Toiston makua Vaasassa?

MESTIS / Ennakko
Viime kauden tapaan Vaasan Sport ja Forssan Palloseura kohtaavat Mestiksen ensimmäisellä sarjakierroksella. Voimasuhteet eivät ole muuttuneet viime kaudesta miksikään, vaikka muutoksia on tapahtunut molemmissa leireissä.

Vuosi sitten samaan aikaan Sport lähti kauteen ennakkosuosikkina KalPan kanssa ja FPS putoajaehdokkaana. Nyt Sportin suosikkipariksi on noussut Jukurit, mutta FPS tarpoo edelleen putoajaehdokkaana - nyt vielä selkeämpänä kuin viime kaudella.

FPS lähti Vaasaan pelaamaan käytännössä viivytystaistelua ja pitämään lukemat mahdollisimman pitkään nollissa, mutta toisin kävi. Neljän minuutin jälkeen peli oli pelattu, kun Sport oli mättänyt kolme osumaa tauluun. Loppulukemat merkittiin 7-2 ja Sport sai lentävän lähdön liiganousua havitelleen ryhmän alkukaudelle. FPS:n tuore valmentaja Mikko Sokka ei kuitenkaan kovaa avausvastusta pelkää.

- Loistavalta vaikuttaa. Me lähdemme Vaasaan selkeinä altavastaajina ja heillä on kaikki paineet. Heillä on paljon hävittävää, Sokka hehkuttaa optimistisena.

Vierailijoiden riveissä on tapahtunut merkittävää harvennusta kokemusosastolla, kun Matti Raunio, Jarkko Aaltonen ja Marko Ronkainen ovat iskeneet luistimet naulaan. Myös Jouni Kulosen, Tommi Kelan ja Teppo Tuomasen lähdöt ovat verottaneet viherpaitojen iskukykyä.

Tilalle FPS on saanut nipun nuoria pelimiehiä ja konkarit ovat nyt todella harvassa. Ainoa varsinainen kokenut pelaaja joukkueessa on Janne Jokila, joka siirtyi Dayton Bombersin riveistä Forssaan. Takalinjojen konkari Asko Rantasesta kun ei ole polvileikkauksen takia pelimieheksi ennen joulutaukoa, on muiden otettava joukkueen johtavan pelaavan rooli.

Kauden alku tulee hieman liian aikaisin Palloseuralle, sillä joukkueen paletti on vielä keskeneräinen. Varsinainen ykkösvahti on vielä hakusessa, ja joukkue huutaa vielä yhtä puolustajaa ja sentteriä. Torstaina forssalaisten maalia vartioi Janne Kurikka, jonka FPS hankki Kärppien A-junioreista viikkoa ennen kauden alkua.

Suursuosikki Sportilla paineet

Materiaaliltaan Vaasan Sport on tälläkin kaudella täysin eri planeetalta FPS:n kanssa. Myös Sportin paletti on muuttunut viime kaudesta, mutta viime kauden runko on kuitenkin pysynyt hyvin kasassa. Kovemmista nimistä maisemaa vaihtoivat Chris Allen, Vjatsheslav Fandul ja David Cloutier.

Sportin kesäkauden tärkein hankinta on selkeästi Sami Heinonen, joka lähtee kauteen ykkösmaalivahtina. Heinosen lisäksi vaasalaisyleisölle uusina kasvoina esittäytyvät hyökkääjät Janne Siivonen, Miro Laitinen ja vain kaksi päivää ennen kauden alkua sopimuksen tehnyt hyökkääjä Viktor Blinov.

Sportin paletti sarja-avausta varten on hieman repalainen, sillä Pete Suonpää ja Kalle Mattila joutuvat jättämään sarja-avauksen väliin. Suonpään nivusvama lienee pelikunnnossa kuukauden sisällä, mutta Mattila joutuu olemaan sivussa koko syyskauden. Myös epävarmoja riittää, kun Vesa Myllyaho, Patrik Westerback ja Mikko Haapanen ovat kyseenalaisten listalla.

- Meidän neljän ketjun paketista kolme osaa on treenannut hyvin kokonaisuuksina. Westerbackin ketjun miehet ovat kärsineet loukkaantumisista ja ainakin Suonpään Pete on sivussa kauden avauksesta, Sport-valmentaja Mikko Manner päivittelee.

Kauden avausottelussa on selvää toiston makua. Vaikka FPS pääseekin ihanneasetelmista otteluun, on Sportin materiaaliero kuitenkin niin ylivoimainen, että on vaikea kuvitella forssalaisten pysyvän kotijoukkueen perässä ensimmäistä erää kauempaa. Sportilla on kuitenkin avausottelun paineet harteillaan, joten kaikki on mahdollista.

» Lähetä palautetta toimitukselle