Mestiksessä kuuden ottelun kierros

MESTIS / Ennakko
Riku Toivo päässee Savonlinnassa erikoisvartiointiin.
Kuva © Jani Maukonen
Mestistä pelataan keskiviikko-iltana täysi kuuden ottelun kierros. Savonlinnassa kauden voitolla ja tappiolla avannut SaPKo saa vieraakseen kautensa hyvin aloittaneen Hokin.

Ylivoimapelinsä kanssa perjantain kotiottelussa tuskaillut SaPKo metsästää kauden ensimmäistä kotivoittoaan Kajaanin Hokin kustannuksella.

Perjantaisen kamppailunsa huonoon viimeistelyyn ja ylivoimapeliin hävinnyt SaPKo on keskiviikkona Talvisalon lauantai-illassa kovan haasteen edessä, kun edellisessä ottelussaan Jokipojat nollannut kajaanilaisrymä yrittää pitää pisteputkensa elossa.

Joukkueiden tilanteet ovat aika lailla päinvastaiset - perjantaisessa ottelussaan SaPKo hallitsi peliä kiekollisesti, tuhlaten läjäpäin maalipaikkoja ja ylivoimaa. Hokki puolestaan pelasi Jokipoikia vastaan peräti 17 minuuttia alivoimaa, mutta uhrautuvainen pelaaminen toi täyden pistepotin joukkueen laariin.

SaPKo menetti kokoonpanostaan Toni Kallelan, joka palasi pikakomennuksella KalPan kokoonpaanoon kuopiolaisten rivejä harventaneen loukkaantumissuman vuoksi. Näin ollen hyökkääjä Antti Tenkanen pääsee tekemään kauden ensimmäiset luistimenpiirtonsa Mestis-jäillä. Isäntien maalilla aloittaa Niko Kaulio.

Kajaanilaisten veräjää puolestaan vartioi ensi kertaa Tomas Kral. Kokoonpanoon palaavat sairastuvan puolelta Sakari Manninen ja Jesse Häkkinen. Vieraiden hyökkäyspuolella katseet kannattaa myös kiinnittää Jokipoikia vastaan kahdesti osuneeseen Riku Toivoon.

Kierroksen muut ottelut

JYP-Akatemia - HCK

Jyväskylässä kohtaavat kauden alla ennakkoon sarjan heikoimmiksi arvioidut nuori JYP-Akatemia ja nousijajoukkue HCK. Molemmat ovat aloittaneet kautensa pirteästi.

HCK:n odotettiin olevan täydellinen vastaantulija, mutta joukkue on osoittanut taistelevansa tiukasti pisteistä kapeasta materiaalistaan huolimatta. Niukat tappiot kahdesta avauspelistä ennakoivat pistetilin pikaista aukeamista.

Kotijoukkue JYP-Akatemia hävisi kotiavauksensa viime minuuteilla Jukureille, mutta SaPKoa vastaan joukkue tappeli tiukasti puolustaen 2-3 vierasvoiton. Akatemian ykkösnyrkki Simon Kostner, Mikko Salmio ja Daniel Stumpf näyttää olevan kasvamassa nuorten hurrikaanien kaipaamaksi syömähampaaksi.

Joukkueen maalilla Sami Rajaniemi jatkoi edellisessä ottelussa siitä mihin viime kaudella jäi ja jatkanee huippuvireisenä veräjällä. Jyväskyläläisten riveistä kannattaa tarkkailla myös hyökkääjä Olli Suoraniemen pirteitä otteita.

Peliitat – TUTO Hockey

TUTO:n päävalmentaja Juhani Tammisen lanseeraama 1,7 pistetavoite per ottelu vaatii ehdottomasti täyttä vieraspottia Peliitoilta keskiviikkona. Suuret puheet odottavat nyt myös tekoja voittojen muodossa.

Poissa turkulaisten kokoonpanosta on edelleen puolustaja Pasi Hirvonen (lyhytaikainen vamma) sekä pelikieltonsa viimeistä ottelua sovittava hyökkääjä Tuukka Pulliainen.

Kotijoukkue Peliitat on avannut kautensa voitolla ja tappiolla. Edellisottelun tappio LeKille tuli melko säälittävän esityksen jälkeen.

– Olimme telineissä läpi ottelun ja se huolestuttaa. Pelin on parannuttava TUTO:a vastaan. Omassa pelissä on sen verran miettimistä, ettei meidän pidä liikaa vastustajaan kiinnittää huomiota, heinolalaisten pääkäskijä Petri Karjalainen sanoi.

Peliittojen pelaava maalivahti ratkeaa pelipäivänä. Janne Juvonen on torjunut heinolalaisten kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Rasmus Rinne pelaa joko TUTO-pelin tai perjantain HCK-pelin, päävalmentaja paljasti.

Kenttäpelaajista varmuudella sivussa ovat polvivammaa lokakuulle saakka kuntouttava Aki Nurminen sekä pikkuvaivoista kärsiva Iiro Sopanen. Työkiireidensä vuoksi viime viikon ottelut missannut puolustaja Pekka Saittakari pelannee jo keskiviikkona. 

Peliitoilla on suorastaan ylitarjontaa pelaajista. Kokoonpanon ulkopuolelle jääville terveille miehille Peliitat etsii pelipaikkoja Suomi-sarjasta.

Kiekko-Vantaa – KooKoo

KooKoo ja Kiekko-Vantaa kohtasivat toisensa jo harjoitusottelussa Kouvolassa, jolloin lohipaidat olivat vahvempia lukemin 0-1. Nyt ottelu käydään Vantaalla ja KooKoolla on nyt kasvojen pesun paikka perjantain 1-6 -rökäletappiosta Jukureita vastaan.

Vierasjoukkue KooKoo saa Matt Nickersonin pois pelikiellosta ja järkälemäinen puolustaja lähtee varmasti kovalla asenteella otteluun sekä pelaamaan että käskyttämään joukkuettaan. Oranssimustissa nähdään ensimmäistä kertaa kokenut keskushyökkääjä Matias Loppi ja Pasi Salonen, jotka tuovat taatusti oman lisänsä matsiin.

Kouvolalaisten kokoonpanosta poissa ovat Niklas Siren, jota vaivaa aivotärähdys ja Jussi Nättinen, joka kuntoutuu vielä nivusoperaatiosta. Ulkona ottelusta ovat myös Jesse Koskinen ja Jesse Lustberg loukkaantumisten takia, ja Miihkali Teppo pelikiellon vuoksi.

Kiekko-Vantaa kaatoi HC Keski-Uusimaan perjantaina vain lukemin 1-2. Nälkäinen ja nuori kotijoukkue tulee pistämään kaiken likoon, jotta voivat taas päihittää suuren kouvolalaisseuran. Vantaan lohipaidoilla on kolme viime kaudella KooKoossa esiintynyttä miestä, jotka tietävät KooKoo-valmentaja Juha Juujärven metkut. Viime kauden KooKoo -pelaajista vaarallisin on raketti Jiri Veistola, jonka kanssa kouvolalaisten on syytä olla tarkkana. Myös puolustaja Aleksi Holmbergin otteet kannattaa ottaa huomioon.

Kotijoukkueella ei ole merkittäviä loukkantumisia, mutta lohipaitojen maalilla saatetaan nähdä Jani Kautto, sillä Joonas Korpisalo torjui viime viikolla molemmat ottelut.

LeKi - Sport

Kahdesta avausottelustaan voitot napsineet Lempäälän Kisa ja Vaasan Sport pelaavat keskiviikkoillan kärkiottelun Lempäälässä.

Viime kaudella todella tasaisia vääntöjä etenkin Lempäälässä läpikäyneet joukkueet tarjoavat etukäteen katsojilleen pienten marginaalien pelin. Kyseessä on samalla kaksi voittoaan Vaasassa napsineen Sportin ensimmäinen vierasottelu tälle kaudelle.

Kisan kotiavaus sarjanousija HCK:ta vastaan ei sujunut yskimättä, mutta vierasvoitto Heinolasta jäähysumasta huolimatta nostanee itseluottamusta. Mestiksen piste- maali- ja plusmiinuspörssin ykkösnimi, Tappara-laina Olli Palola on joukkueen ykköstykki.

Sportin maalille luistellee vuoropeluutuksen mukaan Jarno Laitinen. Kisan kaapilla Mikko Pätsi torjui Heinolassa nollapelin ja jatkanee maalilla. Ex-Sport Antti Hildén on kärsinyt pikkuvammoista.

Jokipojat-Jukurit

Kahdella tappiolla kautensa avannut Jokipojat saa keskiviikkona vieraaksi loistavasti kauden aloittaneen Mikkelin Jukurit.

Jukureiden ensimmäiset kohtaamiset ovat tuloksellisesti sujuneet täydellisesti, sillä joukkueella on kahden ottelun jälkeen kasassa täysi pistepotti. Jokipoikien kauden avausta on varjostanut lukuisat loukkaantumiset. Erityisesti joukkueen kirkkaimman tähden, Juuso Rajalan poissaolo on iso menetys Jokipoikien hyökkäyspäähän.

Lisäjännitettä otteluun tuo joukkueiden välinen viimeisin kohtaaminen elokuun harjoitusottelussa. Ottelussa kulutettiin runsaasti jäähypenkkiä ja lopuksi paremmuutta selvitettiin nyrkkien avulla.

Jokipoikien maalilla aloittaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Blues-laina Lars Volden.

» Lähetä palautetta toimitukselle