Kummallakin revanssi mielessä

MESTIS / Ennakko
Sportin ja FPS:n kauden kaksi aiempaa kohtaamista olivat sekä värikkäitä, että toisistaan poikkeavia. FPS:n voi luvata esiintyvän kaukalossa ainakin edellistä Vaasan vierailuaan paremmin, mutta pistekantaan pääseminen onkin jo toinen juttu. Vaasasta kun ei mikään Mestis-joukkue ole tällä kaudella voittoa pystynyt hakemaan.

Sen ainoan kotitappionsa Sport kärsi Forssassakin yhtä menestyksekkäästi vierailleelle Suomen U20-joukkueelle. Kauden avaus Vaasassa päättyi musertavan avauserän saattelemana Sportin tylyyn 9-3-voittoon. Valmentaja Mikko Sokka kuvasi ylijännittynyttä ja liikaa vastustajan tekemisiin keskittynyttä joukkuettaan lastentarhalaumaksi, joka vain säntäili punaisten perässä ja teki toinen toistaan helpompia virheitä.

Seuraavassa kohtaamisessa Forssassa olikin FPS:n vuoro napata ansaittu voitto. Suuren fanijoukkonsa pettymykseksi Sport surffaili pelin läpi jäällä ilmeisen kylläisenä edellisillan makeasta Hermes-voitosta. Sport oli myös haluttomampi noudattamaan äärimmäisen tiukan tuomarilinjan vaatimuksia. Joukkueen sisällä vallinnut turhautuminen ilmeni sekä kamppailun päätöshetkillä, että lehdistötilaisuudessa. Palloseuran suurin sankari jättiläisenkaadossa oli ensimmäistä ja toistaiseksi myös viimeistä kertaa forssalaisyleisön edessä pelannut turkulaisvahti Juho Santanen.

Sport voittanut neljä viimeistä, FPS taas hävinnyt kaksi

Sport aloitti vuoden 2006 kukistamalla sarjan kärkiottelussa hyvällä taistelulla Jukurit numeroin 3-1. Sport jatkaa pääosin samalla kokoonpanolla, kuin Jukureita vastaan. Seitsemänneksi puolustajaksi otetaan junioreista Mikko Pirkola ja kolmanneksitoista hyökkääjäksi Antti Tuores, mikäli hän saa ottelua varten lomaa armeijasta. Maalilla jatkaa kahdessa pelissään vain yhden kiekon reppuun päästänyt Matti Höylä. FPS:n erittäin kyseenalaisten selitysten kera jättänyt Jussi Pernaa pelaa toisessa pakkiparissa yhdessä Chris Allenin kanssa. Loukkaantuneina ovat loppukauden menettävät Ari-Pekka Pajuluoma ja Markus Laine sekä kuun vaihteessa jäälle odotetut Sami Heinonen, Miika Jämsä, Kim Nabb ja Kalle Mattila.

Sport-valmentaja Mikko Manner on seurannut tarkasti FPS:n viimeisiä edesottamuksia ja uskoo myös Forssassa kärsityn tappion sytyttävän joukkuettaan.

- FPS on ihan eri joukkue nyt kuin mitä se oli kauden ensimmäisessä kohtaamisessa täällä. Se on nuori, liikkuva, taklaava ja taisteleva, semmoinen joukkue on aina hankala vastustaja.

- Huippujoukkueet pelaa illasta toiseen hyvin ja omilla vahvuuksilla. Meidän pitää pystyä myös siihen. Jukurit-voitosta ei ole mitään iloa, jos seuraavassa pelissä hävitään. Viime aikoina meillä on mennyt hyvin ja tulosta on tullut, Manner iloitsee.

FPS lähtee Vaasaan takanaan vierastappiot Hokille ja Jokipojille. Etenkin ensin mainittu tulos oli poikkeuksellisen katkera, koska Hokki ratkaisi voittonsa vasta viimeisellä minuutilla FPS:n noustua sitä ennen kolmen maalin takaa tasoihin. Pelin jälkeen Mikko Sokka manasi henkilökohtaisia virheitä jollainen myös viimeinen maali oli Hokin ylivoiman päästessä syöttelemään kiekon ratkaisupaikkaan maalin edustalle.

Jokipojat-pelin jälkeen Sokka oli tyytyväinen edellisillasta parantuneeseen liikkeeseen, mutta virheitä ei edelleenkään oltu pystytty karsimaan. Myös lisääntyneet ylivoimatehot olivat toiveissa, vaikka kaksi yv-maalia kymmenestä yrityksistä onkin taustoihin nähden forssalaisille paljon.

FPS:n riveistä puuttuvat edellisten ottelujen tapaan loukkaantuneet Ari-Pekka Hakala, Niko Nikkilä sekä Alexis Weber. Armeijaan menneen Veli-Matti Savinaisen saaminen mukaan on kyseenalaista.

FPS:lle elintärkeää on selviytyä Sportin alkurynnistyksessä, jonka edessä se on viime vuosina Vaasassa ollut voimaton. Jos vierailijat eivät heti päästä Sportia karkumatkalle, voi mukana roikkumiselle ja pelin tasaisena pitämiselle olla edellytykset. Sanomattakin on kuitenkin selvää, että torstai-iltana isännät luistelevat askiin suursuosikkeina.

Viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle