä palautetta toimitukselle