Kisan puolustuspelaaminen jäädytti kotkapaidat

MESTIS / Raportti
LeKin Mikko Pätsi venyi upeaan torjuntaan.
Kuva © Miikka Jääskeläinen
Sarjajohtoon siirtynyt Lempäälän Kisa puolusti pisteet itselleen kauden toisessa kotiottelussaan. Yhä tällä kaudella ohittamaton LeKi-vahti Mikko Pätsi torjui 37 kiekkoa ja nollasi vierasille saapuneen Vaasan Sportin. Loppulukemat olivat 2-0 (0-0, 2-0, 0-0).

Viime kaudella hurjan tasaisia kamppailuja käyneet LeKi ja Sport saapuivat Lempäälään kaksi voittoa allaan. Kisan voittoa voitaneenkin pitää lievänä yllätyksenä.

- Tiesimme Sportin olevan temmoltaan kovempi joukkue kuin aiemmat vastustajamme. Näin Sportin voitto-ottelun TUTO Hockey:tä vastaan, mutta emme silti olleet valmiita Sportin luisteluun ottelun alusta alkaen. Näkisimme, että olimme vain toisessa erässä vastustajaamme parempia, mutta joskus menee näin, kummasteli LeKin päävalmentaja Marko Keskinen urheilun lainalaisuuksia ottelun jälkeen.

- Loistava ottelu, loistava kotijoukkue, loistavat tuomarit ja loistava kotiyleisö. Lempäälään ei tähän aikaan vuodesta ole kenenkään helppo tulla. ”Muukalaislegioona” on erittäin sitoutunut ryhmä, sitoutuneempi kuin meidän omamme, kehui Sportin Pasi Räsänen puolestaan kotijoukkuetta.

Huippupaikat Kisalle, hallinta Sportille

Ensimmäisessä erässä Sport väläytteli runsasta liikettään ja Räsäsen miehistö onkin yksi sarjan kovakuntoisimmista nipuista. Juuri hyvällä liikkeellä Sport painoi kiekon useaan otteeseen Kisan päätyyn, mutta aivan parhaille tekopaikoille vieraat eivät päässeet.

Sportin laukaukset lähtivät usein kaukaa, ja ilman maskia.
Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com

Vanhaa seuraansa vastaan pelannut Antti Hölli pelasi erinomaisen ottelun ja kilautti Jarno Laitisen maalin tolppaa jo ottelun alkupuolella. Tämän jälkeen Kisan nuori Joonas Kalliola nousi röyhkeästi maalille, mutta tyhjä maali ei ollut vielä tarpeeksi hyvin taistelleelle hyökkääjälle. Sportin paras paikka syntyi, kun Sportin ykkösketju rakensi huippupaikan maalin eteen Viktor Fagerhedille, mutta laituri törmäsi muuriin nimeltä Mikko Pätsi.

Ottelussa 37 ja ensimmäisessä erässä 14 torjuntaa kirjauttanut Pätsi on noussut Mestiksen kuumimmaksi maalivahdiksi kahdella nollapelillään ja itseluottamus paistaa kuusamolaisen otteista. Tukea Pätsi saa Kisan tiiviiltä viisikkopuolustukselta.

- Kolmeen peliin yksi päästetty osuma. Miettikää, hei! Pakko nostaa hattua LeKille. Siellä on liigatason puolustajia kokoonpano täynnä, ihmetteli Räsänenkin sinimustien puolustuspelaamista.

- Meidän äijät taistelevat hyvin ja Pätsi on torjunut erinomaisesti. Siitä se lähtee, kertoi Keskinen salaisuuden oman maalin varjeluun.

LeKi ratkaisee ottelun kahdella osumallaan toisessa erässä

Jos ensimmäisessä erässä Sport pystyi pelaamaan järjestäytyneesti hyökkäyspelissään, tarina ei toistunut toisella kaksikymmenminuuttisella.

LeKi toi kiekkoa nopeasti ylös ja useat nopeat vastahyökkäykset olivatkin sinimustien vaarallisinta antia. Hallintansa päätteeksi LeKi viimeistelikin ottelun avausosuman. Mestiksen maali- ja pistepörssiä ennen illan kierrosta johtanut Kisan Olli Palola tarjoili kovan syötön maalille purjehtineelle Jarkko Näppilälle ja Näppilän ohjaus pomppi onnekkaasti verkon perukoille.

Ollin veljen, Vilin istuttua Kisan ensimmäinen kaksiminuuttinen ja Sportin ylivoiman jäätyä tuloksetta, Kisa iski uudelleen. Ex-Sport Antti Hölli sai kiekon itselleen aivan maalinedustalle ja ei hyvästä paikasta erehtynyt. Kylmä viimeistely toissa kaudella 16 osumaa Sportille iskeneeltä Hölliltä.

Kipinä hukkuu puolustusmuuriin

Vieraiden hurjan kirin oletettiin alkavan viimeisessä erässä, mutta muutamaa maalinedusryminää lukuunottamatta ottelun viimeinen erä ei muodostunut trilleriksi.

Erän ensimmäisellä kymmenminuuttisella Sport hidasti tempoaan ja lähti usein liikkeelle koko viisikon voimin omasta päästä. Kotkapaitojen lähdöt kuitenkin kilpistyivät kerta toisensa jälkeen Kisan karvaukseen ja hyökkäykset jäivät torsoiksi. Mestis-TV:n tauon jälkeen Sport nopeutti peliään ja suoraviivaistettu pelityyli vähensikin kiekonmenetyksiä huomattavasti.

Vaasalaisten tuhlattua erän alkupuolen ylivoimansa lähinnä omassa päässään, vapauttavaa maalia ei nähty ja Pätsi ei Kisan maalilla ollut yllätettävissä. Toki on sanottava, että etenkin Olli Palolan ja Jan-Mikael Järvisen parivaljakko teki alivoimalla liigatason työtä.

Ottelun päätyttyä Kisalle 2-0, sinimustat nousivat Mestiksen kärkeen. Sarjajohtajan kausi jatkuu seuraavaksi vierasottelulla TUTO Hockey:tä vastaan perjantaina. Samaan aikaan neljänneksi pudonnut Sport saa kotiluolassaan vastaansa SaPKon.