Crawfordin torjunnat ja Vermetten maali toivat jälleen voiton - Blackhawks voiton päässä Stanley Cupista

NHL / Raportti
Antoine Vermette iski kolmannen voittomaalinsa pudotuspeleissä, toisen finaalisarjassa.
Kuva © Getty Images
Chicago Blackhawks pääsee tiistaiyönä kokeilemaan sarjan ja koko kauden katkaistamista, kun se voitti Tampa Bay Lightningin viidennessä finaalissa vieraissa maalein 2–1.

Chicago Blackhawks voitti kolmannen kerran finaalisarjassa Tampa Bay Lightningin maalein 2–1 ja otti 3–2-johtoaseman ennen kuudetta kohtaamista. Blackhawksin finaalien suurimmaksi sankariksi on nousemassa maalivahti Corey Crawford, joka torjui tällä kertaa 31 kertaa. Jos Blackhawksilla oli pudotuspelien alussa ongelmia maalivahtipelinsä kanssa, nyt se on suurin tekijä voittamiselle.

Toinen finaalisarjassa esiin noussut pelaaja on kesken kauden Coyotesista saapunut keskushyökkääjä Antoine Vermette, joka laukoi toisen kerran finaalisarjan aikana ottelun voittomaalin kolmannessa erässä.

Maalivahdit sekoilivat, Lightningille kohtalokkaasti

Ottelun alussa kumpikin maalivahti, Ben Bishop ja Crawford, tekivät pahat arviointivirheet, mutta vain Blackhawks onnistui rokottamaan. Ensin Crawford heitti kiekon päin maalille luistelevaa Lightning-hyökkääjä Nikita Kucherovia, mutta Kucherov ei saanut kiekkoa maaliin vaan törmäsi lopulta kehikkoihin loukaten itsensä. Kucherovia ei enää jäällä nähty tämän kolhun jälkeen, joten Lightning joutui pelaamaan yli 55 minuuttia ottelusta vajaalla miehityksellä.

Pian oli Bishopin vuoro sählätä ja tällä kertaa kiekko löytyikin tilanteen jälkeen maalista. Bishop epäröi hetken, kunnes tuli pitkälle vastaan Teuvo Teräväisestä kimmonnutta kiekkoa. Bishopin kanssa samaan aikaan kiekolle luisteli Lightningin oma puolustaja Victor Hedman, joka törmäsi ikävännäköisesti Bishopiin. Kaksikon makoillessa jäänpinnassa kiekko tuli kuin tarjottimella Patrick Sharpille, jolla oli helppo työ tehdä ottelun avausmaali. Osuma oli Sharpille pudotuspelien viides ja hän katkaisi näin 13 ottelun maalittoman putkensa.

Lightningin ainoa takaisku tässä tilanteessa oli lopulta päästetty maali, sillä Bishop pystyi kovasta tärskystä huolimatta jatkamaan peliä. Bishop on pudotuspelien loppuvaiheilla kärsinyt loukkaantumisesta, jonka vuoksi häneltä jäi harjoituksia väliin ennen tätä viidettä kohtaamista. Vasta alkujäillä varmistui hänen pelaaminen ottelussa.

Bishopin liikkumisessa näkyi erityisesti avauserässä epävarmuutta, mutta hän kesti pelin loppuun asti. Ottelun alku ei ollut Bishopille helpoin mahdollinen, kun maaliin johtanutta kolarointia edelsi Blackhawksin hyvä alku peliin, jolloin ensimmäiset kolme minuuttia tuottivat jo seitsemän laukausta.

Filppula tuo pelin tasoihin, mutta Vermette ratkaisi kolmannen erän alkussa

Toisessa erässä nähtiin myös yksi osuma, tällä kertaa Lightningin toimesta. Valtteri Filppula pelasi todella vahvan vaihdon voittaen ensin kaksintaistelussa Blackhawks-puolustaja Duncan Keithin. Taisteluvoittoa seurasi lopulta Filppulan kevään neljäs maali, kun Jason Garrison tarjoili tuhannen dollarin paikan Filppulalle.

Filppulan maali jäi vaisuhkon toisen erän ainoaksi ja lopulta ottelun jokaisessa erässä nähtiin tasan yksi osuma. Kolmannen erän alkupuoliskolla Kris Versteeg karkasi hieman varkain laidalta maalintekotilanteeseen. Garrison onnistui pelaamaan laukaisuhetkellä Versteegin mailaa pois, mutta Versteeg sai kuitenkin käännettyä kiekon maalille. Sinne saapui juuri oikeaan aikaan Vermette, joka vei Blackhawksin toisen kerran ottelussa johtoon.

Lightning ei maalista lamaantunut, vaan onnistui luomaan nopeasti hyviä tilanteita Blackhawksin maalille, muttei Crawford ollut enää ohitettavissa. Lightning pääsi jälleen hakemaan pitkään tasoitusta ilman maalivahtia, mutta aivan loppuhetkillä Lightning ei pystynyt enää rakentamaan huippupaikkoja Crawfordin maalille.

Vierasvoitto oli Blackhawksille toinen finaalisarjassa. Edellisen tavoin ottelu päättyi joukkueen 2–1-voittoon ja Vermette iski voittomaalin. Viimeksi tätä seurasi Lightningin toinen kotipeli ja sarjan tasoittaminen, mutta nyt kiertue siirtyy Chicagoon, jossa kausi on ensi kertaa katkolla tiistaiyönä.