Tehottomuus heinolalaisten harmina

MESTIS / Raportti
TUTOn päässä oli ajoittain hässäkkää, mutta viimeistely oli mitä oli.
Maali per erä -periaatteella operoinut TUTO Hockey oli tyly vierailija joukkueen kohdatessa Heinolassa Peliitat. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin turkulaisten 3-1-voitto.

Peliittojen hetkittäiset hyvät otteet eivät riittäneet TUTO Hockeyn kellistämiseen joukkueiden kohtaamisessa Heinolassa. Päijäthämäläisten viimeistely oli tuskallista nähtävää, ja omalla alueellaan maltillisesti pelannut turkulaisryhmä jauhoi väkisin voiton isännistä.

Peliittojen paras etsikkoaika osui ottelun kolmanteen erään, jossa joukkue pelasi ajoittain erittäin hyvin, mutta maalinteko ei onnistunut. Lähimmäksi onnistumista pääsi Henri Manninen, jonka laukaus heläytti maaliputkea.

Vaikka tulos korpesikin, löysi peliittaluotsi Petri Karjalainen omiensa otteista hyvääkin.

- Erittäin hyvä peli, vaikkakin erittäin pettyneitä olemme tulokseen. Pystyttiin pelillisesti petraamaan huomattavasti ja pääsemään siihen tapaan, mikä on meidän tapa pelata. Pystyttiin luomaan paikkoja, mutta harvoin yksi maali riittää otteluiden voittamiseen, Karjalainen näki.

Kivijalka Virtasen betonista

Peliitat lähti otteluun ennakkoluulottomin ottein ja aktiivisesti karvaten. Joukkueen hyökkäyspään liike oli tullut taannoisesta LeKi-ottelusta isoja harppauksia eteenpäin. Heinolalaislähentelyt jäivät kuitenkin ajatuksen asteelle Tommi Virtasen pidettyä vierailijoita pystyssä.

- Peliitat oli hyvin valmistautunut. Täällä hyvälaatuinen iso jää. Ihmiset näki hyvän kiekkopelin. Olen ollut täällä aiemmin Sportin mukana ja en ole ikinä nähnyt täällä näin hyvin valmistautunutta joukkuetta, joka pelaa helvetin hyvää nopeata jääkiekkoa ja viisikko pysyy kasassa. Sen takia minä arvostan näitä pisteitä yli kaiken, Juhani Tamminen kehui.

Ensimmäisen erän ainokaisen tekaisi TUTOn Riku Väkiparta, jonka ylivoimakuti upposi siniseltä lihamuurin läpi verkon perukoille ohi hyvän iltapuhteen ahertaneen Janne Juvosen.

Toiseen erään puntit tasoittuivat, ja vaikka Sami Holappa toikin Peliitat tasoihin näpäkällä laukauksellaan, pääsi TUTO jälleen erätauolle johtoasemasta Samu Pitkäsen rankaistua Peliittoja kiekonmenetyksen jälkimainingeissa.

- Päästiin molemmille erätauoille maalin johdossa ja kestettiin. Arvostan sitä kovasti, Tamminen totesi.

Kotijoukkueen peli sekosi turkulaisten toisen maalin jälkeen. Omassa päässä sattui tukkukaupalla virheitä, ja pelaajat tuntuivat olevan jatkuvasti hukassa toisiltaan.

Vaatimatonta viimeistelyä

Peliitat rynni kolmanteen erään hyvällä sykkeellä, mutta omissa soi jo parisen minuutin päästä. Peliittojen puolustuksen sekoilun avittamana pääsi Teemu Aarnio laittamaan homman pakettiin 1-3 maalilla.

Kolmannessa erässä kotijoukkue pystyi ajoittain hyviin otteisiin, ja maalipaikkojakin siunaantui, mutta ratkaisijoiden puute näkyi tänään. Peliittojen hampaattomasta hyökkäyskalustosta nousi Holapan lisäksi esiin vain tshekkihyökkääjä Petr Stoukal, ja ajoittain väläytellyt Henri Manninen. Toki aivan yksipuolisesti peliittahyökkääjät eivät itseään pimentäneet, sillä TUTO oli omalla alueellaan hyvä halki ottelun. Turkulaiset antoivat painetta Peliitat-hyökkäykselle, eikä Virtasen maalinsuulla juuri tilaa ollut.

Peliitat jatkaa maalijyvänsä hakemista perjantaina Keravalla HCK:n vieraana. Samaan aikaan Turun Kupittaalla TUTO isännöi Lempäälän Kisaa.