Teräväinen astui esiin ja johdatti Blackhawksin voittoon

NHL / Raportti
Teuvo Teräväinen onnistui kolmannessa erässä.
Kuva © Getty Images
Chicago Blackhawks voitti ensimmäisen Stanley Cup -finaalin Tampa Bay Lightningia vastaan. Blackhawksin suurimmaksi sankariksi nousi lopulta suomalaispelaaja.

Kun Blackhawks tarvitsi jonkun johtamaan joukkoja, Teuvo Teräväinen otti joukkueen kyytiinsä ja johdatti Blackhawksin kolmannessa erässä voittoon Stanley Cup -finaalien avausottelussa Lightningia vastaan.

Teräväinen merkkautti tililleen maalin ja syöttöpisteen, kun läntisen konferenssin voittanut Blackhawks ryösti kotiedun Lightningilta 2–1-voitolla.

Killornin taidonnäyte

Lightning aloitti ottelun selvästi joukkueista terävämmin. Se sai heti hyökkäyspään aloituksen, josta Valtteri Filppula ja Anton Strålman petasivat paikan Alex Killornille, joka ei kuitenkaan vielä kiittänyt eurooppalaisten esityöstä.

Blackhawksin ensimmäinen hyvä tilanne siunaantui, kun Patrick Kane esitteli harhautustaitojaan. Kane pelasi itsensä hyvään sektoriin, mutta yritti pelata kiekon vielä takatolpalle Jonathan Toewsille. Jason Garrison pääsi kuitenkin väliin ja ohjasi kiekon Ben Bishopin kopattavaksi.

Alle viisi minuuttia ehdittiin pelata, kun Lightning iski ottelun avausmaalin. Filppula voitti kaksintaistelun hyökkäysalueella ja pelasi kiekon viivaan Strålmanille. Tämän laukaus kimposi vastapuolen pelaajasta kohti päätyä, mutta Killorn ohjasi kiekon upeasti ohi hölmistyneen Corey Crawfordin.

Lightning lisäsi maalin jälkeen pökköä pesään ja Blackhawks oli ajoittain pahasti purjeessa. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, vaikka kumpikin pääsi yrittämään kertaalleen ylivoimalla.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa kolmanteen erään

Toiseen erään luisteli peliin herännyt Blackhawks. Vierasjoukkue pääsi erän ensimmäisellä puoliskolla kahdesti ylivoimalle, mutta tilanteet jäivät vähiin uhrautuvaa Lightning-nelikkoa vastaan.

Uhrautuvaa pelaamista nähtiin myös vierasjoukkueen puolelta, erityisesti Niklas Hjalmarssonilta. Lightning pääsi toisessa erässä kertaalleen yrittämään ylivoimalla lisämaalia, mutta sen kaksiminuuttisen komeimmasta suorituksesta vastasi Steven Stamkosin suoraan syötöstä lähteneen lämärin blokannut Hjalmarsson.

Blackhawks vain paransi pelin edetessä ja kolmannessa erässä se hallitsi peliä jo selvästi, mutta maalin tekemisessä oli vaikeuksia. Kolmannen erän ensimmäinen puolisko meni lähinnä Bishopin maalilla ja Lightning sai erän ensimmäisen laukauksensa vasta Ryan Callahanin karattua läpiajoon noin kahdeksan minuuttia ennen erän loppua. Callahanilla oli tilaisuus viedä Lightning kahden maalin karkumatkalle, muttei onnistunut ja peli kääntyi vastustajalle.

Voi Teuvo, minkä teit!

Pian Callahanin läpiajon jälkeen Bishopin nollan sai kunnian rikkoa Teräväinen. Blackhawks oli hallinnut läpi erän ja viimein joukkueen uurastus palkittiin, kun Teräväinen tälläsi tasoituksen suoraan Duncan Keithin siirrosta. Maali oli tulokashyökkääjälle pudotuspelien kolmas.

Alle kaksi minuuttia tästä ja Teräväinen kunnostautui syöttäjänä. Hän nappasi kiekon laidalla itselleen ja löysi keskeltä Antoine Vermetten. Kesken kauden Arizona Coyotesista siirtynyt Vermette napautti komean rannelaukauksen tolpan kautta ohi Bishopin.

Vielä toisenkin maalin jälkeen peli oli Blackhawksin hallussa ja vasta kahdelle viimeiselle minuutilla Lightning sai kirivaihteensa päälle. Kunnon maalintekotilanteita se ei kuitenkaan onnistunut saamaan aikaiseksi ja näin Blackhawks sai tililleen ensimmäisen finaalin voiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle