Valtonen: "Meillä on voittava maalivahti"

LIIGA / Haastattelu
Sportin Järvisellä oli yli kaksinkertainen määrä torjuntoja Bernardiin verrattuna.
Kuva © Jarno Hietanen
Sport nappasi kauden 2015-2016 ensimmäiset vieraspisteensä. Voiton takuumies seisoi vaasalaisjoukkueen maalilla.

Vaasan Sport on tarponut suossa kuluvan kauden vierasotteluissaan. Peliesitykset eivät ole olleet kelvottomia, mutta sarjapisteet ovat karanneet kerta toisensa jälkeen. Monet sanovat, että asiasta ei oteta paineita, mutta maalivahti Mika Järvinen näki tilanteen toisin.

− Tämä oli ehdottomasti helpottava voitto. Kun kuusi vieraspeliä hävitään putkeen, alkaa se väkisinkin vaivata ajatuksissa, kertoi Järvinen 2−0-voittoon päättyneen Ässät-ottelun jälkeen.

Toisaalta pari viime kautta ovat olleet maajoukkuetasollekin nousseelle Järviselle korkeakoulua juuri tällä pelin osa-alueella. Kauden 2013-2014 Sport-veskari pelasi Amur Habarovskissa, kun taas viime kausi kului EC Kassel Huskiesin joukkueessa Saksan DEL2-liigassa.

− Varsinkin Venäjän-reissu oli opettavainen nimenomaan henkisen kantin osalta. Sen kokemuksen jälkeen ei jaksa parista maalista stressata, naurahti Järvinen.

− Siihen liittyi niin paljon jääkiekon ulkopuolisiakin asioita, tulevatko palkat ajallaan tai ollenkaan. Jouduin keskittymään niihin pelaamisen lisäksi. Kokonaisuutena Venäjä oli kuitenkin hyvä kokemus.

Viime kausi Saksassa sujui 26-vuotiaalta maalivahdilta kohtalaisen hyvin, mutta noin puoli kautta meni kolhuja parannellessa. Ero Suomen Liigaan ja myös KHL:ään oli valtava.

− Ei näitä voi oikein verrata keskenään. Täällä mennään pelissä puolustuksen kautta, kun taas Saksassa jääkiekkoa ajatellaan maalintekopelinä. Maalipaikkoja tuli peleissä todella paljon.

Torstain ottelussa Porissa Sport todella pelasi suomalaisille tyypillistä vahvaa puolustuspeliä. Vaasalaisten karvaus ja pelin kääntäminenkin olivat Ässille myrkkyä, mutta ennen kaikkea joukkue nojasi puolustusalueen peliinsä.

− Taistelun kautta näitä pelejä voitetaan. Meillä oli lopussa vähän tuuriakin, oli tolppalaukausta ja muuta. Ässät teki hyvää maskia, siellä oli oltava aggressiivisesti pelissä mukana, jotta pääsi kiekkohin kiinni, analysoi Järvinen.

Suunta oli selvä myös seuraavia pelejä ajatellen.

− Nyt meidän on käännettävä useat maalin tappiot voitoiksi. Mielestäni olen pystynyt pelaamaan nousujohteisesti, mietti Sportin veräjänvartija.

Myös Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen ilmaisi tyytyväisyytensä joukkueen maalivahtitilanteeseen.

− Järvinen on parantanut alkukaudesta todella paljon. Hän on voittava maalivahti tähän sarjaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle